Gå til innhold

Litauen havnet i Kinas unåde: Nå ber de folk kvitte seg med kinesiske mobiler


Gjest Marius B. Jørgenrud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
5 hours ago, galasb said:

Det er Amerikanerne/Globalister som driver med sensur og ytringsknebling og ekstrem overvåking. Verdens mest avanserte overvåkingsenter er i Norge i sammarbeid med USA. Google antennene i skogen og NRK.

Allikevel kan du sitte her og poste hva du vil på nettet... snodige greier. Kunne du gjort det i Kina?

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Microsoft, Apple og Google har nok lignende koder installert i deres programvare også, som sender data til NSA og CIA. Dette har Wikileaks og Snowden avslørt at myndighetene driver på med. Det er bare at de er mye mer sofistikert og bedre til å implementere det enn det kineserne er. Det er derimot ikke så skremmende og overraskende at et regime som Kina gjør det, men når våre egne myndigheter holder på med det samme, da er det at vi må være obs.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
tjall skrev (6 timer siden):

Finnes det merker som ikke produseres i Kina? Begynte seriøst å lete litt i går, men det er ingen enkel øvelse. Vurderte Motorola, som i utgangspunktet er amerikansk, men de eies vel av Lenovo. Nokia eies av HMD Global. Da har vi bare Samsung igjen?

Sony og Samsung er ikke kinesiske.

Sony er japansk å produserer i Japan og Taiwan 

Samsung koreansk og produserer vel ennå i Sør-Korea.

Pluss noe øbskøre merker som lager modulære mobiler

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vel, al Kina sensurerer noe som helst innenfor landets egne grenser er "greit", sånn sett, men her har de drete seg ut på alle måter - ønsker man eksport, må ikke man eksportere noe såpass skadelig. Dette er en ripe i Kinas omdømmes som ikke vil "just buff out" med det samme.

Derimot skulle man meget gjerne sett lignende fokus bli rettet mot Facebook, Twitter, Google, Youtube og andre store aktører mtp dies sensur, shadowbanning, søk-manipulering etc. Hvis rett skal være rett så skal man faktisk ha ytringsfrihet som gjelder fullt ut i stedet for å angripe enkelte og ikke se bjelken i eget øye.

Lenke til kommentar

Kinesiske varer og varer produsert i Kina burde man strekke seg langt for å unngå, hvis man kan finne alternativer. Alle penger man legger igjen i Kina går til å oppruste militærstyrkene, polstre lommene til folka i kommunistpartiet, og undertrykkelse. -Ikke bare ikke-kinesere, men bokstavelig talt alle. Det er ikke et monster man vil fore opp. -Eller har vi glemt konsentrasjonsleirene hvor et helt folkeslag, Uighurene, sitter?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
hekomo skrev (39 minutter siden):

Viste det seg ikke at det ikke var det de påstår, og at det egentlig var en liste over ord som ikke kunne brukes i reklamer? De fleste av ordene hadde visst med sex å gjøre.

Ja dette er ikke brukt i Europa, kun i Kina. Dette fra denne linken  https://dinside.dagbladet.no/mobil/rapport-slakter-kinesiske-mobilprodusenter/74263232

forklarer det:

Som filnavnet antyder, MiAdBlacklistConfig, brukes nemlig denne lista til å filtrere annonsene som vises fra Xiaomi selv. På kinesiske telefoner (solgt i Kina) er det ikke uvanlig at mobilprodusentene har egne annonsevisninger direkte i operativsystemet som «biinntekt» for heller å kunne selge telefonene noe rimeligere.

Altså gjør denne fila at annonser for konkurrerende mobilprodusenter, eldre Xiaomi-modeller, pornografi, og lignende ikke blir vist i Xiaomis annonsesystem, og denne type annonser er altså uansett deaktivert her i Europa.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...