Gå til innhold

Innhenting av referanser


Anbefalte innlegg

Hei.

jeg har vært til intervju og fikk vite at mine referanser er kontaktet - det var positivt for begge sider.

På selve intervjuet ble jeg forespurt om referanse fra nåværende arbeidsgiver, noe jeg avslo grunnet stor søkermasse og liten sjanse for å få jobben.

Det jeg nå undrer meg om er om jeg får telefon fra ny arbeidsgiver der de tilbyr meg stillingen, mot at de får kontakte nåværende arbeidsplass? Dette høres litt amatør ut for meg, men hva tenker dere? 
 

Går fint å gi referanse, men pga noen småting er det noe jeg helst vil unngå. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som du sier selv, en slik forespørsel virker useriøst, og også usannsynlig. Jeg vet jo ikke hvilken type stilling det er snakk om, men etter min erfaring har ikke en enkelt referanse så mye å si. Når de allerede har snakket med tidligere arbeidsgivere og fått positive tilbakemeldinger så burde ikke det være så mye å lure på. 

 

Om de mener at alt står og faller på nåværende arbeidsgivers mening, så er de nok ikke overbevist om at du er den rette uansett. Da handler det nok om andre ting. 

Lenke til kommentar
Enmannpaa27 skrev (På 15.9.2021 den 13.51):

Det jeg nå undrer meg om er om jeg får telefon fra ny arbeidsgiver der de tilbyr meg stillingen, mot at de får kontakte nåværende arbeidsplass? Dette høres litt amatør ut for meg, men hva tenker dere? 

Det er ikkje heilt usannsynleg.
Det er relativt vanleg at søkarar som alt har trygg jobb er tilbakeholdne med å bruke sjefen som referanse. Det er derfor ofte slik at ein ikkje oppgir sjefen som referanse før ein har komt så langt i løpet at sannsynlegheita er stor for at du får jobben om referansesjekken går i orden.
Det vil derimot være uvanleg at du får eit jobbtilbod med vilkår om referansesjekk, oftast vil ein på eit tidlegare tidspunkt få beskjed om at du er ein av få gjenståande søkarar og at det er ynskjeleg med ein referansen frå dagens arbeidsgiver.
Så det er nok meir sannsynleg at du får ein telefon om at du er ynskja til eit oppfølgingsintervju men at dei i den samanhengen også vil snakke med dagens arbeidsgiver.

 

Eg vil også legge til at ofte er det ein litt overdreven frykt for å fortelle sjefen at du søker på andre jobbar. Dei fleste arbeidsgivere har forståing for at enkelte arbeidstakarar også ser på andre muligheiter. Det er ikkje slik at det er berre tilsette som mistrivest som søker på andre jobbar, oftast er det på grunn av at ein sjølvsagt vil ha den jobben som betalar best, eller fordi ein ynskjer å busette seg ein annan stad.
Enkelte arbeidsgivere ser det også som eit stort pluss at dei har lært opp tilsette som er så gode at dei også er ettertrakta av andre arbeidsgivere, særleg når flesteparten tross alt ikkje seier opp jobben sin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...