Gå til innhold

Internett (og TV) på hytta - Anbefalinger?


Anbefalte innlegg

Hei, og God Jul! 😃 

Noen som har erfaringer med internett på hytta? Har ikke hytte i et slikt typisk tettsted hvor alt er som hjemme (les Sjusjøen), så her må vi klare oss litt selv. Tar også spørsmålet angående TV, siden jeg er i gang. 

Vi kommer absolutt ikke til å være der hver helg, men litt av og til, og vi er et par husstander som skal bruke, så noe bruk blir det. 

Selv har jeg mobilabonnement fra Talkmore, og de har noe "fri bruk", så kanskje det kunne ha vært aktuelt med noe dobbeltsim eller noe, og utnytte dette litt? 

Tenkte også at man er avhengig av Internett som er tilkoblet hele tiden (med router), slik at det kanskje kan være mulig å starte ovner og slikt via app, som erstatning til "ring hytta varm". 

Internett skal vel brukes til streaming, som eks Netflix, og mer, hvis ikke TV (som NRK, Sumo) løses på en god måte. 

Noen med gode forslag? Tas imot med stort takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fiber blir fort dyrt hvis du skal ha det 2 steder hva med hyttebredbånd eller mobilpakke? Eller forsøke å leie nett fra naboen eller et sted? Er enig angående RiksTV. Men man får ikke ukesarkiv ofte kun 720p eller 360p mot full HD eller 4k kanaler. Håper datapakke økes med. Datafrihet fra ice kan jo hjelpe.

Lenke til kommentar

Hei, 
Talkmore "fri bruk/Ubegrenset" med datasim er en super løsning. 
Kjøp en 4G Router i en butikk eller på nett/finn.no -  Inn med ekstra SIM-kort og du er på nett. 
Da kan du erstatte ring hytta varm med Wifi-basert utstyr.

Har du en leverandør av TV hjemme kan du ofte laste ned appen deres på en mobil eller f.eks apple-TV og bruke den uten at du trenger noen ytteligere abn. Men det er klart skal dere se mye og lenge på TV via mobilt bredbånd, så spiser du fort av 100GB grensen til "fri bruk" - Men du har jo fortsatt nett dog bare med 3 Mbits isteden for 15 (som er standard på den billigste hastigheten)
 

Lenke til kommentar

Hei igjen, og takk for svar! :)

Dette har ligget litt dødt i jula. Men, har kommer frem til at jeg skal først prøve den "fri bruk" fra Talkmore, og data-SIM.

Men, ønsker å ha en "panelantenne" (? - er dette riktig - eventuelt en annen antenne), på utsiden av veggen, for å ha stabilt og sikkert nett, og da en trådløs router inne i hytta. Jeg må ha noe som jeg kan bruke mitt Talkmore-SIM-kort i. 

Noen som har noen gode forslag til hva jeg kan kjøpe? Har sett litt på sider som Snorlaus.no og Emcom.no (?). Erfaringer med disse? 

Pris er ikke nødvendigvis så viktig - så sant det ikke er helt hinsides. Viktigste er at det fungerer.

Er det i antennen, eller routeren som SIM-kortet skal sitte i?

 

Takker så meget! :) 

Lenke til kommentar
Bone skrev (44 minutter siden):

Men, ønsker å ha en "panelantenne" (? - er dette riktig - eventuelt en annen antenne), på utsiden av veggen, for å ha stabilt og sikkert nett, og da en trådløs router inne i hytta.

Kan være greit å gå for en ‘future proof’ antenne som også kan brukes med 5G når det etterhvert blir aktuelt. Eks. Poynting XPOL-2-5G (som er samme antenne som Telenor tilbyr sammen med sin ‘Hemmebredbånd mobil’-løsning).

Lenke til kommentar
NoBo skrev (1 time siden):

Kan være greit å gå for en ‘future proof’ antenne som også kan brukes med 5G når det etterhvert blir aktuelt. Eks. Poynting XPOL-2-5G (som er samme antenne som Telenor tilbyr sammen med sin ‘Hemmebredbånd mobil’-løsning).

Tusen takk for tips.

Hvis jeg kjøper en slik en, så kjøper jeg i tillegg en egen router til "inne"?

Hvor skal mitt Talkmore-SIM sitte? I routeren, og da må jeg passe på å kjøpe router med slot for SIM-kort, eller settes SIM-kortet i den antennen?

Lenke til kommentar

Hei, 

Det du trenger i tillegg er en innendørs 4G router, som du setter det ekstra datakortet(SIM-kortet) i. 

Det som er viktig er å kjøpe en router med SMA tilkobling, da det er det som standard tilkobling på til Poynting antennen.  


Denne f.eks: 

https://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/mobilt-bredband/300362/huawei-b535-333-4g-lte-mobilt-bredband

Men det finnes som regel også noen gode brukte alternativer på finn.no. Men hold deg langt unna de som kommer fra ICE. da de gir det mye dårligere hastighet (om du i det heletatt får det til å fungere)

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...