Gå til innhold

Nå kommer Windows 11 – Mange er ikke forberedt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så min 6kjerner 3.6Ghz CPU med 32BG Ram må byttes innen 4 år for da kommer ikke flere sikkerhetsoppdateringer til win 10, kun fordi CPU ikke er av ny nokk generasjon?!?

Da er det kanskje påtide å bytte til Linux, ettersom jeg har sluttet å game...

  • Liker 8
Lenke til kommentar
49 minutes ago, likferd said:

Med tanke på hvor katastrofalt Windows 11 er for spillytelse, er det jo en velsignelse i forkledning at Windows 11 ikke fungerer uten TPM 2.0. Vil anbefale alle som ikke ønsker oppgraderings-spam å bare skru av TPM funksjonen i bios.

Vet ikkje hva du har gjort, men Windows 11 har helt konge ytelse hos meg. Flere spill har bedre ytelse enn windows 10 også.

Har allerede windows 11 på flere maskiner i huset. Den eldste er en 7 serie Intel som er 4 år gammel. 7980xe på x299 plattformen. 11900k har win 11 og 5950x kjører windows 11. Ingen problemer med ytelse i forhold til windows 10. 
Har 2 maskiner med windows 10, og det er Threadripper 1950x og 10900k.

JA det er en gamerfamilie 😅

 

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar
57 minutes ago, Mats Magnem said:

Men i alle dager, bytt til Linux da hvis dere er så misfornøyde. Det er ingen tvang å bruke Windows.

Bruker ubuntu server til serveren min hjemme. Der stopper Linux eventyret. For 10 år siden ble det sagt at linux skulle bli spillplattorm som windows. Det har skjedd lite, og må sikkert vente 20 år til før vi oppdager at det tar minst enda 20 år før det skjer noe.

Akkurat nå ser jeg ingen grunn for at veldig mange plutselig hopper over til "linux". Det er faktisk for få grunner til det :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hallvard The Horrible skrev (3 minutter siden):

Det er vel fremdeles slik at det bare er vi "hjemmebyggere" som slipper å betale for en eller annen Windows-versjon når vi kjøper PC. Eller?

Kjøper du pc så er ofte Windows lisens inkludert. Om du bygger selv må du kjøpe Windows lisens om du vil ha Windows.

Lenke til kommentar
11 hours ago, hekomo said:

Hvordan kommer man rundt det med at Secure Boot må være skrudd på? Det går jo til helvete hvis man bruker boot manager e.l..

Skal visstnok gå greit med de vanligste, ettersom de er signert og hvitlistet. Men kjenner jeg det rett blir det sikkert "på'n igjen" med å knote med å overtale Windows til å slippe til grub her hos meg - har jo stadig vært noen oppdateringer under Win10 som har tuklet og tilbakestilt til å bruke Windows sin.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Svein M said:

Kjøper du pc så er ofte Windows lisens inkludert. Om du bygger selv må du kjøpe Windows lisens om du vil ha Windows.

Kjøper du en med medfølgende lisens har du jo allerede betalt for den, om enn til rabattert pris, men med begrensninger i forhold til å være låst til den maskinvaren du har kjøpt. Salg av OEM lisens til selvbyggere har det vel blitt slutt på, så fort en god del dyrere å kjøpe lisens for selvbyggere. Det finnes vel også noen firmaer som tilbyr PCer uten OS eller med alternativer til Windows, men kjøper du en standard masseprodusert modell har du nok ikke så mye valg.

 

Lenke til kommentar

Jøss...Linux kommer til å få et oppsving snart..LOL

Selv håper jeg at begge mine PCer jeg har hjemme ikke vil kjøre W11. Da blir det et spark i baken for at jeg skal legge inn Linux på begge med win10 m.fl. som VM når det trengs.

M$ mener det nok godt, men tror de kanskje har bæsja på leggen litt

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
30 minutes ago, Ola Knudesen said:

Trolig har ikke Microsoft tenkt over miljøkonsekvensene her hvis du tenker på alle maskiner som skrotes for å oppgradere til WIn11. Regn med et hav av elektrisk avfall.

Tror heller vi får WindowsXP om igjen. En haug av PC-er som ikke lengre får oppdateringer siden de fungerer knall og folk ikke ser poenget med å kjøpe ny maskin.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...