Gå til innhold

Ny teknologi skal gjøre stjålne elsykler ubrukelige


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det som kommer til å skje er at tyvene kobler fra batteriet, selger syklene i "bulk" til en annen aktør som frakter de til land X, der man river ut elektronikken og erstattet sporing/elektrisk lås med en kompatibel kopi og selger syklene som brukt. Med sykkelpriser slik de er i dag så er det egentlig underlig at det ikke skjer på massiv skala allerede.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så når sykkelen blir gammel må man ha med seg en gammel mobiltelefon for å kunne sykle på den.

En appløsning er moderne, men ikke nødvendigvis en varig løsning.

Jeg har en 4 år gammel Pioneer Network-forsterker som jeg måtte google etter APK-fil og jukse for å kunne installere app på min Android mobil.

Lenke til kommentar

Det handler om hvilken pris de kan få for en sykkel med uoriginal elektronikk og hvor mye innsatts og kost som kreves for å få den salgsklar. Hvis du må bytte ut fartsregulatoren, kjørecomputeren og muligens andre elektronikk moduler så begynner det å bli mye kost, plunder og heft med å stjele og selge sykkelen. Dette vil gjøre den vesentlig mindre attraktiv for tyver og det vil også kreve høyere kompetanse for å "klargjøre" dem. Det vil selvfølgelig ikke virke 100% men vil redusere sannsynligheten for at sykkelen blir stjålet. Veldig bra tiltak etter min mening.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Humm, bildet er Linka som har eksistert i mange år. Kjøpte dem sin lås via Kickstarter.

Endte med å aldri bruke den da festene som kom med låsen ikke passet sykkelen jeg hadde. Nå har jeg gått over til fatbike el-sykkel, og der passer den heller ikke

Kjettingen derimot bruker jeg fortsatt med en god hengelås, sammen med et bremseskive alarm som skriker høyt. Billig eBay investering.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...