Gå til innhold

Saab plukker med seg norske partnere i utviklinga av bakkefyrte glidebomber


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
13 hours ago, likferd said:

Den bør antagelig ikke avfyres mens den er festet på lastebilen da, om du ikke har lyst på brann, hehe.

Hvis du kan avfyre en MLRS-rakett fra en HIMARS uten at det er noen stor risiko for skade på kjøretøyet, så går det antagelig helt greit fra en container som i utgangspunktet gir bedre beskyttelse for kjøretøyet.

Lenke til kommentar
9 hours ago, FB.093090871808135 said:

Vi snakker nå tross alt om politikere på venstre siden og langt til venstre. Vil ikke disse kun at vi skal gi roser på grenser når "fienden" passerer grensen?

Vi fyrer bombene inn i landene og tvinger folket på flukt hit. SÅ gir vi de roser på grensene. Vinn-vinn! :D

  • Liker 2
Lenke til kommentar
14 hours ago, Viggo Dahl said:

Om launcheren kan monteres på lastebil og flyttes raskt, virker jo dette som et godt supplement til Vidar.

Vi har allerede tolv mobile avfyringsplattformer med kapasitet til tolv missiler hver stående i en fjellhall et sted. De trenger nok noen tekniske oppdateringer for å kunne overføre måldata til våpenet, men ellers er de rimelig klare.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Rekkevidde på 150 km sier de. Og en container utplassert i Finnmark vil dekke hele Finnmark? Kan det stemme? Er det i det hele tatt noen plasser i Finnmark der det er mindre enn 150 km til enhver annen plass i Finnmark? Det er jo en gedigent fylke, og nå er det vel ennå Troms og Finnmark enn så lenge? Har kjørt bobil fra Kirkenes via Vardø, Berlevåg, Tana, Karasjok, Kautoneino,  Hammerfest, Alta og Tromsø og det fylket er langt større enn man tror om man aldri har tatt turen opp dit. Husker jeg korrekt er det vel 400 kanskje 500 km fra Kirkenes til Alta. Det er jo kjempelangt feks fra lengst inne på finnmarksvidda til lengst ute på kysten. Klart at luftlinje blir korteste vei men selv i luftlinje kan det vel ikke stemme? Dårlig på geografi men jeg husker jo at vi kjørte uendelig langt for å få med oss all de stedene. Noen som kjenner godt til avstandene i Finnmark? Tror nok de må ha minst 2 slike på hver sin plass om de skal klare å dekke hele Finnmark, og snakker vi Troms og Finnmark trenger de sikkert 3 eller 4. 

Lenke til kommentar

I den særdeles realistiske og trolig umiddelbart forestående situasjonen hvor finnene invaderer via E45 sør for Kautokeino og militante kvekere griper anledningen til å begå kupp i Vardø for å skille ut kommunen som uavhengig stat, ja da finner jeg ingen plassering hvor containeren kan beskyte begge samtidig. Selv en infiltrasjon på finsk territorium på selve midtpunktet mellom disse lokasjonene, vest for E75, gir rundt 180 km i hver retning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...