Gå til innhold

Fra jobb med ansvar til uten ansvar. Skamfull.


Gjest d5010...28d

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest d5010...28d skrev (4 minutter siden):

Er man ferdig utdannet som 55 år har man 20 års arbeid foran seg. 

Anonymous poster hash: d5010...28d

Det må vel i så fall være fordi man typisk da ikke har noe annet valg for å få en brukbar pensjon. De færreste ønsker vel å jobbe til de er 75?

Endret av ITtraktor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest d5010...28d skrev (3 timer siden):

 

Nå har jeg en usikker lavtlønnet jobb med mennesker som ikke er "farlige". Føler sterkt på nederlag med å oppdra egne barn med lavtlønnet jobb uten ansvar. En jobb uten noen som helst interessant faktor. Ganske ødeleggende for min CV også, fra masse ansvar og oppgaver til ingenting. De fleste barn kan jo med litt stolthet fortelle hva mamma og pappa jobber med. Samtidig er det mange barn som ikke kan fortelle det...

Anonymous poster hash: d5010...28d

Hvorfor skal det være flaut eller nederlag å ha en jobb som ikke krever noe spesielt eller har mye ansvar? Det er mange slike jobber som samfunnet er avhengig av for å fungere. Lønn er ofte ett måltall for hvor lett man er å erstatte, dvs hvor mange kvalifiserte søkere jobben har om den blir lyst ut.

Å ha en slik jobb burde ikke være noe å være flau over, hverken for barn eller voksne.

Lønn er heller ikke noe måltall for hvor bra/vellykket en familie er. Det sosiale og familiære kan være vel så viktig. Å ha en høyere stilling kan ofte bety at man er mye borte hjemmefra eller tar med seg jobben hjem, noe som heller ikke er positivt i de fleste tilfeller.

Man bør ikke være flau så lenge man har jobb, uansett lønn og ansvarsnivå.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er det slik at du også mistrivest i denne jobben eller er det fyrst og fremst det at det er ein "lavstatusjobb" som plager deg?
Sjølv om det nok ikkje er det vanlegaste å gjere så er det ikkje uvanleg at enkelte etter ei lang og hektisk karriere skifter totalt beite og vil ha ein enklare jobb der ein slepp alt maset som det fort kan være å være ansvarleg for arbeidet. Då kan det det av og til friste med ein tanketom jobb der ein berre møter opp opp morgonen og gjer det ein får beskjed om.

Så då er spørsmålet; kva er det du ynskjer å oppnå?

Som fleire andre har kommentert så trur eg nok det er litt vel optimistisk å nå skulle ta 6-7 år med høgare utdanning. Du må gjerne ta meir utdanning, men eg trur at det realistisk sett blir tøft å kome ut i arbeidslivet igjen som nyutdanna 62 åring. Det sagt så kjem det sjølvsagt ann på kva du utdannar deg til, ulike yrker har sjølvsagt ulikt arbeidsmarked. I tillegg vil det være eit spørsmål om du starter heilt på bar bakke i arbeidslivet eller om du kan også kan støtte deg på bachelorutdanninga og yrkeserfaringa du har frå før eller om du no vil utdanne deg innan eit heilt anna fagfelt.

Om du berre vil studere for å studere så kan du gjerne ta høgare utdanning, det er masse folk som tek høgare utdanning også i godt voksen alder. Frå gamalt av var det ikkje uvanleg at ein i akademiske kretsar avslutta eit langt arbeidsliv ved å avlegge ei doktoravhandling, men når du er i midten av 50-åra så er det nok lite realistisk å ta ei så lang høgare utdanning og i tillegg rekke å praktisere yrket. Då må nok målet være å ta utdanninga for sjølvrealiseringa sin del.
Om du avgrensar deg til å ta ei ny bachelorutdanning på 3 år så er det også mykje meir realistisk at du rekk å praktisere yrket.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest 73865...a61
KarvaBlad skrev (På 17.10.2021 den 16.49):

Du kjenner folk som begynner på studier som tar 6 til 7 år å gjennomføre når de har bikket 55 år? Det må være tapre sjeler.

Litt rart men kjenner flere som gjør dette.. Blant annet flere i familien har gått på skole i så mange år at det snart teller 13-15 på årene..

Nå er de få jeg kjenner som går enda skole i 50-60 årene.. Men er glad de står i og går på skole noe de brenner for :)

Anonymous poster hash: 73865...a61

Lenke til kommentar
16 hours ago, Aiven said:

Og man er garantert jobb, uansett alder :)

Forslaget var nok litt for spøk, men det er vel faktisk også reelt at arbeidmarkedet er godt.

15 hours ago, Guest 73865...a61 said:

Litt rart men kjenner flere som gjør dette.. Blant annet flere i familien har gått på skole i så mange år at det snart teller 13-15 på årene.

Har studert i "masser av år" og "på si", ved siden av full jobb. Synes det er trivelig å hele tiden lære noe nytt og komme fram til "ett nytt ståsted", i forhold til der man var før. Anbefales absolutt. Nå i "Internettets tidsalder" så er det forholdsvis enkelt å studere videre både i innlandet og i utlandet. 

Lenke til kommentar
Gjest d5010...28d

Takker igjen for innspill. Tør ikke stå fram med navn i denne tråden.

Min tidligere jobb hadde ingen høy status, men var samfunnsnyttig på en annen måte.

Jeg lever nøktern og trenger ikke flashe med noe. Går noen runder med meg selv for tiden. Når man er i den delen av livet der mange har sine karrierer og utvikling på maks, føles det litt tungt å klatre ned i kjelleren. Jeg er veldig snart 50 år... 

Nåværende jobb krever å klare lite ansvar og lave forventninger. Kunne like gjerne hatt jobben uten min utdannelse. 

Kjeder meg nok lett, når jobben ikke er noe krevende. Gjenspeiler selvsagt lønna. Å stå i en slik stilling over tid er nok ikke bra for meg. 

 

 

Anonymous poster hash: d5010...28d

Lenke til kommentar
On 10/19/2021 at 7:21 PM, Aiven said:

Det forsto jeg, men siden jeg selv utdanner meg til prest så spant jeg videre på den, litt for spøk det også :)

Det spørs om det generelle prinsippet er at hvis man har ett eller annet tema eller fag man brenner for, noe som gir engasjement, deltakelse og "fornyelse" så virker dette positivt. "Jobben" er jo sånn sett bare en del av dette. Man kan jo for eksempel være "prest" innenfor teknologifag, eller andre fagområder. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...