Gå til innhold

Windows 11 kommer snart: Sjekk om PC-en din kan kjøre det


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har to fullgode PC'er, den ene har til og med kjørt Windows 11 betaen. Men ingen av dem er gode nok i følge Micrsosoft. Er hverken mangel på TPM eller secure boot som er problemet. Nei prosessorene mine er visnok ikke støttet. Det er rett og slett håpløst dårlig av dem. Ser ingen grunn til at de ikke skal kunne støtte eldre prosessorer også.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Windows 10s livssyklus vil fortsette en stund videre - som man er vant til ved nye versjoner. 

----

Windows 10 Home and Pro

Windows 10 Home and Pro follows the Modern Lifecycle Policy.

This applies to the following editions: Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations

 Important

Microsoft will continue to support at least one Windows 10 Semi-Annual Channel until October 14, 2025.

Support Dates

SUPPORT DATES
Listing Start Date Retirement Date
Windows 10 Home and Pro Jul 29, 2015 Oct 14, 2025

Releases

RELEASES
Version Start Date End Date
Version 21H1 May 18, 2021 Dec 13, 2022

---

Jeg er ikke sikker på hvordan de vil overholde at produktet Windows 10 loves støtte til en "Semi-Annual Channel" helt til oktober 2025. Det kan bety at man får halvårlige windows-versjoner til og med 25H1, som man har gjort så langt. Da blir det ganske mange "store" oppdateringer med tanke på at de samtidig skal videreutvikle og markedsføre Windows 11. 

 

Lenke til kommentar
16 hours ago, Snowleopard said:

Var ikke lovnaden at Windows 10 skulle være den absolutt siste Windowsversjonen man trengte å kjøpe, og at alt fremover skulle komme som oppdateringer innad i Windows?

Det varte jammen ikke lenge...

:no:

Nei, det tror jeg ikke lovnaden var. Det en Developer Evangelist (entusiastisk utvikler, altså) i Microsoft sa var: 

Quote

"Right now we’re releasing Windows 10, and because Windows 10 is the last version of Windows, we’re all still working on Windows 10."

Som Verge skrev da de forsøkte tolke det Microsoft hadde sagt: 

Quote

This is really the idea of Windows as a service, and the notion that Windows 10 could be the last major version of Windows. Microsoft could opt for Windows 11 or Windows 12 in future, but if people upgrade to Windows 10 and the regular updates do the trick* then everyone will just settle for just "Windows" without even worrying about the version number.

Noen så altså for seg at Microsoft vurderte droppe versjonsnummeret når Windows 10 ble erstattet en gang. Og selv det var altså en spekulasjon. Selv så jeg på det som et framtidig steg mot Windows-abonnement a la Creative Cloud. Men så langt har det først og fremst skjedd med Office-produktene, ikke OSet. 

Jeg ikke at Jerry Nixon har lovet noe som helst om at det ikke kommer en Windows 11 i framtiden. Eller at du ikke skal trenge kjøpe lisenser hos dem igjen. Ganske sikker på at det siste ville de ikke ha ønsket å love, spesielt siden lisensen begrenser hardware-bytter. Budskapet ser ut til å være at Windows 10 fortatt ble jobbet på og skulle forbli prioriteringen i stedet for at utviklerne gikk over på en ny versjon. Og halvårlige oppdateringer av Windows har de også lovet fram til oktober 2025, altså 10 år - om vi ikke teller med Windows 8.

10 år, eller 6, som det har gått nå, er en evighet i markedsføring. De snakket i samme samtalen om Windows 10 som skulle fortsette å oppdateres på mobiler. Dét løftet har de brutt, vil jeg tro. Og ganske mye raskere. 

 

*Forresten, det gikk litt troll i ord på det the Verge spådde, siden de sa "if... the regular updates do the trick"... En av endringene som har kommet nå er at Microsoft ikke lengre synes "the regular updates do the trick", og de har flyttet over deler av oppdateringene fra Windows Update til Store-appen, samtidig som de har innført winget som alternativ/forbedring til Windows Update. 

Endret av tommyb
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...