Gå til innhold

KOMMENTAR: La spillutviklerne herje med vikingtiden så mye de vil


Anbefalte innlegg

BeThomas skrev (På 18.9.2021 den 20.28):

Som ett spørsmål til artikkelforfatter, og andre. Har pipen samme lyden overalt?

Dersom man erstatter en afrikansk krigshøvding, Black Panther i Marvel, eller for eksempel Nelson Mandela i ett spill med en fiktiv setting, med en hvit, blond fyr, er det like ok?

Dette har da blitt gjort i århundrer uten at den vestlige verden har lagt noe oppstyr. Vet ikke om du har hørt om en fyr som hetter Jesus?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
BeThomas skrev (14 timer siden):

Jeg kan prøve en gang til. 

Mye tekst

Du vet at Kratos ikke er en norrøn gud? Spillstudioet etablerte veldig tidlig at guder og vesener fra andre mytologier vet om hverandre, de mikses. Hvorfor er det da for utroverdig at Angrboda kan være barn til en av de Afrikanske gudene, som kanskje også har vandret over, slik Kratos har gjort? Det er ikke umulig, hvis du ser på logikken til spillserien. Det er mange friheter spill og filmselskaper tar med religion og mytologi, la dem gjøre de. De prøver å fortelle en historie, la de ta en sjanse.

Det eneste man "vet" om Angrboda i Edda-verkene er at hun er en jotun, men det betyr ikke nødvendigvis at hun ikke er en miks, vi vet rett og slett ingenting om hennes foreldre.

Endret av atleape
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
CommanderKeen skrev (16 timer siden):

Det er så tragisk forutsigbart at denne tråden ender opp med å bli mest kommentert.

Jeg visste det i det sekundet jeg så en svart karakter i traileren til God of War at dette ville bli et tema. Hvorfor er folk så sjukt opptatt av å være ufine og uenige med hverandre om ting som egentlig ikke betyr noe som helst?

Like tragisk er det at kommentarene som blir mest likt er de forutsigbare trauste kommentarene som «hVa oM deT vAr anDrE vEieN…». 

Tenkte akkurat det samme. Spot on!

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det at andre har fått en annen tolkning om hvordan Jesus så ut komme langt seinere når andre kulturer adoptert opp kristendommen gjennom misjonærer (imperialismen). i Jødedommen, Kristendommen og Islam har alle portrett Jesus som hvit/kaukasisk, det meste er bare betydninger som skiller seg mellom religionen.

Lenke til kommentar
Jarde skrev (13 minutter siden):

Det at andre har fått en annen tolkning om hvordan Jesus så ut komme langt seinere når andre kulturer adoptert opp kristendommen gjennom misjonærer (imperialismen). i Jødedommen, Kristendommen og Islam har alle portrett Jesus som hvit/kaukasisk, det meste er bare betydninger som skiller seg mellom religionen.

Endå ein viktig forskjell, er at Jesus angivelig skal være ein reell karakter/person/gud. Altså, ikkje fiktiv. Ein må minimum kunne skille mellom fiktiv og realisme. 

Nei det hadde ikkje vært greit om Nelson Mandela var karakterisert som ein kvit motkjemper av apartheid. Men ein fiktiv, dårlig definert karakter i Norrøn mytologi, kan fint ha mørk hud, eller være gresk med middelhavsgener, der han slenger på magiske gjenstander. Finnes til og med ein blå figur i God of War. Smurfer i Norrøn mytologi der altså... Svart hud, er feil. Men blå hud?

Høgrebermen må virkelig ta eit oppgjer med seg sjøl her, og slutte med falske sammenligninger. På tide å logge av Reddit, og komme seg ut av gutterommet. Vaske sokkene som ligger under senga. (ikkje myntet på deg)

Endret av Pallehysa
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Nå begynner det å bli rimelig klart at gamer.no også har tenkt å gå den politiske veien når det gjelder dataspill, som så mange andre nettmagasiner. Synd ... Jeg har oppriktig fått nok av å høre politiske meninger fra alle og enhver, og jeg er ihvertfall ikke interessert i å bli fortalt hva jeg skal mene av spilljournalister i 20-årene. Kunnskapsnivået er noe i nærheten av null, mens meningsnivået er ti tusen. Helt uinteressant med andre ord

  • Liker 2
Lenke til kommentar
9 minutes ago, likferd said:

Petter pilgård i sin livs rolle som Ra eller Osiris, med oscar-verdige prestasjoner

Bytt han ut med Mads Mikkelsen og jeg hadde ikke hatt problemer med det. Selv om man har oscar-verdige presentasjoner så tar det tid før man greier å koble personen fra hva man forbinder han med. Type "Ross" i Band of Brothers, tok tid før jeg klarte å se bort ifra rollen hans i Friends, selv om han spilte helt fantastisk.

Edit: fatter ikke hvorfor folk bryr seg så sykt mye om sånne ting som dette her. Det som er mest fascinerende er jo at det er gjerne de samme som klager om identitetspolitikk og PC, men er snowflakes av en helt anna verden med en gang det er deres egen identitet som blir truet. Det er en logisk brist der.

Endret av shockorshot
  • Liker 5
Lenke til kommentar
On 9/19/2021 at 1:52 AM, Jarde said:

Han var jo jøde så selvfølgelig vil han være fremstilt som kaukasisk. Kunstnere har fremstilt Jesus som hvit over flere generasjoner fordi det er kjennskapet folk i fortiden hadde av info om utseendet til Jesus og det har blitt universalt godkjent over flere kulturer. Det er bare nå til dags at man har påstander fra radikale venstre at Jesus var svart.

Riiight. Du vet det finnes afrikanske jøder?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Jarde skrev (2 timer siden):

Det at andre har fått en annen tolkning om hvordan Jesus så ut komme langt seinere når andre kulturer adoptert opp kristendommen gjennom misjonærer (imperialismen). i Jødedommen, Kristendommen og Islam har alle portrett Jesus som hvit/kaukasisk, det meste er bare betydninger som skiller seg mellom religionen.

Vesten adopterte vel strengt tatt Jesus selv. Og du kan banne på at snekkeren fra midt-østen ikke så ut som den fyren som henger rundt om på norske kirkevegger. 

  • Liker 8
Lenke til kommentar

At dette er en del av det de kaller woke-kultur, er vel noe man kan enes om uavhengig av ståsted (selv om woke-kultur er en fordummende dårlig konstruert paraply-term som ser ut til å innebære det meste som ikke er re-aksjonært).
Men det var jo de samme mekanismene man idag omtaler som woke, som så det for godt å nesten utelukkende fylle filmene sine med hvite muskuløse menn, igår. Det handler om hva kommersielle aktører tror er salgbart.
Jeg tror kanskje de fleste vil si seg enig i at det er positivt at den salgbare ideen om en kvinne har gått fra å innebære en statisttilværelse i kjøkkenkulissene, til hovedrollen i en superheltfilm?
Eller at en svart person får tredimensjonelle karakteristikker fremfor å være en eksotisk kanibaltrussel på et eller annet gudsforlatt sted?
Men ja, nå setter jeg opp enkle dikotomier som de aller fleste er enige, det er billig, poenget er bare at det virker misforstått å se på dette som noe nytt.
Uten å gå så langt som å kalle all populær-underholdning propaganda, har de visse fellestrekk slik de markedsføres en masse, og oppleves i hopetall (om produsenten får det slik hen vil).
Det har en eller annen effekt, hvem som smøres opp over husveggene, vises på det såkalt store lerretet, og i de tusen hjem,
det er kanskje ikke helt åpenbart om man tilhører gruppen som hele tiden representeres, selv om måten det reageres på, det man oppfatter som avvik fra denne tendensen kanskje er illustrerende?

Representasjon i populærmedia har blitt politisert fordi populærmedia til dels er en farkost for politikk, det kan man godt mislike,
men det handler om kommersialisme fremfor det man kaller woke-kultur.

Det er definitivt et tegn på økende hensyn til mangfold når man velger å representere en fantasifigur fra norrøn fantasi som svart,
om man synes det er feil fordi det ikke var sånn man så for seg norrøn mytologi, er det kanskje trist, men også ganske banalt,
jeg så ikke for meg norrøn mytologi slik som marvel fremstiller den heller, men så er det jo ikke min fantasi som er filmatisert, men filmselskapet sin.
Om man synes det er trist fordi man tenker på woke-kulturen som første bølge av en slags great replacement-bevegelse, ville jeg revurdert hvem jeg lot hviske meg i øret.

Å slenge rundt seg med rasist-anklager tror jeg bare bidrar til en økt polarisering og misforståelse rundt emnet, det er ikke nødvendigvis rasistisk å se for seg at åsatru kun ble gestaltet av hvite mennesker, det er kanskje bare snakk om naivitet når det kommer til hvilke forhold et kommersielt spillselskap vekter.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Folk her har litt problem med å forstå eller akseptere at å redefinere visse roller til å være representert av minoriteter kan være positivt, mens det sjelden går andre veien. I seg selv virker det urettferdig, men en må se på det historien vår, hvordan omtrent alt vi har av kultur er dominert av hvite personer og karakterer som gjør at det ikke er lett for minoriteter å få representasjon. Det samme gjelder kjønn. Vi snakker om århundrer med ubalanse. Å erstatte minoritetskarakterer med hvite menn fordi det har gått litt andre veien de siste tiårene gir faktisk ikke mening. 

Endret av tankbug
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...