Gå til innhold

Statnett tjente fire milliarder på utenlandskablene i 2021 [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har Statnett tjent 4 milliarder eller har de hatt inntekt på 4 milliarder?

Bare kabelen til UK kostet 20 milliarder å bygge, som de sikkert har lån på og betaler litt over en milliard på i renter og avdrag.

Hvis tallet er 4 milliarder for Statnett, så er totalsummen sikkert 8 milliarder da de deler inntekter og utgifter med parten i UK.

Lenke til kommentar

Appropps bedre velferd av mer penger fått av høyere strømpris

Vi har nå så fantastisk velferd når det er kutt i de fleste kommuner og antall intensive sengeplasser under pandemien faktiskt gikk ned

Jeg kan være enig at Velferdstiilbudet er større i byene enn på Landet selv om det heller ikke gjelder alle byer.

Her i bygda jeg bor er massevis av tjenester og tilbud lagt ned

Eldresentret blir nå flyttet til byen og det er også nå vedatt at ungdomstrinnet på den ene skolen skal legges ned og elevene som går der flyttes til en mye større skole.

Merk. Staten har allerede også kuttet i lennsmankontorer, Komunebygg, og Posten på brevsending som maks nå går 3 ganger i uken.

Burde være ett par millarder spart her , minst.

Endret av Lodium
Lenke til kommentar
3 hours ago, bruker-540634 said:

Norge har blitt en rik stat med en stor del av befolkning som meget lav kjøpekraft og lever i grenseland økonomisk hvor man kun klarer å dekke basisbehov som transport, bolig, oppvarming og mat.

Alt fungerer altså etter hensikten. Middelklassen skal knuses og top 0.01 % skal styre alt som skjer og ta alt overskuddet fra alle bedrifter. The Globalist Elite er ikke nådige.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Hanhijnn skrev (1 time siden):

Ja, var det ikke sånn at det nå er "vanlige folk sin tur"...

Alltids det vanlige folkets tur, til å bli flådd og lurt igjen. Bare AP sine toppfolk som aldri fullfører setningene, så de kan påstå de har levert. Dette selv om de har gjort det motsatte av det de ga inntrykk av da lovnadene kom...

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

De virkelig store inntektene på energisalg kommer ikke fra utenlandskablene. Kablene står bare for ca. 6,5% av totalen, men brukes som et middel til å presse opp prisene for hele det norske markedet. Resultatet er at de norske forbrukerne er de som betaler for festen i inntekter for alle energiprodusenter, som Statnett her skryter av at de også tjener på (kun nettleie??). Det å pisse i buksa for å holde varmen er en genistrek sammenlignet med dumskapen ved å tillate dette ranet av norske husstander og i tillegg prøve å selge det inn som en fordel for Norge.  Propaganda basert på grovt spekulativt selektiv presentasjon av fakta.

 

Endret av 0QE8JCM8
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
14 minutes ago, 0QE8JCM8 said:

Kablene står bare for ca. 6,5% av totalen, men brukes som et middel til å presse opp prisene for hele det norske markedet.

Kablene er våpenet, den norske befolkningen er gisselet. Når EU trenger strøm og prisene bykser oppover der, må prisen her være høyere for at strøm ikke skal flyte ut av landet. Motsatt når EU har overskudd av strøm, må prisene her være høyere for at strømmen skal flyte inn til landet. Tap-tap for den norske befolkning som helhet. Mens direktører og ansatte i kraft og nettselskaper får millioner i bonuser og fete pensjoner.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Folket betaler skatt, staten betaler tilbake til folket for å hjelpe med høye strømpriser, strømselskaps-ledelsen tar ut skyhøye bonuser/økte lønninger fordi de var så flinke til å eksportere strøm som fører til økte strømpriser hjemme og derfor også utnytte folket samtidig. DET er problemet. Dette kan adresseres ved å sette krav/begrensinger ved tilskuddet. INGEN av disse ekstra pengene burde havne i lommene til strømselskaps-ledelsen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...