Gå til innhold

4 hull i ryggen på en rottweiler hund - bueskytter?


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

En stor rottweiler tispe likte å springe en liten runde i området der de slapp henne ut i skogkanten langt fra folk og fe. Hun snuste og analyserte et område på 10 mål, så kom hun tilbake. En dag hørte eierne et hyl og noen bjeff, så en pause på et par minutter, og så brått et hyl og masse bjeff.  Da hunden kom tilbake noen minutter senere blødde hun fra 4 hull i ryggskinnet, 2 på hver side. Speilvendt på samme sted og i samme høyde. De satt på en rekke horisontalt ca 10 cm avstand. Veterinæren sonderte dem og fant ut at de var laget med noe spisst som hadde trengt inn på skrå litt nedenfra og ca 3-4 cm inn under huden i fettlaget og hadde flenget litt oppover på samme måte på alle hullene. Treffpunktene var merkelig presist plassert geometrisk på hver side.

Etter litt tenking ble de enige om at det måtte være piler fra en bue. En bueskytter. Men området var oversiktlig og ingen mennesker ble observert der. Spinkle høye furuer og noen bjørk, ellers flat lynghei. En masse ståhei og lokalavisen blåste det opp. Letingen etter en bueskytter var i gang. Ingen ble funnet, og ingen folk med slikt var noen gang sett verken der eller nær. Ingen piler og ingen tegn til slike aktiviteter. Bare en vei inn og ingen biler andre enn hundeeiers var sett.

Eneste var om hundeieren selv hadde skutt? 

Men hvem skyter så nøyaktig med bue?  Ingen.  Og hvorfor akkurat den plasseringen? Uforenlig med en bueskytters treff mener jeg. Treffene ville stått annerledes vilkårlig plassert og stikk-kanalen rett inn. En pil med jaktspiss ville blitt sittende - trengt rett og langt inn i lungen. 

Så min hypotese: en kattugle. Den er diger, og mange av de hater både folk og fe. De slår lydløst til fra uventet hold. Mange er skadet av slike. 

To hull etter de to klørne som ugla holder nederst, litt som tommelen vår. Ytterligere to hull på andre siden etter angrep nummer to. Derfor sitter de så presist, med den avstanden og akkurat der på siden øverst på ryggen. Kattugla tar også katter, da sikter den rett på hodet. Mennesker får også hodeskader etter å intetanende å ha besøkt reirområder.

Min hypotese ble øyeblikkelig latterliggjort og avvist. Karikatur av en skrekk-ugle med klørne fulle av hunder ble tegnet og satt i avisen.

Men er det så latterlig? https://greathornedowl.net/great-horned-owl-talons-diameter-size-color-force/ Se på den kloa som er underst. Tenk på en svær kattugle, gretten og uredd. Lydløs og rask. Tenk på to velplasserte hull oppe på hunderyggen på hver side, tenk på TO hundehyl og FIRE hull. 2 x 2 = ?

Hvorfor 4 hull og bare to hyl? Hadde det vært piler ville det blitt 4 hyl? Eieren så ikke opp i trærne, det gjorde heller ikke andre som lette etter en skytter. Trolig så ikke hunden opp i lufta heller.

Endret av Slettet+6132
Skrivefeil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
Gjest Slettet+6132
Luske_Ludvig skrev (På 26.10.2021 den 10.59):

Tipper på bitt av ulv

Er ikke 10 cm avstand litt mye for å stamme fra tenna på en ulv?

Ville ulven nøye seg med å lage noen huller?

Ville ikke ulven bite i strupen?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

10 cm avstand kan jo tyde på to par med hull, fra to fugleføtter. Forklo og bakklo på to føtter. Jeg synes ikke teorien din er så dum. Ugle? Hauk? Eller hva med en kranglevoren orrhane eller tiur? De kan være ganske fryktløse. Ett hyl da fuglen uventet tok et tak, neste hyl når fuglen ikke helt ville slippe taket og slo med vingene.

En ulv med bittbredde på 10 cm synes jeg høres ut som en stor ulv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...