Gå til innhold

Skal kjøpe Noctua NH-U9S, men er usikker på om det er klarering over RAM [Løst]


anothercat

Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg tenker å kjøpe en Noctua NH-U9S til Ryzen 5 3600, men jeg har litt høye ram-brikker (Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200MHz 16GBså jeg er litt usikker på om det er klarering nok til en så stor kjøler. Hovedkortet jeg har er ASUS PRIME B550-PLUS. Jeg har erfaring med bygging av PCer, men dette er den første kjøleren jeg kjøper som ikke er stock så er litt usikker på det her.

Hvordan sjekker jeg om det er klarering før jeg kjøper? Jeg har lest litt at det er mulig å heve selve viften litt slik at det blir klarering; mister jeg kjøleeffekt av det? Og er det vanskelig å gjøre? Kan det også være problemer med at kabinettet er for lite? Jeg har NZXT H510.

Endret av anothercat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
anothercat skrev (19 minutter siden):

Heisann!

Jeg tenker å kjøpe en Noctua NH-U9S til Ryzen 5 3600, men jeg har litt høye ram-brikker (Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3200MHz 16GBså jeg er litt usikker på om det er klarering nok til en så stor kjøler.

Velkommen til forumet. :cool:

Skisse over Noctua U9S:

noctua_nh_u9s_dimensions.jpg

https://noctua.at/en/nh-u9s/specification

Corsair Vengeance RGB Pro er 51 mm høy.
https://help.corsair.com/hc/en-us/articles/360051011331-DDR4-memory-module-dimensions

Gitt at nåværende Noctua-kjølere er stilt noe mot venstre så burde det gå. I verste fall må du montere push-viften noe lengre opp på kjøleren.

Alternativet er å kjøpe RGB Pro SL RAM (44.8 mm), f.eks.
https://www.komplett.no/product/1178480/datautstyr/pc-komponenter/minnebrikker/corsair-vengeance-rgb-pro-sl-ddr4-3200mhz-16gb

Endret av PaladinNO
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for hjelpen Paladin!! Da tror jeg jeg bare kjøper den, også skal jeg skrive her om hvordan det gikk slik at andre som lurer på det samme får svar.

Da håper jeg at PCen min blir litt stillere, for den inkluderte AMD-vifta bråker litt for mye.

Endret av anothercat
Lenke til kommentar
anothercat skrev (På 23.10.2021 den 19.39):

Jeg har lest litt at det er mulig å heve selve viften litt slik at det blir klarering; mister jeg kjøleeffekt av det? Og er det vanskelig å gjøre? Kan det også være problemer med at kabinettet er for lite? Jeg har NZXT H510.

Du vil miste litt kjøleeffekt med å heve viften siden det blir noe mindre luft som vil gå igjennom kjøleren. Det er ikke vanskelig å flytte viften, det er bare metallklips som festes imellom ribbene på kjøleren.
Du vil derimot miste MYE kjøling om du setter viften som pull istedet (montert på venstre side av kjøleren) - prøvde det selv først (mens jeg ventet på en annen CPU-vifte), og CPU tempen ble flere grader høyere sammenliknet med en push-løsning.

Ifølge produktsiden på Komplett så støtter H510 tårnkjølere opptil 165 mm. U9S måler 125 mm, så du har god klaring i høyden selv om du må flytte viften. Jeg tviler det blir et problem mht. RAM, for hvis du har bare 2 RAM-brikker (montert i slot 2 og 4 fra CPU-sokkel, med opprom nærmest CPU) så har du ekstra plass der.

Skal du derimot senere oppgradere til 4 RAM-brikker, og du da må heve push-viften, så kan det være aktuelt med en Noctua NF-A9x14 (15 mm vifte istedet for standard 25 mm). Det var det jeg måtte gjøre med min Be Quiet Dark Rock 4.for å gå klar av RAM-en (har Vengeance RGB Pro brikker selv).

EDIT:
Hadde linket over til en 120 mm vifte. Har nå endret til en 92 mm vifte som passer Noctua U9S.
https://noctua.at/en/products/fan/nf-a9x14-pwm

Endret av PaladinNO
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bare hyggelig. Godt alt fungerte som ønsket.

Husk å merke tråden som [Løst] (endre emnet i første post) hvis det ikke er flere spørsmål rundt saken.
Tråden låses ikke selv om den settes som løst, så går fint an å legge til nye innlegg senere. Det er bare så andre kan se at du har fått den hjelpen du trengte. :)

EDIT:
Proshop har forresten tilbud på samme RAM som du allerede har, hvis du skulle ønske 32 GB med RGB RAM med en gang.

https://www.proshop.no/RAM/Corsair-Vengeance-RGB-PRO-DDR4-3200-C16-BK-DC-16GB/2661837

Proshop også samme vifte som fulgte med kjøleren hvis du skulle ønske en push / pull løsning for enda bedre kjøling (hvis det trengs):
https://www.proshop.no/Kabinettkjoeler/Noctua-NF-A9-PWM-Kabinettvifte-92-mm-22-dBA/2469404
https://www.proshop.no/Kabinettkjoeler/Noctua-NF-A9-PWM-chromaxblackswap-Kabinettvifte-92-mm-23-dBA/2827993 (samme vifte som over, men i sort farge).

Proshop har også en 15 mm "slim" vifte hvis du ikke har plass på venstre side (f.eks. pga. kjøleribber på hovedkortet) til en standard 25 mm tykk vifte:
https://www.proshop.no/Kabinettkjoeler/Noctua-NF-A9x14-HS-PWM-chromaxblackswap-Kabinettvifte-92-mm-19-dBA/2828001

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Hei. Det ser ut som at det ordna seg, men for å være helt sikker på at både Noctua CPU-Kjølerntårnene og Rambrikkene går fint sammen, så er nok det beste (etter min mening iallefall) og gå for Corsair LowProfile brikker. Jeg har Corsair LowProfile brikker sammen med Noctua D14 på mine DailyPC`er. Det fungerer veldig fint. Det samme skal jeg ha på de nye PC`ene mine bare at da blir det DDR4 brikker og Noctua D15. Slik blir det for da er jeg helt sikker på at det fungerer.

Lenke til kommentar
wil skrev (2 timer siden):

Jeg har Corsair LowProfile brikker sammen med Noctua D14 på mine DailyPC`er. Det fungerer veldig fint. Det samme skal jeg ha på de nye PC`ene mine bare at da blir det DDR4 brikker og Noctua D15. Slik blir det for da er jeg helt sikker på at det fungerer.

D14 og D15 er MYE større enn U9S, pluss at U9S har en offset mot venstre (se skisse over), nettopp for å gi klaring til full-høyde RAM-moduler (samme med nyeste U12A).

D14 og D15 er laget for å gå over RAM-en, selv om ihvertfall de nyeste modellene har en uthuling for å gi litt bedre plass til høy RAM. Men det er garantert ikke plass til RGB Pro sammen med D14 / D15 (kanskje RGB Pro SL, som jeg nevner i min første post), og man må opplagt benytte lav profil brikker med disse kjølerne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...