Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Pris på bytte kløtsj på en bil fra 1997?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

På en nyere bil koster det gjerne 20-25 tusen. Men da inkluderer det bytte av svinghjul som er av en nyere, avfjæret type og som slites med alderen. Jeg vil tippe det kan koste mellom 10 og 15 tusen på din bil, inklusive deler. Er det en 406? Slike reparasjoner på 25 år gamle biler er som regel grunn for vraking, da verdien på bilen er lav. Men det går an å skru selv for å spare penger, hvis en har interesse og litt kunnskap.

Lenke til kommentar
5 hours ago, TheodorBjork said:

Hva slags pris kan jeg forvente på å bytte ut kløtsjen på en 1997 Peugeot?

Jeg sjekket akkurat pris på å skifte registerreim på en Ford Focus 2005. Den har lik motor som den som også brukes i Peugot i tilsvarende størrelse, hva nå den heter (307?). De skulle ha 6.500,- for registerreima. Synes ikke at clutch bør koste noe særlig mer, ca det samme ville jeg tro (?!)

Edit: Og så er det selvfølgelig forskjell på store dyre kompliserte biler og små enkle biler. Tenkte mest på en forholdsvis enkel og rimelig likt med Ford Focus. Her er noe mer info:

https://www.bilsmart.no/pris/hva-koster-det-a-bytte-clutch

Når jeg sjekket pris på registerreim så var det hos rimelig verksted som ikke er merkeforhandler.

Har ellers hørt at det er ganske store prisvariasjoner, slik at det lønner seg å hente inn flere tilbud. 

Endret av arne22
  • Liker 1
Lenke til kommentar
TheodorBjork skrev (5 timer siden):

Hva slags pris kan jeg forvente på å bytte ut kløtsjen på en 1997 Peugeot?

Jeg vil tro 5-6k.

jeg byttet girkasse på en peugeot 306 hos en mekaniker, det er 6år ish siden og det kom på 4k. Han sjekket og tok bilder av clutchen samtidig. Så ett clutchbytte på de eldre peugeotene er veldig enkel jobb(for en mekaniker) kontra nyere biler. 106 er veldig enkel bil. 

Byttet reg reim og vannpumpe hos bertil og steen det kom på 5k. Så det koster ikke mye på disse bilene. Så lenge bilen er I relativt god stand med ikke mye rust og du ikke bryr deg så mye mer om at du skal komme deg fra a til b  så ville jeg anbefalt og bytte clutchen. En fordel med bilen du har kontra andre biler er at du kjenner bilen din, du vet aldri hva som kan skje hvis du evt kjøper noe annet.

Min personlig erfaring er at peugeot som slutter på 6 bortsett fra 206 altså 106,306 og 406 er bedre en for eks 307. Men 8 modellen har tatt seg betraktelig opp igjen.

Endret av kasamo2
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...