Gå til innhold

Forbyr jobbmail og SMS utenom arbeidstid


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

> Volkswagen kom allerede i 2011 med en e-post-pause etter at arbeidsdagen er omme, rett og slett ved å skru av serverne mellom klokken 18.15 og 07.00.

Tviler/håper det ikke er løst akkurat som det står her.

Kan vel være noe upraktisk hvis man allerede jobber på noe på kvelden (eller hvis man har tilsvarende i helger), men er vel mer snakk om når man synker den.

Mange svar om det samme fra flere som kommer frem 07:00 neste dag?

Er vel først og fremst mas hvis man har jobb epost på telefonen.

Har man en jobb laptop hjemme så bør man ikke trenge å ha den på eller sjekke epost på fritiden, hvis man ikke har vakt.

 

Lenke til kommentar

Hjemmekontor kan være en grei løsning for mange som kan utføre sitt arbeid på nettet. Under pandemien har det utviklet seg i positiv retning og fungerer godt for de fleste som kan. Imidlertid har arbeidstiden fulgt normal praksis og gjør at arbeidstaker er opptatt med sitt arbeid som normalt, minus reisetid til/fra jobb. Flott, men ut over det er alt uendret bortsett fra lokasjon.

For å ta steget videre, er det mange som kunne tenke seg å ha en alternativ arbeidstid, noe som artikkelen beskriver er uaktuelt i mange store firma eller i enkelte land. Det burde tas med i betraktningen før man lager et alt for rigid regelverk. Alle har ikke den muligheten avhengig av type arbeid som utføres, men det bør tas med. Det vesentlige er at arbeidstiden overholdes, enten den foregår innen normaltid eller stykkevis og delt ut over døgnet slik det kunne passe enkelte arbeidstaker. Altså må det lages et godt stykke regulatorisk system før noe slikt kan tas i bruk.

Lenke til kommentar
TG- skrev (På 11.11.2021 den 2.55):

Er jo enig i at det ikke kan være at KRAV til ansatte som ikke er på jobb (eller vakt) skal svare på meldinger eller mail utenom arbeidstid. Men - det virker STRENGT at man ikke skal få lov å tenke utenfor arbeidstid?!

Gjelder kun mail fra sjefen står det, så tenkingen blir ikke berørt :-D

Lenke til kommentar
B9lsen skrev (16 timer siden):

Alle har ikke den muligheten avhengig av type arbeid som utføres, men det bør tas med. Det vesentlige er at arbeidstiden overholdes, enten den foregår innen normaltid eller stykkevis og delt ut over døgnet slik det kunne passe enkelte arbeidstaker. 

Akkurat hvordan denne reguleringen faktisk er utformet vet vi ikke, men skal vi tro overskriften så gjelder forbudet altså utenfor arbeidstiden, som vel er definert i hver enkelts ansettelseskontrakt, og ikke er satt på nasjonalt nivå til å være 08-16 for alle. Hvis ikke, så blir det et problem, som du sier.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...