Gå til innhold

Kongsberg: Flere skadet og drept etter at mann angrep med pil og bue


Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Anbefalte innlegg

Dubious skrev (1 minutt siden):

Så vi har alt for lite politi.

Når de får slike meldinger så forventer jeg at de kommer med minst 3 biler.
De har 2 biler når de står med laseren...

Her i Oslo er det 4 politibiler på stedet for små ting.

Og de hadde vel ganske mange patruljer på plass i en relativt liten by ganske raskt.

Lasermålinger er da noe helt annen enn dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hekomo skrev (11 timer siden):

Vel, grensen må gå et sted. Det er litt som med abort. Det er en glidende overgang fra zygote til baby. Når setter man grensen for abort? Det er ikke enkelt, men den må jo være der.

Nei det må de ikke, hvorfor må det være en grense ? Hva oppnår man med det ? Grensen for abort er vel egentlig ganske enkel fra et vitenskapelig perspektiv, skal man begynne og blande følelser og religion inn i det så kan det nok bli vanskelig, men i utgangspunktet er det ganske ukomplisert.  

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Elin Hansson hadde et fantastisk flott dikt som jeg føler sitter ord på det som skjedde onsdag. 
Hansson var på Helgemorgen (NRK) og leste opp dette diktet for en time siden. 

May be an image of text that says 'Lagen renner stille i kveld. Byen baerer sorgeband. Kunstnernes gate ligger ode, helikopteret har letta fra Kolabann. Lägen renner stille i kveld. Lyktene lyser varmt, til minne om de som ikke er her mer og til dem som ga ham en kamp. Lagen renner stille i kveld. Livet er satt pả pause. Når vi starter opp igjen: La osS da vare rause! eH 14.10.2021'

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
Dart skrev (14 timer siden):

Likevel kan jeg si at alle menn og minst halvparten av kvinner jeg kjenner kan håndtere et jaktvåpen. De har ikke noen problemer med å ha de kunnskapene. Kunnskaper skader ikke noen.

Du kan ha kunnskaper om narkotika, det har f eks både leger og farmasøyter.

Jeg kjenner børsemaker som ikke jakter og aldri har avfyrt et våpen mot et levende vesen.

De du kjenner skal uansett ikke bruke våpen i noen situasjon der andre mennesker er involvert. De skal kun bruke våpen enten på skytebanen eller på jakt. Alt annet skaper bare kaos og død.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (13 timer siden):

Vil tro dette blir en vurdering som man ser på etterpå om de tapte noe på det eller ikke.

Ja, man sitter på fasiten i ettertid. Men det betyr ikke at de nødvendigvis kan klandres for avgjørelser som ble tatt der og da med langt mindre informasjon enn vi sitter på nå. Problemet er at i dag må de både bruke tid på å klargjøre våpen og iføre seg beskyttelsesutstyr. Dobbelt så lang tid. Hvis de hadde vært generelt bevæpnet hadde de ikke trengt å bruke tid på klargjøring av våpen.

Når det er sagt, så er det ikke sikkert de hadde brukt tid på å iføre seg beskyttelsesutstyr selv om de hadde vært generelt bevæpnet. De kan godt være de likevel hadde tatt vurderingen at det var nødvendig å gå rett i aksjon.

DaniNichi skrev (13 timer siden):

Da må jo også politiet bevise at de kan beskytte sivile i slike situasjoner som dette og at de villig tar risiko også om det så står fare for egent livet.

Nå er det 2 av 2 slike massedrap saker der gjerningsmannen har kunnet fortsette med handlingene sine selv når politiet er på plass.

Nå ignorerer du alle situasjonene der politiet faktisk har reddet folk. For eksempel den gale mannen som ble skutt og drept av politiet da han løp etter en uskyldig person og prøvde å stikke ham ned med kniv. Da raste enkelte over hvor slemme politiet var som reddet en uskyldig fra å bli knivdrept av en gal mann.

Politiet har bevist mange ganger at de er villige til å ta risiko for å redde andre.

(Ikke minst politimannen som var i butikken på fritiden, fikk en pil i kroppen, og som tross dette brukte tid på å få folk unna stedet.)

Hvilken annen sak har gjerningsmannen kunnet fortsette handlingene sine med politiet på plass?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dubious skrev (13 timer siden):

Så vi har alt for lite politi.

Når de får slike meldinger så forventer jeg at de kommer med minst 3 biler.
De har 2 biler når de står med laseren...

De rykket jo ut med mange patruljer, men de kan ikke teleportere seg så de helt magisk kan dukke opp på stedet etter to sekunder.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (11 timer siden):

Ja som de prioritere nark fordi det er spennende og er jobb på "gata"..Etterforskere voldtekt osv er ikke like spennende.

Politiet trenger justering i prioriteringer ikke mer penger.

Hva er det du snakker om? Det er jo opprettet egne avdelinger som kun jobber med seksuallovbrudd. Hva som er spennende for hvem har ingenting med saken å gjøre. Det er politikerne og politiledelsen som prioriterer hvor stillingene skal plasseres. Det er ikke slik at det er mangel på folk å ansette i etterforskningsstillinger.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Dubious skrev (12 timer siden):

Ja, de tjener penger på det, så de prioriterer det over alt annet.

Er folk virkelig så kunnskapsløse som dette?

Politiet tjener ikke penger på bøter. De får ikke et eneste øre av pengene fra disse lasekontrollene.

Faktum er at trafikk er et prioritert område. Det er egne patruljer som stort sett kun jobber med trafikk. Merkelig å rakke ned på enkeltpolitifolk som bare gjør jobben de er ansatt til.

Eller rett og slett patetisk.

Endret av hekomo
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DrAlban3000 skrev (4 timer siden):

Nok en gang tør ikke politiet agere når de skal, og uskyldige dør. Nok en gang er det feighet og handlingslammelse i politiet som bidrar til døde nordmenn. 

Politiet skylder etterlatte en unnskyldning og en helvetes oppvask og de involverte betjentene bør sparkes. 

Tør ikke? Hva er det du snakker om? Det som skjedde var jo at politimennene gikk rett i aksjon uten å bruke tid på å ta på seg beskyttelseutstyr. De tok altså en ekstra stor risiko ved å gå inn med en gang, uten å vente på andre patruljer, og uten å ta på seg verneutstyr.

Hvordan kan du påstå at å gå rett inn i situasjonen uten å vente på forsterkninger og uten å iføre seg verneutstyr er handlingslammelse?

Hvorfor bør de involverte betjentene sparkes? Fordi de tok en vurdering om at det var nødvendig å gå rett i aksjon fremfor å bruke tid på å iføre seg verneutstyr?

Og hva med det faktum at politiet for bare kort tid siden skjøt en gal mann som prøvde å knivdrepe en annen? De reddet et uskyldig menneske fra å bli slaktet med kniv. Men det teller vel ikke det, antar jeg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (4 timer siden):

De er ikke underbudsjettert, de bare feilprioriterer. Norsk politi er fornøyd med og jage narkomane rundt i gatene ta dem med en kvarting gi en bot slippe dem løs, rinse and repeat. 

Hva har dette med at PST ikke fotfølger alle gale mennesker å gjøre? Mener du at de bør kutte ned på antall politipatruljer og overføre mange stillinger til PST så de kan ha kontroll på flere?

Lenke til kommentar
skaftetryne32 skrev (3 timer siden):

Nei det må de ikke, hvorfor må det være en grense ? Hva oppnår man med det ? Grensen for abort er vel egentlig ganske enkel fra et vitenskapelig perspektiv, skal man begynne og blande følelser og religion inn i det så kan det nok bli vanskelig, men i utgangspunktet er det ganske ukomplisert.  

Argumentet var at "det er rart at grensen er X og ikke X-1, derfor er det rart med grense". Jeg påpekte at det ikke holder fordi man må sette grensen et sted hvis man først skal ha det. At det er vanskelig å sette en konkret grense er ikke et argument mot å sette grense. Jeg har ikke sagt noe om det er riktig å sette en grense i utgangspunktet.

Grensen for abort er ikke enkel. Det vitenskapelige er enkelt, men poenget er at det er vanskelig å vite når man skal sette grensen. Det er en glidende overgang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Outlier skrev (18 timer siden):

Jeg kan koke argumentet mitt ned til dette:

-BLM, ANTIFA og SIAN har samme rett til å demonstrere, men blir i min oppfatning forskjellsbehandlet.
-Breivik og Manshaus er syke, akkurat som Bråthen, men blir i min oppfatning forskjellsbehandlet.

Enten er man for ytringsfrihet, organisasjonsfrihet, demokrati og rettsstat, eller så er man det ikke.

Sian har selvfølgelig full rett til å demonstrere, etter gjeldende lover og regler. Har noen prøvd å hindre de en demonstrasjon?

Et viktig krav er å informere politi, slik at de kan utføre nødvendige tiltak rundt demonstrasjonen. (Det være seg kontrollere mot-demonstranter, og mye annet)

Sian har ikke forsøkt å utføre noen demonstrasjon i denne omtalte saken. De har kun prøvd å provosere på mest nedrige vis. De er ekstremt barnslige i sine handlinger, og viser totalt mangel på empati og fintfølelse ovenfor en by som akkurat har blitt rammet av et forferdelig angrep! Kan de ikke se an tid og sted litt bedre?

Jeg hadde ikke blitt lei meg om Sian ble oppløst. Forstår ikke at medlemmene deres støtter slik oppførsel. Men jeg antar medlemsmassen er hjernevasket nok til å støtte opp under enhver aksjon, uten å stille kritiske spørsmål, uansett hvor tåpelig og fiendtlig den er ... 

 

DaniNichi skrev (16 timer siden):

Politiet ble beskutt, hva er det folk ikke forstår med det? 🤡 Hvorfor tar man opp andre situasjoner som er helt ute av kontekst.

Minst ni av ti innlegg i denne tråden er allerede godt utenfor kontekst. 😉

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Dubious skrev (13 timer siden):

Ja, de tjener penger på det, så de prioriterer det over alt annet.

Mnja, mye handler om politisk styring, og politiet lider nok under mye av det samme som resten av det offentlige, hvor man absolutt mener at det er nyttig å måle kvantitativt noe som først og fremst handler om kvalitet. Eksempelvis er det mye vanskeligere å få tatt bakmennene i narkotikasaker enn brukerne, og da ser tallene bedre ut hvis man fokuserer på gatenivå. Men dette er kvalitativt dårlig politiarbeid og ikke nyttig for samfunnet. Det samme ser man i helsevesenet, der man bruker masse ressurser på å telle alt man gjør, mens det knapt nok stilles et eneste spørsmål på systemnivå om hvorvidt pasientene blir friskere. Eller internfaktureringen i Forsvaret, der utstyr ligger ubrukt på depoter og garasjeanlegg står tomme, fordi det koster penger for Forsvaret å leie sine egne bygg og utstyr av seg selv. Vil man ha bukt med dette, må man sette krav til politikerne om å reversere NPM og la fagfolkene innen de offentlige virksomhetene styre hva virksomhetene faktisk gjør.

Budeia skrev (13 timer siden):

Ifølge Randi Rosenquist & Co skal de altså nå angripe alle som har en slik diagnose, og ikke bare dem som har blitt meldt for islamsk radikalisering. 

Nei, det er ikke det hun sier. Hun problematiserer at systemet som skal fange opp disse personene i liten grad er rustet til å gjøre det. Man har bygget ned antallet døgnplasser i psykiatrien de senere årene samtidig som man gjorde det betraktelig vanskeligere å få lagt inn personer på tvang, uten at man har tatt noen grep for å styrke de delene av systemet som ev. kunne fanget opp disse folkene på andre vis.

DrAlban3000 skrev (4 timer siden):

Nok en gang tør ikke politiet agere når de skal, og uskyldige dør. Nok en gang er det feighet og handlingslammelse i politiet som bidrar til døde nordmenn. 

Politiet skylder etterlatte en unnskyldning og en helvetes oppvask og de involverte betjentene bør sparkes. 

Synes man skal være forsiktig med å tillegge dette feighet og handlingslammelse. For min del virker det heller som om at de ønsket å få pågrepet fyren fremfor å skyte - hvilket også er i tråd med hvordan norsk politi trenes opp - noe som på ingen måte ville satt de i mindre fare.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...