Gå til innhold

Utendørs skap merket "HOMX12345": Homenet?


Anbefalte innlegg

Følger litt med på en fiberutbygging i området man kan kalle "Ekebergskrenten" i Oslo.

De siste månedene har det vært utført en del micro trenching kombinert med litt "vanlig" graving/afaltering.

Det har også kommet opp en rekke nye, grønne mellomstore metallskap merket "HOMX12345" der de siste sifrene ser ut til å være et løpenummer, plassert tett opp til Telenors eksisterende større CATV-skap.

Kjenner ingen som bor akkurat der, og har heller ikke truffet noen å spørre, så jeg lurer på om noen her kan bekrefte at det er Homenet som eier disse?  Navnet gir seg jo nesten selv, men fint å få det bekreftet. :)

Har tidligere sett utbygging i samme stil i deler av Drøbak der Homenet har vært veldig aktive, og synes dette ser veldig likt ut.

Jeg antar disse skapene kun inneholder passive komponenter som krysskoblingspanel, mens Ethernet-switchene er plassert i et noderom i området? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hårek skrev (På 27.11.2021 den 14.01):

Telenor og Viken Fiber har bygd ut i mitt område. Begge har slike små grønne skap, som bare er for skjøting av enkeltfiber inn på en større multifiber kabel.

Ja, det gir jo mening at de inneholder "krysskobling" ut til et antall sluttbrukere. Siden Homenet bruker 10 Km-optikk internt i bygårder antar jeg de bruker det samme i "horisontale" nett. Da trenger de vel neppe aktivt utstyr nærmere sluttbruker i dette relativt tettbygde området.

Telenors skap kjenner jeg igjen på merkingen, det samme med noen av skapene til Viken Fiber, men i de områdene jeg ferdes mest har de en overvekt av skjøtebokser plassert i stolper. Må si jeg foretrekker at Homenet og andre nå heller velger microtrenching og skap på bakken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...