Gå til innhold

Olje- og energiministeren lover tiltak etter rekordhøye strømpriser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Tiltak" på politiker-norsk pleier i slike tilfeller å bety: Vi nedsetter med brask og bram en hurtigarbeidende komite, steder den til hvile og minner den om å komme med noen tiltak i passe tid før neste valg presentert på en slik måte at valget vinnes. 

Denne gangen kan jo avgiftspartiet med fordel satse på en alternativ variant tiltak: Vi forbyr i miljøvennlighetens navn hjemmelading av el-biler, legger en 30-% avgift på alle elbilstasjoner for å likebehandle fossil kraft av olje og kull (siden vi jo "mest lønnsomt" eksporterer vår miljøvennlige av vann) og en 50 % straffeavgift på de ladeselskaper som ikke hurtig nok bygger ut nettet sitt i distriktene også - så får SP også sitt. 

 

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Det er jo fint å få forklart at strømmen selges til de som betaler mest, men det betyr jo at noen må klare seg uten strøm. Så spørs det hvilke bedrifter det skal gjelde? Ikke en reflekson over konsekvenser for økonomien og norske husstander med et nødvendig behov for elektrisk energi som overgår det som er gjengs i det markedet man har valgt å knytte seg til.

Det er en ganske annen holdning enn reaksjonene innen EU, der man i det minste erkjenner at disse ekstreme prissvingningene er ødeleggende både for industrien og befolkningen. Det er besynderlig hvor overfladisk politikere og våre energi-etater forholder seg til det som er et kjempeproblem!

Det er vel noe som heter "å være mer katolsk enn Paven"?! https://www.reuters.com/world/europe/eu-leaders-press-ahead-with-emergency-relief-energy-prices-2021-10-15/

Endret av NERVI
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er noe litt spesielt med at noen kommuner nå ler hele veien til banken, mens andre kommuner ikke klarer å gi eldreomsorg.

Samtidig er det nå noen kommuner som tjener masse penger på bekostning av at vi, privatpersoner, må betale høye strømpriser.

Det er som at alle i Norge skatter litt til Lesja.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kraftselskapene tjener gode penger, de bør dele en del av fortjenesten med sine regulære kunder!

Så bør man kun eksportere når man har overskudd. Fortsetter man som nå, så kan "vårknipa" bli meget stygg. Den alminnelige forbruker bør nesten håpe på/er tjent med at det oppstår feil på noen av utenlandskablene.

Lenke til kommentar
Sitat

– Derfor er vi jo nødt til å finne noen tiltak på kort sikt som gjør at de som sliter mest med å få betalt strømregningen, får en redusert strømregning eller støtte til å betale den, sa hun.

Det er stort sett dette og lignende som er uttalt. Bostøtte-mottakere blir også nevnt. "Vanlige folk" har jeg ikke hørt et ord om. Så med mindre man allerede er mottaker på nav så er man ikke en gang i tankene hos myndighetene.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...