Gå til innhold

Nå kommer Windows 11 – Mange er ikke forberedt


Anbefalte innlegg

wil skrev (2 timer siden):

Uten at det har noe med tråden og gjøre, så kan man vel bruke hvilken som helst distro vil jeg tro. Enten så ligger det i repoene til de aktuelle distroene eller så må man kompilere pakken selv. Både *buntu og Linux Mint bør iallefall ha Steam i Repoene sine. Bare husk og installer skjermkortdriver (Nvidia eller AMD).

Det er bare hvis du har Nvidia skjermkort at du må installere driver, AMD har innebygd nødvendig støtte i Kernel så den fungerer bra out of the box.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
wil skrev (1 time siden):

Joda. Det er sant. Det med AMD skjermkort, vet jeg ikke da jeg bruker NVIDIA, men man bør jo så absolutt ha en sikkelig skjermkortdriver når man skal bruke Steam, syns du ikke det?

AMD deler all info om sine skjermkort til de som lager linux kjernen så man får full støtte, derfor vil du oppleve at det bare funker slik det skal uten å gjøre noe. Nvidia deler ikke slik info og lager en proprietær driver som man må installere for å utnytte skjermkortets grafikkegenskaper. Jeg lurte veldig hvordan jeg skulle installere skjermkortdriver på min bærbare pc med AMD grafikk og grunnen til at jeg ikke kunne finne noen driver var akkurat det at støtten er der straks operativsystemet er installert.

Lenke til kommentar

I utgangspunktet ville jeg tro at når maskinkravene er blitt vesentlig høyere, er det fordi OS-et er blitt vesentlig tyngre, tregere og mer svulstig. Men interessant hvis dette er fullstendig feil (i så fall for første gang i Windows’ nyere historie, etter mine erfaringer) og dine påstander lar seg dokumentere, og hvis de nye funksjonene faktisk er nyttige, eller i det minste vesentlig bedre enn de gamle. Har ellers sjelden hatt problemer med stabiliteten i de siste Windows-ene. Rett skal være rett.

Pål Jensen

 

Lenke til kommentar

Windows 11 er et lite steg fremover fra Windows 10. Største forskjellen er at start meny og setting menyene er endret. Har oppdatert på den maskinen som er ny nok. Samtidig så er Windows 10 også så bra at jeg er nok godt fornøyd med den på eldre maskiner i fire år til (så lenge Windows 10 får oppdateringer). En del forbedringer har også kommet inn i Windows 10.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...