Gå til innhold

Equinor, Hydro og Panasonic dropper batterifabrikk i Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
QUMCUMJ9 skrev (22 minutter siden):

Problemene med batterieksport til Storbritannia skyldes avtalen mellom Norge og Storbritania (Brexit avtalen), ikke avtalen mellom Norge og EU (EØS-avtalen). EU og Storbritannia har fått en avtale om batterier, men Norge er jo ikke medlem av EU så den gjelder jo ikke oss

Hadde vi gitt Storbritania litt fisk, kjøpt litt Ost (Cheddar?) så hadde vi sikker fått en batteriavtale (det tror ihvertfall jeg)

Nei, det handler om avtalen vi har med eu da det er handelsavtale mellom EU og britene som gjør at man får den tollen. Ikke avtalen mellom Norge og UK.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det måtte være et fantastisk batteri som vi var alene om, for å få etablert en fabrikk i Norge.

Dette for oppveie for moms og det som måtte være av andre minuser, politikere inkludert.

Dermed er det for mange ting som taler imot.

Når vi ikke er medlem av EU er vi på utsiden av

mye.

Så var det vi da som skulle finne nye "føtter" å stå på etter oljen.

Det ser ikke så veldig lovende ut,

vi roter det til, og tiden den går...

Hvor lenge kan vi "hvile" i olje...(?)

Er vi "hermetiserte vikinger i olje"?

Endret av KjeRogJør
Lenke til kommentar

Ja, politikerne mener at det er bedre å bygge og drive utelandskabler samt grønnvaske sokkelen med elektrisk kraft enn å ha rimelige strømpriser for alle i Norge og ny grønn industri. Makan til misforstått politikk. 


Riv kablene til utlandet, dropp elektrifiseringen av oljeplattformene (all utvunnet olje/gass brennes uansett) og bygg kabler som kobler samme nord og sør Norge. Da får vi igjen strømpriser som industrien og husholdningene kan leve med.
 

Det tristeste er at norske nettkunder/samfunnet subsidierer norsk kraftproduksjon gjennom grønne sertifikater og naturinngrep. Den subsidierte krafta eksporteres så til utlandet ved å bruke nettanlegg betalt av norske nettkunder. Hva sitter norske nettkunder igjen med for dette? Meget høye europeiske kraftpriser. Norske forbrukere av strøm er blitt lurt!

Endret av TorHansen
  • Liker 5
Lenke til kommentar
3 hours ago, Mutant_100 said:

Dette er vel det tydeligste eksempelet så langt på en ulempe med ikke å være medlem i EU. Er det plutselig 10000 tiltenkte arbeidsplasser i en ny næring som plutselig bare ikke blir noe av? Så blir vi sittende med overbetalte oljeingeniører som produserer varer som gjør klasebomber til samfunnsnyttig virksomhet i forhold.

Så vi ville hatt 10000 tiltenkte arbeidsplasser mer om vi var eu medlem?

Lenke til kommentar
4 hours ago, The Very End said:

Du har helt rett i at med dagens briller er olje ekstremt lønnsomt, spørsmålet er om vi tør gamble på at verdens land ikke følger opp sine forpliktelser fra Parisavtalen og COP26. For hvis de gjør dette, ligger vi nokså dårlige an. Vi satser ikke på noe på annet, og gambler på at oljen for all fremtid skal redde oss. Vi er nødt til å starte å differensiere økonomien, for alternativt virker mer og mer å bli en skikkelig hard landing. Ingen har fasiten så klart, men er ikke dumt å ha flere bein å stå på?

Hva politikere forpliktet seg til i Parisavtalen og COP26, og hva som er mulig i den virkelige verden er to vidt forskjellige ting. De høye strømprisene, og den generelle mangel på energi EU opplever nå, viser med all mulig tydelighet konsekvensene av "det grønne skiftet" og forskjellen på politiske ønsker, og hva som faktisk skjer. En skal være politisk blindet, eller farlig kunnskapsløs for ikke å innse at energi fra sol og vind uteblir når solen ikke skinner og vinden løyer - hva skal drive våre samfunn da? Når kull- og kjernekraft legges ned, når CO2-kvotepris dobles, og når EU på toppen av det hele nekter oppstart for Nordstream 2 (dumskap i særklasse), så blir det som det blir. Inntil store mengder fornybar energi (ti-talls TWh) kan lagres og brukes etter behov, vil gass være eneste mulige balansekraft. Og det vil den være i veldig mange år. Snitt elforbruk i en EU husholdning er 4000 KWh/år. Det er akkurat nok til å drive en elbil. Skal EU-bilpark elektrifiseres må altså privat elforsyning fordobles. Det vil også ta veldig mange år. At petroleum skal erstattes av "noe annet" til å drive tungtransport, skips- og luftfart vil neppe skje så lenge olje er tilgjengelig. Så ingen ting tyder på at vår offshore næring har grunn til å bekymre seg. Den vil tjene landet vårt godt i mange år, til tross for fagre politiske løfter og fantasier.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

"dropper batterifabrikk i Norge"

Ikke så veldig overraskende!

Det er lenge siden vi produserte TV-apparater og kjøleskap etc. i Norge.

Og det kommer neppe tilbake... Så gjem batterier.

Den usikre energisituasjonen, hvor vi lar oss årelate av EU-systemet, gjør det enda mer usannsynlig. Deindustraliseringen av Norge er begynt, i neste omgang kan smelteverks industrien ryke. Eu kan innkassere en siger; vi har opprettet et naturreservat, Norge.

Da må de kjøpe aluminium fra hvor?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norge hadde ett eneste konkurransefortrinn, billig og tilgjengelig elektrisitet. Det konkurransefortrinnet har forsvunnet som dugg for solen, så man skal være bra idiot for å etablere slik industri i Norge i dag.

Lav tilgjengelighet på kompetanse. Ustabile strømpriser. Ingen energiutbygging av nevneverdig størrelse i planene. Utenfor EU's kjernemarked, og usikkerhet om toll.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kjetil Lura skrev (9 timer siden):

Da er nok du og jeg ikke i denne verden.

Det jojo yrket har skaffet norge mere penger inn enn noe annet yrke, har du noe annet yrke.

Jeg er fra Vestlandet og et utdannet innenfor automasjon.  Så har såklart jobbet i bransjen. Men går aldri tilbake. Pengene fra oljen dras i brorparten inn i fra spekulasjoner nå.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
TorHansen skrev (11 timer siden):

Riv kablene til utlandet, dropp elektrifiseringen av oljeplattformene (all utvunnet olje/gass brennes uansett) og bygg kabler som kobler samme nord og sør Norge. Da får vi igjen strømpriser som industrien og husholdningene kan leve med.

Hva skal man gjøre i år med kanskje 15-20 TWh overskudd da? Om man river kablene til utlandet? 

 

Lenke til kommentar

I år er det fossilgass som har vist seg å være ustabilt, ikke vann, sol og vind.

På kort sikt er det bra for norsk gassalg, først med høye priser og så med økt strategisk reserve i EU. Men om det motiverer EU til å gjøre noe med gass-avhengigheten deres, som det ser ut til å gjøre, vil det gjøre det vanskeligere å selge gass til EU i fremtiden.

Lenke til kommentar
OlavEH skrev (2 timer siden):

Hva skal man gjøre i år med kanskje 15-20 TWh overskudd da? Om man river kablene til utlandet? 

 

Tanken med kablene var å selge overskuddet til utlandet, men som vanlig så styres det av griske menn, som fant ut at de kunne bli søkkrike av å selge mye mer, og deretter flå nordmenn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...