Gå til innhold

"Telia endrer Telia X - til det verre for mange"


Anbefalte innlegg

Jeg leste denne overskriften på tek.no til min store irritasjon. Jeg har vært Telia X kunde i mange år fordi Telia har vært den eneste operatøren som har kunnet tilby flere data sim-kort og hele tre vanlige sim kort - på samme abonnement. Sammen med ubegrenset data  og ubegrenset hastighet (Til hastigheten settes ned til 3Mbit hvis du har brukt over 100 GB data).  Her er saken:  https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/V9Gp5J/telia-endrer-telia-x-til-det-verre-for-mange

Nå blir abonnementet som følger: 

  • Telia X Normal: Inntil 15 Mbit/sek frem til 100 GB, deretter 3 Mbit/sek. 499,-/mnd
  • Telia X Rask: Inntil 150 Mbit/sek frem til 100 GB, deretter 3 Mbit/sek. 549,-/mnd
  • Telia X Max: Inntil 1000 Mbit/sek frem til 100 GB, deretter 3 Mbit/sek. 699,-/mnd

 Jeg tok kontakt med Telia for å få klarhet i dette. Her er svarene jeg fikk:

 

Sitat
  • Hei, og takk for at du tar kontakt med oss. Jeg heter ****, hva kan jeg hjelpe deg med?
  • Hei, jeg leser at dere skal endre på TeliaX. Jeg lurer på hva det betyr for meg som er kunde? Jeg er ikke interessert i å betale mer for noe jeg har inkludert i dag.
  • Agent icon
    Heisann, du vil ikke måtte endre til de nye variantene, er du fornøyd med det du har i dag - får du beholde dette :)
  • Ok, så det gjelder bare nye kunder?
  • Agent icon
    Ja nye kunder, eller eksisterende som bevisst ønsker å øke hastigheten for litt høyere abonnementspris :)
  • Til nå har vi hatt ubegrenset hastighet. Jeg vil jo måtte betale mer for å få maks hastighet?
  • Er på jobb nå for eksempel, og nå har jeg 306 mbps ned og 45,7 opp. Slik jeg skjønner det må jeg betale ekstra for å beholde dette.
  • Telia X Normal: Inntil 15 Mbit/sek frem til 100 GB, deretter 3 Mbit/sek. 499,-/mnd
    Telia X Rask: Inntil 150 Mbit/sek frem til 100 GB, deretter 3 Mbit/sek. 549,-/mnd
    Telia X Max: Inntil 1000 Mbit/sek frem til 100 GB, deretter 3 Mbit/sek. 699,-/mnd
  • Agent icon
    Nei det du har i dag koster 549,- og forblir slik det er, men ønsker du det enda raskere kan du endre til 699,- og ha en enorm hastighet :)
  • Jeg skjønner det, men jeg mister hastighet. Nå har jeg ubegrenset.
  • Jeg betaler det samme men får mindre
  • Agent icon
    Det som er, på det telia x-abonnementet du har i dag kan du ha ubegrenset hastighet slik som du opplever i dag, så dette er i og for seg ikke begrenset på farten - men ønsker du mer hastighet så kan du oppgradere. Alt i alt vil ingenting endre seg for deg med det abonnementet du har i dag, det vil bli som det alltid har vært :)
  • Agent icon
  • Jeg skjønner ikke hva du mener med at det ikke er begrenset men at det går an å oppgradere?
  • Betyr det at du er garantert hastigheten? Det kommer vel an på dekning. På hytta har jeg sjelden mer enn 4-5 Mbit/sek.
  • Grunnen til at jeg valgte Telia X til å begynne med var fordi det du fikk masse data og ubegrenset hastighet. I følge det jeg leser må jeg oppgradere abonnementet hvis jeg skal beholde det ubegrenset. 150 er bra det også, men det var ikke en grense før.
  • Agent icon
    Jeg skjønner at det kan være vanskelig å snu hodet rundt dette, men alt i alt vil ingenting endre seg på ditt abonnement. Det du har i dag vil fortsette, og om det skulle komme endringer er vi pliktige til å gi deg beskjed om dette. Det høyeste telia X abonnementet er for spesielt interesserte som trenger at vi åpner en spesielt høyhastighet-abonnement for de som trenger å bruke nettet til feks flere pc-er og andre enheter; samtidig :)
  • Agent icon
    Det du kan tenke er: funker det du har i dag så vil ikke dette endre seg og du trenger ikke endre abonnement. Det andre er: har du vært misfornøyd med hastigheten og trenger et ekstra gir; da kan du endre :)
  • Jeg skjønner hva du mener, men jeg er ikke helt overbevist. 
  • Takk for svar i hvert fall
  • Agent icon
    Beklager at jeg ikke klarte å overbevise deg, men du kan være sikker på èn ting, og det er at ditt abonnement ikke vil endre seg i det hele tatt :) Ønsker deg en fortsatt fin dag!
 

Hva tenker dere om endingen, og snakker Telia sant? Blir det ikke noen endring for meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Overgang til farts- i stedet for mengdebegrenset prising. Vi har bare ventet på det.

Selv har jeg flyttet rubbel og bit over til ICE, etter 27 år hos Telia. Alt virker, 1 TB til kr 99 (riktignok med begrenset hastighet), og dessuten slipper jeg å bytte ut en utmerket 2 år gammel telefon for å henge meg på 5G-toget. Øl og pølser til øl- og pølsepriser..

Lenke til kommentar

Stemmer det at det ikke er noen endring for eksisterende kunder? Slik kundebehandlere beskriver det høres det ut som at man har fri hastighet også nå hvis man fortsatt betaler gammel pris for telia x, men at man betaler for en slags boost som gir deg ennå mer juice. Jeg vet ikke når endringen gjelder fra, men har over 300 Mbit/sek på 4G. Har ikke fått testet 5G skikkelig pga. litt dårlig signal der jeg bor. 

Lenke til kommentar

Det er ikke det som er poenget. Poenget er at man muligens blir fratatt noe man har betalt for, og blir nødt til å betale 150 kroner ekstra for å få det tilbake. En del som har telia x bruker abonnementet gjerne som internett hjemme, på hytta eller liknende, og deler det med andre. Selv har jeg simkort til overvåking av båt, Internett på hytta, mobil hjemme og på jobb. Alt på samme abonnement. 

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke alle forstår. Man har kjøpt og betalt et produkt. Dette produktet blir nedgradert, slik at man må betale mer for å få det samme produktet. Jeg er fullt klar over at 150 Mbit/sek er en bra hastighet. Poenget er at man før fikk ubegrenset med hastighet i forhold til kapasiteten i nettet. Nå må man betale 150 kroner mer for det samme. Telia reklamerte også i lang tid for hastigheten man kom til å få når 5G nettet deres åpnet. Når man begynner å bli vant til 5G  må man plutselig betale ekstra for å utnytte 5G fullt ut. Da har man også kjøpt seg ny dyr telefon med 5G. Syns det er sleipt å gjøre slikt. Telia X ligger fra ført høyt i pris i forhold til andre selskaper. 

Telia sier selv at 150 Mbit/sek kan brukes til: 

Du bruker telefonen aktivt i hverdagen, og jobber gjerne over mobilnettet når du ikke er på kontoret. Du spiller kanskje litt, og strømmer filmer og serier i høyeste videokvalitet.

Videre om 1000 Mbit/s: 

Du vil utnytte 5G-nettet, og deler gjerne mobilnettet med flere enheter. Du setter pris på høyeste kvalitet når du strømmer film. Og kanskje utforsker du AR og VR, eller er en ivrig gamer!

Jeg er i den gruppen som deler mobilnett med flere enheter, streamer, osv. 

Lenke til kommentar

Feil, du har kjøpt og betalt for et produkt og fått det. Ingen som har sagt at du skal få ha noe i det uendelige. Det var ubegrenset data på tidlig 2000-tallet også.

Nå er det en minimal endring og du kan slutte å betale om du vil det. 

1000 mbit er gimmick og vil være det i flere år. Du har som sagt flere sim kort som gir 150 mbit hver. Det finnes faktisk ikke et worst case streaming scenario som vil gi deg noe trøbbel, gitt begrensing på 100 GB!

Endret av Komplett ubrukelig
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Komplett ubrukelig skrev (1 time siden):

Feil, du har kjøpt og betalt for et produkt og fått det. Ingen som har sagt at du skal få ha noe i det uendelige. Det var ubegrenset data på tidlig 2000-tallet også.

Nå er det en minimal endring og du kan slutte å betale om du vil det. 

1000 mbit er gimmick og vil være det i flere år. Du har som sagt flere sim kort som gir 150 mbit hver. Det finnes faktisk ikke et worst case streaming scenario som vil gi deg noe trøbbel, gitt begrensing på 100 GB!

Men er jo litt håpløst er det 2 tb i måneden kan  man forstå det, men 100 GB? Husk når 5g blir bygget ut er det lite lengere å skylde på for liten kapasitet til datapakkene skulle bli mindre, man kan jo diskutere om lov å gi for dårlig tilbud, selv om det mobilavtale tviler jeg på ferreste kan nekte de deler med pc eller konsoll å laster ned spill, så blir det bare til fiber vs mobil bredbånd blir dårligere og dårligere. Snart må forbrukerrrådet og konkuranse tilsynet på banen for å at man ikke skal betale 8000 kr i måneden for samme datapakke for fiber man får under 1000 kr måneden.

Det er urimlig at man skal få så småe datapakker hvis man man hadde kun mobil eller nettbrett som eneste internet og ikke fiber vil kostnadene blir enorme blir samme som med dsl telenor påstår vil øke prisene på bredbånd med gfast mot fiber.

Så eneste måten å få 2 TB i måneden som kvote er å bli tvunget å kjøpe router\5g antenne kun for å gjøre det dyrere for noen. Teknisk er det fult mulig å dele mobil med pc gjør det selv. Men har egen router også.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Komplett ubrukelig skrev (39 minutter siden):

Hold deg til topic eller opprett ny tråd. På tide at du lærer deg dette nå. 

På tide at mobilbrukerne får bedre rettigheter, på tide å fjerne begrensinger med datamengde i så fall. Og noe høyere fart 40 mbit er ganske lite.

Sitat

Inntil 30 GB kan benyttes i resten av EU/EØS, samt Storbritannia og Sveits, deretter koster data 3,73 øre pr. MB

Det er vel eneste som er postive, faktisk er det billigere en mye utlanske betaler i norge, spessielt hos telenor. Men særlig rettferdig er det ikke. Men gjenstår å se hva chilimobil og happybytes gjør, godt mulig de følger etter.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Det ser ut til at det blir flere kjipe endringer på telia X. Her er utdrag fra min forrige faktura. Jeg har betalt nå 30 kroner pr. ekstra simkort. Det ser ut til at ny pris blir 89 kroner. 

 

Når det gjelder hastigheten står det i vilkårene mine (de gamle?) Ubegrenset hastighet. "Hastigheten på abonnementet (opplasting og nedlasting) 
reduseres generelt til 3 Mbit/s ved brukte 100 GB per faktureringsperiode. En 
eventuell hastighetsreduksjon vil opphøre ved overgang til ny 
faktureringsperiode, hvor kunden på ny vil kunne bruke 100 GB mobildata 
med ubegrenset hastighet før hastigheten reduseres."

Screenshot_20211005_211533_mobi.mobiletech.apps.android.netcom~2.jpg

Screenshot_20211005_211845_com.android.chrome.jpg

Lenke til kommentar
Tullballj skrev (4 timer siden):

Jeg er klar over at det ikke blir noen praktisk endring, men de gir meg mindre for samme prisen. Det er kritikkverdig. Hadde holdt å lage rimeligere abonnemet og beholde prisen på det dyreste hvis man vil ha maks hastighet.

Jeg tror nok den kundekonsulenten du chattet med var litt upresis. Eksisterende Telia X kunder beholder samme vilkår og hastigheter som tidligere. Du trenger ikke oppgradere eller gjøre noe for å booste hastigheten for du vil fortsette å ha maks videre.

Dette er hentet fra pressemeldingen til Telia angående dette og her står det presisert følgende:

Sitat
  • Eksisterende Telia X-kunder beholder samme vilkår, priser og hastigheter som tidligere. Unntaket er hvis kunden ønsker å legge til nye Telia X-abonnement på samme faktura. Da må alle de eksisterende abonnement endres til Telia X Normal, Rask eller Max for å kunne få familierabatt.

Så hvis du legger til flere abonnement i en familieavtale, så er du nødt til å velge normal, rask eller max for alle abonnement i avtalen. Dersom du ikke gjør noen endringer eller legger til flere, så fortsetter det som før med maks hastighet

Endret av radioy1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
radioy1 skrev (22 minutter siden):

Jeg tror nok den kundekonsulenten du chattet med var litt upresis. Eksisterende Telia X kunder beholder samme vilkår og hastigheter som tidligere. Du trenger ikke oppgradere eller gjøre noe for å booste hastigheten for du vil fortsette å ha maks videre.

Dette er hentet fra pressemeldingen til Telia angående dette og her står det presisert følgende:

Så hvis du legger til flere abonnement i en familieavtale, så er du nødt til å velge normal, rask eller max for alle abonnement i avtalen. Dersom du ikke gjør noen endringer eller legger til flere, så fortsetter det som før med maks hastighet

Takk, da var det oppklart. :) Hvordan er det hvis jeg kjøper ny telefon tro? 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...