Gå til innhold

Religiøse samfunn foreslås å få krav om kjønnskvotering


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Når det gjelder negativ sosial kontroll, så er muslimer de som er eksperter. I Groruddalen ville de lage sin egen "fritidsklubb" med overnatting, høye gjerder og låste dører. Om kvinnene i disse miljøene fikk være med ville det trolig blitt piggtråd og snublebluss i tillegg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kunne vært gjort enkelt ved å koble dette kravet sammen med statstøtte.
Jasså, dere vil ha statsstøtte, ja da har vi et sett med regler som dere må følge.
På denne måten er det fremdeles religionsfrihet men det henger en merkelapp med den økonomiske støtten og de kan velge å gjøre som de alltid har gjort uten denne støtten.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
perpyro skrev (2 minutter siden):

Det kunne vært gjort enkelt ved å koble dette kravet sammen med statsstøtte.

Det kan bli som med HRS at de ikke lenger skal få støtte, uten støtte trenger de ikke kalle en spade for et greip lenger, siden riset fra staten er borte. Da kan vi se et hardere og mere aggressivt HRS.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

A pro pos sosial kontroll: Skolene i Oslo og deres tilhørende "minoritetskontakter" har merket at korona-tiden har hardnet til kontrollen fra hjemmene, noen foreldre sender nå ikke jenter på skolen med korona som påskudd. Ingen holder gutter hjemme.

Lenke til kommentar
Dart skrev (18 minutter siden):

Det kan bli som med HRS at de ikke lenger skal få støtte, uten støtte trenger de ikke kalle en spade for et greip lenger, siden riset fra staten er borte. Da kan vi se et hardere og mere aggressivt HRS.

Vel, de må fremdeles følge Norske lover uavhengig av  om de får statsstøtte eller ikke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dart skrev (2 timer siden):

Det er fint å rufse opp i alt konservativt for å se om det framkommer noe bedre. Jeg tror ikke 40 mere eller mindre dystre og skjeggete menn kan følge med tida hele tida.

Det er ihvertfall fint å holde døren åpen for om det KAN fremkomme noe bedre. I dette tilfellet er jeg enig med deg, men tror ikke "medisinen" er riktig. Hverken prinsipielt (likt utfall er en dårlig idê), eller for å klare å rufse opp i problemet (det hardner nok isteden problemet ytterligere). Ellers har jo konservatisme en funksjon. Å ivareta det som fungerer, og ikke la seg rive med av alle mulige nye idêer. Mens liberale ofte er mer kreative, nyskapende og fulle av idêer, så er det sjanser for at man rufser opp i noe man ikke helt ser følgene av. Begge disse kreftene trengs. Man må ikke stivne i gammelt tankegods, men heller ikke erstatte ting med noe som kan være verre enn det foregående. Det er ofte gode grunner til at ting er som de er når de har fungert i lange tider. Som ikke betyr at det er umulig å forbedre ytterligere, men man bør tenke seg godt om, og evt snu om man ser det bærer galt avsted. Ofte kommer ikke ting kun med positive sider, men har sine negative følger med på kjøpet. Å se hele bildet er en vanskelig kunst.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
perpyro skrev (2 timer siden):

Vel, de må fremdeles følge Norske lover uavhengig av  om de får statsstøtte eller ikke.

Jeg tror ikke de planlegger å bryte noen lover. Ingen av de er straffet hittil heller.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Fustasjeopphengsforkobling skrev (12 minutter siden):

Å ivareta det som fungerer, og ikke la seg rive med av alle mulige nye idêer.

Det sørger demokratiet for. Tregheten i det.

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (4 timer siden):

Ville ikke det rette heller vært å forsvare denne presten (og hans likemenn) fremfor å rive ned over hele fjøla?

Egentlig ja, men jeg har gitt opp Den Norske Kirke. Med mine meninger (og forsåvidt personlighet) kan jeg ikke være ungdomsarbeider som holder andakter, eller noe. Det eneste kunne vært organist. 

Det bør være en form for trosfrihet i landet. Hvis en detaljkontroll skal innføres for andre religioner, kan de angripe skjegget til muslimene og sikhene. "Beklager, men skjegget ditt er rett og slett ikke moderne nok, og må forkortes med 10 cm innen 10. april". Det samme gjorde Peter den Store med bøndene. "Skjegget ditt og klærne dine er for gammeldagse".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

 

https://samnytt.se/regeringen-satsar-for-att-stoppa-islamkritik-ska-vara-ett-land-fritt-fran-islamofobi/#:~:text=Parallellt med islamiseringens,till dessa verksamheter. 

Sverige Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) får i uppdrag att öka kunskapen ....

Der snakkes det ikke om noen krav eller noen kritikk eller noen likestilling. Bare om berikelser og verdien av orientalismen. Det snakkes om å bygge "latinerkvarter" i byene for å etterligne muslimske bygg fra Midtøsten og Asia. I

Oslo har i et eksempel blant flere i Åkevergveien - et mirakel av et hus, dvs mirakelet består av at det Disney-slottet i det hele tatt ble vurdert godkjent og bygget midt blant 100 år gamle norske bygårder. Hadde byantikvaren en pistol mot hodet? Var bygningsmyndighetene bevisstløse? Arkitektene blinde? Eller var alle på ferie?

Lenke til kommentar
Dart skrev (På 18.10.2021 den 13.29):

Religiøse eller andre skoler skal ikke ha mulighet til å utøve sosial kontroll på elevene ut over normale skolerutiner. Mener jeg.

Nå, du er altså for at Norge skal gi fullstendig bæng i den europeiske menneskerettighetskonvensjonens artikkel 28,3. punkt som landet har forpliktet seg å både følge og verne om? Ikke det? Forklar da presis hvordan du vil gå frem for både å sikre denne forpliktensen gjennført og få gjennomført sitatet ditt ovenfor. 

Dart skrev (På 18.10.2021 den 13.29):

Inntekt er inntekt, og er det overskudd skal det betales skatt selv om Jesus eller Muhammed ikke vil. Mener jeg.

O store profet muhammeds innstilling til skatt kjenner jeg ikke, men hva gjelder Jesus (Kristus) og Hans syn i saken: Selvsagt skal det betales skatt av skattbar inntekt, dette gjør da Jesus klart nok. Lest Luk 20,25 eller prøver du helt bevist å sette frem en usannhet her? I fall det siste,  hva er formålet ditt med å opptre uærlig i saken og på den måten undergrave troverdigheten til din egen argumentasjon? 

Dart skrev (På 18.10.2021 den 13.29):

Inntekter som realiserer frivillige organisasjoners ikke-kommersielle formål, er skattefrie, mens inntekter som finansierer disse aktivitetene, er skattepliktige. Men hvor går grensen(e)? Og hvorfor skulle det være en grense?

 Fint, du går altså inn for at idrettslag skal betale skatt av sine kontingeter, skolekorps av sin 17. mai-kafe/sine pantedugnader og de politiske partier av sine velgerbidrag, for inntekt er inntekt og er det overskudd skal det betales skatt, ikke sant? Hvis du ikke går inn for dette, hvorfor vil du da diskrimeere noen typer aktivitet til fordel for andre, hvordan vil du trekke grensene og hva er din begrunnelse for å trekk dem nettopp der. 

* * * 

At de kommunistisek partier - herunder Det Norske Arbeiderparti (er det forretsten ikke forbud mot ulovlige påstander i markedsføring?) - har behov for å “føre tilsyn med” kristen virksomhet er ellers ikke nytt av året. Første gangen det ble registert var i 1954 da daværende kirkeminister frant det formålstjenlig å avgjøre at i den norske kikre kunne man være både prestt og biskop uten å tro på Bibelen og dens utsagn om helvede.Partiens læremestre.Sidenhar dette skjedd på ny og på ny. Læremesterene til partiet i Sovjetunionen, Kina og Nord-Korea har enda lengre og stoltere tradisjoner i så måte. 

Selv lurer jeg likvel en del på hvordan “man” ser for seg å gripe saken an og sikre gjennomføring av 40 % kjønnskvotering i de styrende organer i lokale kirker som den jeg selv er en del av. Tror “man” den lokale kirken er organisert som kopi av idrettslaget og/eller tror “man” den llider skibbrud på linje med hva det statlige kontor for religiøse opplevelser - også kjent under navnet Den Norske Kirke - eller Humanetisk Forbund vil gjøre dersom den offentlige pengekranen stenges? . I tilfelle det siste: Nei, vi har gjennom drøyt hundre år aldri mottatt en krone offentlig støtte utover vanlig MVA-kompensasjon etter de samme regler som alle andre bygg for ideelle formål. Ikke kan vi motta støtte uten en medlemsliste og aldri har det vært tema å søke noen. Guds folk bærer arbeidet og ingen som ikke er en del av Guds folk har noen gang hatt mulighet til å putte noe i en kollektkurv - enn si pappa stat til å tildele sin “velgjørenhet” basert på noe krav stilt derfra gaven

For de frikiker som motsatt den jeg er en del av mottar statlig støtte utgjør den i gjennomsnitt 10-11 % av budsjettet (kilde Landsforbundet for norske frikirker) - og et budsjettkutt på 10-11 % klarer man alltid å tlpasse seg (og dermed har staten mistet hva den hadde om grep der også). Humanetisk forbund - hvis inntekter består 87-88 % av milde statsgaver- vil nokmåtte se annerledes på saken om de har tenkt å overleve uten å ryste i sine grunnvoller og det vil nok det statlige kontor for religøse opplevelser måtte også:Prestelønninger til en million pr stk og biskoplønninger til to blir en del penger av og det er lite kollektkurvene der finansierierer av slikt,det er pappa stat som finansierer rundt 85 % av totalgildet der også. Her får man nok altså en del logring med halen og tilpasning til herebud fra departementet som rent overlevelsesinstinkt, men begge desse organiasjonene er da politisk korrekte nok allerede, så kan vanskelig se for meg at det er der man har til hensikt å ramme raskest mest og hardest. Imiderltid kan det nok bli noen meningsråd som får utfodreinger -fordi de har for få mannlige medlemmer med de nye instrukser. Ja, og så må man jo se til å få andelen kvinnelige prester opp fra 30 til 40 %, slik at man er sikker på å ignorere Guds ord (2. Tim 2,12) enda mer. Velvel,det vil i hvert fall avklare en del om hvor mange kristne som faktisk i det religiøse teater ennå. Vil nok tro at det blir en del som ennå tror den er kirke og derfor er aktive oftere enn hver julaften uten solid lønn om nå finner vei til/danner en frikirke.  

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (På 18.10.2021 den 17.17):

Men hva er vitsen med "trosfrihet" hvis staten skal bestemme hva du kan tro på?

Hvor liberale skal man være mot de uliberale?

Vi tillater tros-samfunn å tro og gjøre veldig mye rart. Det er litt pussig om man skal trekke ut akkurat kjønn og legning som akser hvor de må moderere seg.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Steinerskolen måtte rulle inn alt uvitenskapelig etter Rudolf. I dag er det ikke spor etter røverens absurde og uvitenskapelige teorier. Han hadde i dag vært mektig innen anti-vaksinisme 

F eks sitat: Steiner inndelte folkeslag og kulturer i et hierarkisk ordnet system. Det fantes høyerestående og laverestående «raser» eller «folkeånder», alt ettersom hvor de var plassert i forhold til den verdenshistoriske utviklingen av ånd og individualitet.

Det er ingenting jeg ser som hindrer at "jesussen" og "profeten over alle profeter" også skulle pakke sammen og settes på museum sammen med åsatroen og andre antroposofiske krummelurer. Det ser ikke ut som de andre 150 kjente nåværende større trossamfunn heller har noe konkret skapende eller matnyttig å berike verden med. Det nyeste : islam, har ingenting annet enn nepostisme og korrupsjon å by på. Kvinneundertrykking behøver ikke være vold, men også psykisk vold og usynliggjøring. Kvinner er ikke noe de snakker om, snakker med eller ser på som ressurs annet enn som husslave og en kilde til konflikter.

Hvorfor skal de religiøse forandre verden tilbake til steinalderen, ha skattefrihet og slippe unna alle siviliserte plikter? Rett til å tukte sine folk utenomrettslig og faktisk kikke under dyna til folk i menigheten. Når de kikker så overser de både sadister, pedofile, pederaster og andre som suger vettet ut av svake individer som ikke slipper unna. Psykopatene velter seg i ubevoktede fristelser bak gjerder, taushetsplikter, trusler og maktmisbruk.

Det passer bra å innføre kvinner i styrene så menn fortrenges og sterke makter i form av "Male bonding" brytes opp og tida brukes til å få rettet opp livet til folkene på innsiden. Nepotismen får også problemer med å misbruke både folk og makt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Den sjette presidenten i USA mellom 1825-29, John Quincy Adams, som var en dypt personlig kristen, drog følgende konklusjoner om islam i verdenshistorien.

"En stor del av islams negative sider var nettopp det seksuelle aspektet som har vært så sentralt i islam: På det syvende århundre i den kristne æra, utropte en nomadisk araber i slekten til Hagar,  seg selv som en sendebud fra himmelen, og spredte øde og villfarelse over en omfattende del av jorden. Tilpasset alle privilegier og sanksjoner i religionen hans til tilfredsstillelsen av den seksuelle lidenskapen hans. Han forgiftet kildene til menneskelig lykke ved kilden, ved å forringe tilstanden til det kvinnelige kjønn og tillate polygami.

Lenke til kommentar
knutinh skrev (7 timer siden):

Hvor liberale skal man være mot de uliberale?

disse prestene og/eller andre som støtter dem, er nødvendigvis ikke uliberale i alt som er.

Men, ifølge bibelen og det meste av kristenfolket i verden sin oppfatning, skal ikke kvinner opptre som prester. Kvinner kan ha mange andre oppgaver innen kirke, misjon og kristenliv, men altså ikke som prester.

For meg blir det merkelig å straffe prester som bare følger ordet og bibelen. Det er mye mer rettskaffent å la kirken følge bibelen (altså konservativt) og så kan heller vanlige folk enten akseptere eller forkaste det de står for. (og evt. danne sine egne liberale menigheter)

Generelt er jeg imot påtvungen krampeaktig "likestilling" og det hører definitivt ikke hjemme i religion.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (1 time siden):

disse prestene og/eller andre som støtter dem, er nødvendigvis ikke uliberale i alt som er.

Men, ifølge bibelen og det meste av kristenfolket i verden sin oppfatning, skal ikke kvinner opptre som prester. Kvinner kan ha mange andre oppgaver innen kirke, misjon og kristenliv, men altså ikke som prester.

For meg blir det merkelig å straffe prester som bare følger ordet og bibelen. Det er mye mer rettskaffent å la kirken følge bibelen (altså konservativt) og så kan heller vanlige folk enten akseptere eller forkaste det de står for. (og evt. danne sine egne liberale menigheter)

Generelt er jeg imot påtvungen krampeaktig "likestilling" og det hører definitivt ikke hjemme i religion.

Vi lar ikke kristne steine andre heller. Dvs Norsk lov står over bibelen.

Nå er det å steine andre vesensforskjellig fra å ikke ville ha kristne prester.

Løsningen synes å ligge i at hvis du vil ha fordeler fra samfunnet så må du godta noen inngrep i utøvelsen av din religion. Hvis det blir for vanskelig så kan du fremdeles utøve din religion men uten statsstøtte.

-k

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 10/18/2021 at 6:04 PM, perpyro said:

Det kunne vært gjort enkelt ved å koble dette kravet sammen med statstøtte.
Jasså, dere vil ha statsstøtte, ja da har vi et sett med regler som dere må følge.
På denne måten er det fremdeles religionsfrihet men det henger en merkelapp med den økonomiske støtten og de kan velge å gjøre som de alltid har gjort uten denne støtten.

Helt enig! Meningsløst å skulle blande seg med forbud inn i andres organisasjoner og klubber. Om jeg vil ha en sjakk klubb kun for menn, hvem skal hindre meg i det? Politikere? Politiet? Ulovlig sjakk klubb? Haha.

Skru igjen pengekrana! Så får de gjøre som de vil med gutteklubbene sine.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dart skrev (På 18.10.2021 den 11.44):

Sveriges politikere prøver å få inn muslimer over alt. De mener at mangfold er viktig. Egnethet er ikke viktig. At de ikke blir valgt inn demokratisk er heller ikke viktig fordi disse ikke er vant til demokrati. Imamer og andre som er nepotisk plassert i stillinger rådspørres om alt fra strafferett via ekteskapslovgivning til barnefordeling.

Svenske politikere ligger paddeflate for islam. At de mener islam skaper mangfold gjør dem til idioter etter min mening.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dart skrev (På 18.10.2021 den 18.04):

Når det gjelder negativ sosial kontroll, så er muslimer de som er eksperter. I Groruddalen ville de lage sin egen "fritidsklubb" med overnatting, høye gjerder og låste dører. Om kvinnene i disse miljøene fikk være med ville det trolig blitt piggtråd og snublebluss i tillegg.

Muslimer har ganske enkelt ingenting å lære oss om mangfold og toleranse. Islam er per i dag det politiske og religiøse systemet som fører til mest undertrykkelse og sosial kontroll.

Fytti rakkern for en religion😠

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Abigor skrev (1 time siden):

Så får de gjøre som de vil med gutteklubbene sine.

De kan ikke bryte Norges lover. Det gjør flere trossamfunn internt og i skjul. Bl a sosial kontroll på et nivå som klart ikke er lovlig. Din sjakk-klubb kan ikke bestemme at medlemmene er seksuelt avholdende og kan ikke sette dem til doms eller utvise dem på noen måte om de ikke er det. Du kan ikke kreve at de er heterofile eller på annen måte styre deres privatliv. Hva om de skifter kjønn? 

Om de betror seg til åsatroen?

Endret av Slettet+6132
lagt til siste avsnitt
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...