Gå til innhold

Spinlaunch vil slynge satellitter opp i bane. Et menneske ville blitt drept av kreftene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Leste litt på forumene angående denne saken. Konseptet og diskusjonen går noen år tilbake, og da regnet skeptikerne på det og kom til at det ikke var mulig i fullskala, med mindre de brukte en totrinns rakett, fordi objektet ville gå i oppløsning og maskinen potensielt hadde energi tilsvarende ei grei a-bombe. For på det tidspunktet var det ikke nevnt noen trinn 2-rakett, men diskusjonen nevnte det som en mulighet/eneste mulighet. 

Og så en god stund senere - tror vi snakker måneder eller år? - ser det ut til at de altså innførte en totrinns rakett i modellen/ideen.

Det gir meg ikke trygghet på at dette konseptet er gjennomførbart. Som Mars One: man har et konsept-render først og oppdager utfordringene senere når man blir opplyst av det fra skeptikere som regner på det. Men det skal sies at en annen, senere diskusjon tilknyttet NASA-forum etter raketten var kommet inn i modellen, var langt mer positive. Bare litt krav av typen "bedre legeringer enn man bruker i dag" og sånn småtteri. Men virker mer fortsatt som en feelgood-jobb enn noen jeg ville lånt penger til. Sånn som Biodome Mars One. 

Lenke til kommentar

Så skal man bare anlegge verdens lengste ‘skytefelt’/Dumpingplass for de gangene spinneren gjør en feil så satelitten plumper ned på bakken igjen.

Dessuten: Hvor mye hamsterkraft skal til for å oppnå riktig hastighet.

Dessuten: Kravet for en sånn professor-stilling er; hvor mange timer i Kerbal Space Program?

Ganske spinnvillt prosjekt.

Endret av Sandormen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...