Gå til innhold

Ubiquiti Dream Machine Pro mot Telia fiber?


Anbefalte innlegg

Inspirert av den meget gode tråden «Ubiquiti Dream Machine Pro mot Altibox' fiber?» tenkte jeg det var interessant med en tilsvarende tråd for Telia fiber. 
 

Jeg hadde inntil ganske nylig Altibox i hus, men byttet over til Telia i desember. Med to fiberlinjer inn så er det kjekt å kunne velge. Nedturen for min del var jo at jeg hadde satt meg ganske godt inn i hvordan det ville virke med Altibox, men må begynne på nytt undersøkelser rundt Telia. 
 

Mitt utstyr består av UDM Pro SE og ideelt sett ønsker jeg å kjøre fiberen rett i denne uten å bruke Telia sitt modem. Er dette i det hele tatt mulig eller lar det seg ikke gjøre? Setter stor pris på om du har erfaring du vil dele.

 

 

Endret av Janak
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har et nytt hus med kablet nettverk til alle rom + en hybeldel som jeg ønsker å sette opp et gjestenettverk i. Flytter inn til helgen så er i planleggingsfasen av nettverket nå.
Får fiber fra Telia selv de neste ukene (Når de har fått blåst ut is av fiberrøret) og alternativene står mellom billigvariant med vanlige billig-routere og switcher og full Ubiquiti.

I den forbindelse er fiberen rett inn i Dream Machine Pro, videre ut i USW-POE-Switch og 2-3stk U6-Lite i huset meget interessant for full kontroll.

Er fiberen "plug and play" i den forstand at man kan ta den ut fra hjemmesentralen til Telia og rett inn i SFP på Dream Machine, eller må man gjøre noe her?

Følger denne tråden med argusøyne - spennende

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...