Gå til innhold

Gå fra Android til IOS - Hva bør man være obs på?


CurSe

Anbefalte innlegg

Hele økosystemet er hovedgrunnen til at jeg liker apple. Alt fungerer bare bedre sammen. Det er de små tingene.

Eksempelvis har jeg en lg tv og app på mobilen til å styre den via Wi-Fi. Jeg har også Apple tv. Det tar 1 min fra jeg leter etter appen til jeg kan styre TV-en. Tar et sek å styre Apple TV-en, fungerer sømløst.

Klokken låses opp av mobilen og motsatt. Mac-en låses opp av klokka og alt ligger der uansett om jeg bruker Mac, klokke eller mobil.

Airpods er enkle å bytte mellom enheter også.

Alt dette får du til med Android og google. Men har aldri syntes at det har fungert like bra.

Til og med Samsung går mer Apple veien hvor Samsung produkter passer bedre sammen en blandet. Alt fra tv, klokke, mobil og telefon.

Endte opp med å kjøpe Samsung mobil til dama etter jeg hadde kjøpt henne en Galaxy watch og det fungerte mye bedre sammen en Huawei P20 hun hadde arvet fra meg.

EDIT: WOOP post 1337!

Endret av Emsal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Stratleray skrev (51 minutter siden):

Vet jo at man går feil vei når man frivillig velger å skrive i en tråd som dette... Det er jo dødfødt.

Kjøp iPhone allesammen :D Get stuck and never leave. Because you can not.

Når du skriver en masse ting som er objektivt feil, så syns jeg du kan være såpass at du tåler å bli rettet på uten at du skal prøve å male deg opp i et hjørne som et offer. 

Om en ser bort fra den flamewaren som automatisk oppstår ved slike spørsmål så tilbyr iOS og Android 2 forskjellige brukeropplevelser, om en ønsker en brukeropplevelse hvor en har større valgfrihet med hvordan telefonen er satt opp, ser ut og oppfører seg er Android et bedre alternativ. Om en ønsker en mer skreddersydd opplevelse hvor Apple i større grad har bestemt at slik skal brukeropplevelsen være, som krever lite merarbeid fra deg som bruker for å få noe som fungerer rett ut av boksen så er iOS for deg. Begge har sine baksider og fordeler, med apple sin tilnærming vil en ha et likt økosystem å forholde seg til over alle modellene som nok og er mye av grunnen til at iPhone er såpass langlivde som de er når det kommer til årevis med software support, mens med android så har en et hav av valgmuligheter når det kommer til hvordan en ønsker at OSet skal være, med alt fra Vanilla Android til Samsung Experience , One UI osv og i tillegg om du vil kan du kjøre launchere på toppen av det igjen for å endre utseende og oppføresel til ting, dette skaper jo et hav av forskjellige versjoner som hver leverandør må tilrettelegge alle større oppdateringer for, som oftest gjør at en fort må vente et halvår+ for å få nyeste android på eksempelvis Samsung telefoner. Med iOS så tar du det du får, like du det så er det helt topp, vist ikke så har du ikke så mange andre valgmuligheter. Med android så kan du i større grad forme opplevelsen rundt hvordan du selv vil ha det, med de fordeler og ulemper det medfører. 

Så enkelt kan vel egentlig denne "krigen" ramses opp, @CurSe spør her etter erfaringer , spesielt fra folk som har byttet fra Android til iPhone, et bytte jeg gjorde i 2020. Min største grunn til å bytte fra Android til Apple kan vel egentlig ramses opp med at på iOS så har du tilgjengelig nærmest all programvaren som du har på Android telefoner, også google sine egne apper, på toppen av det har en og tilgang på apple sine eksklusive apper og løsninger som Android telefoner ikke har, videre har og Apple vist seg fra sin gode side med hva anngår personvern de siste årene til stor forargelse til store selskaper som har som levebrød å krenke personvernet, som eksempelvis google. 

Lenke til kommentar
1 minute ago, minim said:

Google maps appen er tilgjengelig på ihpone også. Fungerer like fint der :)

Med alle funksjoner som "del posisjon", trafikk og slik? I såfall flott. Eneste jeg egentlig ville savnet. Mente de fjernet det for noe år siden?

Må sjekke om bilen min støtter Carplay. Jeg bruker Android Auto daglig.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (21 minutter siden):

Med alle funksjoner som "del posisjon", trafikk og slik? I såfall flott. Eneste jeg egentlig ville savnet. Mente de fjernet det for noe år siden?

Må sjekke om bilen min støtter Carplay. Jeg bruker Android Auto daglig.

Ja, google maps appen til iOS er fullverdig, med de samme funksjonene som Android utgaven har, en har og generelt hele google sitt apputvalg , jeg bruker selv aktivt Google Docs, Google Play Movies, Chrome og Google Home med iPhonen min. Eneste funksjonen jeg kanskje savner fra økosystemet der er at jeg lenger ikke kan spørre Google Home høytalerene mine om å ringe telefonen når jeg ikke finner den :p 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 minutt siden):

Med alle funksjoner som "del posisjon", trafikk og slik? I såfall flott. Eneste jeg egentlig ville savnet. Mente de fjernet det for noe år siden?

Må sjekke om bilen min støtter Carplay. Jeg bruker Android Auto daglig.

Jeg har ikke tenkt over at noe mangler ihvertfall. Ser helt likt ut. Trafikk er med og del posisjon er med. 

Det er et godt poeng. Ville ikke vært foruten 😛 Heldigvis støtter min begge deler. 

Lenke til kommentar
10 hours ago, Evil-Duck said:

Når du skriver en masse ting som er objektivt feil, så syns jeg du kan være såpass at du tåler å bli rettet på uten at du skal prøve å male deg opp i et hjørne som et offer.

Som sagt jeg opplevde bl.a at det ikke var mulig å fjerne mitt bankkort. En reel feil. Det var grået ut og ikke mulig og fjerne det. På meg virket det da som om man måtte legge inn et nytt kortet først før man kunne fjerne det gamle f.eks.

Når svaret her inne da er at det er fult mulig og at jeg bare ikke har fått det til, så er det jo ikke noe mere å diskutere.

Ja jeg googlet masse og søkte hjelp, men umulig å få det fjernet. Kunne sikkert ha installert heile greia på nytt, men syns det var dårlig at man ikke er fri til å fjerne på en lett måte..

Lenke til kommentar
Stratleray skrev (13 timer siden):

@Enig med Nidar2 her. Apple produkter er bra og det funker, men man betaler sannelig for det. Har du mye penger og ikke syns 14.000 er i meste laget så hadde jeg kjøpt en iPhone som du beskriver.

Det kan høres ut som om du er i omtrent samme brukergruppe som meg når det gjelder mobil. Jeg var innom Apple systemet selv, syns alt virket bra, men mye var også drøyt. Alt var dyrere. Fornye Netflix kostet mere der, alt av abonnementer skulle de ha en ekstra bit av kaka. iCloud gnålet stoppet heller aldri. De måtte ha 10 kr i mnd for å holde meg oppdatert/ synket. Herligland, her bruker man tusenvis av kroner på en toppmodell så må de ha en 10,- for at iCloud skal få nok plass. Stakkarslige 5GB var alt de kunne gi meg gratis.

Klarte heller ikke å slette bankkortet som var lagt inn når jeg ville ut av systemet, måtte vente til det var utløpt før jeg var fri.

Men, jeg fant til slutt ut at jeg ikke  liker å skufle penger inn i rompa på verdens griskeste bedrift.

Nå kjøper jeg kun "meget gode" mellom skjikt modeller til meg og familien. F.eks Motorola Moto G100, OnePlus 8, Xiaomi 11 osv.

For å si det sånn, Apple produkter er bra, men hvorfor være i paradis med håndjern på... Du er stuck, vanskelig å forlate.

det du skriver høres kjent ut, i mitt omgangskrets er d noen som har enten ik prøvd iPhone og klager på den.
 

Eller så har de prøvd, men fikk ik til ett el annet, så klager de at d er en dårlig produkt. 
 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...