Gå til innhold

Vil at Norge skal presse Tyskland: Nytt gassrør til Russland er det viktigste for strømprisen [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De ekstraordinære norske gassinntekten kan, på samme måte som de ekstraordinære inntektene til Statkraft betales tilbake til norske husholdninger. Norske husholdninger bruker el til varme, og med "børsprising" av kraften i tillegg til tilfeldige svingninger i kraftproduksjonen og el-prisene i EU bør det være myndighetenes ansvar å kompensere befolkningen for denne økonomiske belastningen. 

Lenke til kommentar
Mutant_100 skrev (1 time siden):

For kongeriket er dette svada. Man skal i dette tilfelle ta vekk 20 kroner i offentlige inntekter fra gassalg for å få 1 krone lavere strømprus!!???

Både gassen og vannkraften genererer inntekter til fellesskapet, men 90% av inntektektene fra ekstraordinære strømpriser kommer fra norske kunder/industri. Regningen for høye gasspriser betales jo nå i stor grad av det norske samfunnet gjennom strømregningen. 

Endret av NERVI
Lenke til kommentar
joakimb skrev (24 minutter siden):

Det er klin kokos å mene at Norge skal blande seg inn i storpolitikk pga høye strømpriser.

Som gasseksportører, så tjener vi gode penger så lenge gassleveranser holdes lave og markedsprisen høy. At NordStream2 er blokkert et par år med sanksjoner og storpolitikk er et faktum, og i disse dager nekter republikanerne å godkjenne Bidens forsvarsbudsjett hvis han ikke vil stoppe NordStream2. Men han vil også ha et godt forhold til allierte i Europa. Så sitter russerne klare til å skru opp kranen. Norge eksporterer ca. 100 mrd kubikk, og kan jo skru ned prisen på gassen for å få ned vår egen strømpris. Russisk gasseksport utgjør bare 1/3 av europeisk forbruk.

Endret av NERVI
Lenke til kommentar
kremt skrev (36 minutter siden):

Amerikansk politikk er et spill for galleriet. De store avgjørelsene tas på bakrommet, av de som virkelig har makten.

Får bare håpe at det som faktisk skjer er reelt. Jeg tror det handler om penger og leveranser når amerikanerne vil blokkere laveranser gjennom NordStream2. Amerikansk LNG er dyrt å produsere, så det er vel importen av dyr LNG som koster europerne dyrt nå.

Endret av NERVI
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...