GĂ„ til innhold

VG lyver (som vanlig) om pisking


KongRudi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De blir nu uansett behandlet respektlÞst. 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Jxl9mm/vg-i-haiti-migranter-forsoekte-aa-storme-deportasjonsfly

Har tidligere sett at USA truet med Ä sende ut unvacced meksikanere, det kan vÊre det er dette som skjer nÄ. I Oslo Þker ogsÄ irritasjonen over innvandrere som ikke vil. Kanskje denne frustrasjonen vil fÞre til hardere fronter mellom innvandrere og de som ikke ser seg selv som innvandrere. Er kanskje bedre Ä nekte Ä legge enkelte av dem inn pÄ sykehus, enn Ä sende ut alle sammen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (1 time siden):

De blir nu uansett behandlet respektlÞst. 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Jxl9mm/vg-i-haiti-migranter-forsoekte-aa-storme-deportasjonsfly

Har tidligere sett at USA truet med Ä sende ut unvacced meksikanere, det kan vÊre det er dette som skjer nÄ. I Oslo Þker ogsÄ irritasjonen over innvandrere som ikke vil. Kanskje denne frustrasjonen vil fÞre til hardere fronter mellom innvandrere og de som ikke ser seg selv som innvandrere. Er kanskje bedre Ä nekte Ä legge enkelte av dem inn pÄ sykehus, enn Ä sende ut alle sammen. 

Er det ikke respektlĂžst Ă„ ta seg ulovlig inn til noen og ikke fĂžlge reglene deres?

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Det er en teknikk rytterene bruker for Ä ikke la de pÄ bakken ta kontrollen pÄ hesten fra rytteren - og VG er helt sikkert klar over det - alikevell beskriver VG grensevaktene nÊrmest som psykopater som pisker migrantene, uten Ä fortelle om den egentlige grunnen til at de bruker tÞylene pÄ den mÄten.

Og jeg vil tippe det er derfor VG-aktivisten - ikke viser video'en, eller linker til den i artikkelen - bare stillbilder - og beskriver videoen med tekst. 

Endret av KongRudi
  • Liker 4
Lenke til kommentar
57 minutes ago, Budeia said:

Vi har vel nÄ en del 3. og 4. generasjons-innvandrere. Disse blir ogsÄ mistenkeliggjort av dette. De hvite i USA er kun 20. generasjons-innvandrere. 

Det er vell 245 Är siden de ble enige om Ä opprette USA - sÄ hvis disse migrantene hadde vÊrt 3-4 generasjoner tidligere ute, sÄ hadde de vÊrt med pÄ Ä lage landet. :)

 

Lenke til kommentar

"Hard maktbruk" sier VG med et bilde av en betjent som holder i t-skjorten til en ulovlig immigrant. De har faktisk en jobb Ä gjÞre. 

Og det hvite hus, med en upatriotisk administrasjon ledet av en senil gammel mann nÞler ikke med Ä kaste grensevaktene under bussen - til og med fÞr de vet alle fakta om hendelsen(e). 

Quote

Det hvite hus har kritiser nÄ bruken av hestetÞyler mot migrantene, og sikkerhetsminister Mayorkas har sagt at de vil granske hendelsene.

– Vi vil ikke tillate mishandling, sa han til CNN tirsdag,

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er dÄrlig arbeid fra VG. Artikkelen ser mer ut som et politisk hit piece enn en artikkel. Har VG kontaktet CBP kommunikasjonsansvarlige for Ä hÞre deres side av historien, for eksempel? Jeg tviler. 

Ikke ett eneste sted i artikkelen nevnes det at dette illegale immigranter, som ogsÄ tydeligvis ikke fÞlger CBPs kommandoer nÄr de ble tatt pÄ fersken i Ä krysse grensen ulovlig. 

Personer som krysser grensen ulovlig og deretter ikke fÞlger instrukser de fÄr, og sÄ blir det brukt fysisk makt mot dem? Du store min... Hvem hadde trodd at noe slikt kunne skje..

Endret av debattklovn
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ut i fra bildet svirrer vedkommende tĂžylene, og har en litt aggressiv ansiktsuttrykk rettet mot migranter. Er det hele filmet slik at man kan avkrefte at det er pisking, eller generelt maktmisbruk fra grensevakten, eller er det en ren antakelse (gjort av begge parter)?

VG pÄpeker at det er "tilsynelatende pisking", sÄ det er ikke akkurat noen uredelighet fra VG i dette tilfellet.

Lenke til kommentar
debattklovn skrev (3 timer siden):

Det er ikke presisert i overskriften - der fremstÄr det som et faktum. 80% av leserne leser bare overskriften, og det vet VG godt. 
 

 

Det er schibsted som eier VG. Men journalister elsker Ä styre og fortelle oss hva vi skal gjÞre. Utrolig

Men schibsted fÄr statstÞtte.? 

Endret av ikkesidet
Lenke til kommentar

PÄ videoene fra hendelsen ser man flere ganger at grensevaktene snurrer pisken mot menneskene for Ä skremme de, altsÄ ikke pÄ hesten. Men jeg tror ingen av videobildene viser noe sted at noen faktisk blir truffet av pisken.

Likevel er det ganske stygge bilder og respektlÞs behandling av mennesker, pisk eller ei, som gjÞr at det oppstÄr en panikksituasjon. Det tror jeg de fleste er ganske sÄ enige om. Noen av kommentarene er ogsÄ unÞdvendige, som "You use your women? This is why your country's shit, because you use your women for this."

Derfor er det fint de har iverksatt en etterforskning av hendelsen.

VGs artikkel er det ikke noe problem med, kan ikke se noe sted i teksten av VG-artikkelen hevder noen er blitt pisket. De bruker direkte kilder og sitater. Overskriften er dog i grenseland tabloid.

Noen leter vel etter mĂžnster og narrativer i alt.

Her er en faktasjekk: https://www.politifact.com/article/2021/sep/24/what-we-know-about-images-border-patrol-and-haitia/

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
bruker-540634 skrev (PĂ„ 27.9.2021 den 13.44):

Norsk media noe sÊrlig mye bedre enn det man finner i kina og russland, bare forby alternativ media sÄ er vi der.

 

...det er faktisk veldig stor forskjell pÄ Ä spise fast-food og pÄ Ä spise bÊsj, selv om begge deler er billig og masseprodusert.

...og sammenligningen din er ekstremt unyansert, nettopp fordi det ene faktisk er produktivt, men ikke av god nok kvalitet, mens det andre bokstavelig talt er uspiselig og ikke burde fortÊres av noen, men tvinges pÄ mennesker som ikke har reelle alternativer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 7 mĂ„neder senere...
bruker-540634 skrev (6 minutter siden):

Eneste formÄlet til norsk presse er Ä advokere for mest mulig masseinnvandringen til Norge og minst mulig lokal demokrati, Ä de fÄr viljen sin Ä vel sÄ det med hinsides 42 000 statsborgerskap i 2021.

Du mener altsÄ at det eneste formÄlet med norsk presse er Ä Þke innvandring til Norge?

GIF by Jay Sprogell

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 8 mĂ„neder senere...
kumokk skrev (PĂ„ 10.5.2022 den 20.22):

man blir ikke punker av seg selv. Er det journalister som former vanlig mennesker til punker hjelp av avis, ukeblad eller se og hÞr artikler som proviserer politikere eller misunnelige pÄ kjendiser  ????

presley og arie og mange kjendiser og kongefamilen lider av forfÞlgelse av papprazzia og journalist og de er forbannet pÄdem og det er tydelig at organenes fysiologiske funksjon og systemene av organer ernÞye forbundet med individets sinnstilstand og at det til ogmed kan inntrefffe forandringer ivevene i et organ somblir berÞrt. 

Bibelens formaninger om Ä vise mÄteholdnÄr det gjelder spising kan ogsÄ hjelpe oss til Ä bevare en god helse. ( ordsp 23:20)De fleste av dem har spist lite utsetter kroppen for en for stor beslastningen arterie, hjerte eller nyre

Journalist og papprazzia menneskenes historie er ikke sÊrlig oppmuntrende. den er preget av ondskap og urettferdigheten. SÄ lenge ondskapen har eksistert har ofte uskyldig mennesker mÄttelide. De er blitt offer for voldshandlinger. kanskje ogsÄ mistet noen av kjÊre  eller opplevd andre ting som har gjort meget ulykkelig.

Bibelen sier : du skalelske din neste som deg selv. Bibelen sier ogsÄ at snart blir det slutt pÄ ondskap. Den sier de som gjÞr ond skal utryddes om en liten stund er den ugudelige borte, ser du etter pÄ hans sted, sÄ er han ikke. Men alle brottsmenn gÄr til grunne de gudlÞse har ingen fremtid. ( salme 37:9,10,38)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nÄ og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nÄ for Ä poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn pĂ„ siden automatisk.   Vis som en ordinĂŠr lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   TĂžm tekstverktĂžy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...