Gå til innhold

Varsler: Facebook velger profitt framfor trygghet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det skal mye mot til for å gjøre seg til varsler. Og veldig lite mot for å gjemme seg bak "bedriftshemmeligheter" når man blir bedt om å dokumentere påstander om at varsleren tar feil.

Slike saker som denne, skattesaken i Frankrike osv preller av som vann på gåsa. Facebook fortsetter som før. Derfor mener jeg det må sterkere lut til for å få bukt med den massive underreguleringen av dette markedet. Facebook og en rekke andre sosiale media bør rett og slett blokkeres på nasjonalt nivå over hele Europa. Ca 6 mnd før det skjer bør brukerne varsles om dette og andre selskaper må få muligheten til å lage nye SM tjenester fra bunnen, etter modell fra EU. Blant annet med åpent API slik at brukerne ikke låses til enkeltvise leverandører.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Selv om det høres utrolig forlokkende ut å tvinge aktører til å ha åpne api'er, så er dette en ekstremt farlig vei å gå. Hvis man fjerner muligheten for aktører å gjøre seg unike, så fjerner man også deres livsgrunnlag. Da er det snakk om absolutt alle og ikke bare de store og slemme som facebook som kan lide under dette. I realiteten så er dette noe som vil favorisere de store aktørene og skyve unna de små.

Lenke til kommentar

Åpent API betyr ikke en sjit. Den informasjon folk legger inn vil uansett bli snappet opp og bli solgt videre. Til og med informasjon som ikke er tilstede -Å lese mellom linjene på den informasjonen man kan trekke ut, er en tilsvarende stor mengde informasjon man kan analysere, og tjene penger på.

Facebook er prakteksemplet(...) på et system som er bygget for å samle data. Hvis DU ikke er på Facebook, men har en ‘venn’ som har lagt ut et bilde av deg, blir Facebook veldig interessert i å finne ut hvorfor du ikke er ‘medlem’

Det er ekte faenskap. Å ha venner som har Facebook, ubevisst gir Facebook og deres samarbeidspartnere informasjon om meg.

Måten Facebook samler informasjon var Göbbels våte drøm.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
xyzæøå skrev (34 minutter siden):

Åpent API bør være en god løsning. Enestre grunn til at mange fortsatt er på FB er fordi alle andre er der. Facebook får også problemer med å tjene penger på informasjonen de har samlet om deg hvis du ikke er på portalen deres, vanskelig å vise deg reklame hvis du ikke er der.

Riktig. Det blir vanskeligere.

Så har du Google. Bruker du Chrome? bruker du Google? Bruker du Youtube? Bruker du Facebook i Chrome-browseren? -Kan du se at det hurtig kan kombineres til å trekke ut informasjon fra forskjellige steder, bare ved å logge inn et sted? Hvor mange renser cookiene og historikken sin? Hvor mange kjører ‘private’-browser-faner? Om du står opp sju om morgenen og surfer nettet før du tar på arbeid, vet ‘alle’ at dèt er din rutine. -Ikke lenge etterpå vil du få personbestemt reklame om sunn mat til frokost, tilbud om nye biler og tilbud om å planlegge ferietur.

Det blir som å finne ‘ny’ musikk, ved bare å lytte til ‘Topp-20’-lista.

Man hører på det, fordi det er det som spilles. Det er direkte skadelig. Det er folk der ute som aldri har hørt om Deep Purple og Elvis Presley, for de blir styrt. De mangler evnen til å gjøre et simpelt søk ...i en søkemotor som IKKE fravelger muligheter.

Effing sheeples.

Tl;dr#2; Åpen API endrer ikke systemet med å bruke mennesker som et ‘produkt’.

Endret av Sandormen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...