Gå til innhold

Er oljejobbene truet med ny regjering? Dette sier partiene [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har sagt det ørten ganger før.

Nytter ikke å trappe ned produksjon av olje og tro at behovet for olje verden minker av den grunn.

Dersom etterspørsel i forbruker enden holder seg på ett visst nivå og Norge trapper ned produksjonen så vil andre oljeproduserende land umiddelbart trappe OPP sin produksjon for å imøtekomme etterspørselen i markedet.

Og hva har Norge oppnådd da? Da går inntekt fra oljesalg til ett annet land, hvor det i tillegg er risiko for at oljeproduksjon benytter seg av kraft fra forurensende kraftverk.

Skal produksjonen ned så må først etterspørselen ned. Og den går kun ned hvis man går målrettet inn mot forbruker-enden for å redusere bruk av olje.

Inntil det skjer er det null og nada poeng i å trappe ned norsk oljeproduksjon.

Lenke til kommentar
9 hours ago, Roger Hansen said:

Skal produksjonen ned så må først etterspørselen ned. Og den går kun ned hvis man går målrettet inn mot forbruker-enden for å redusere bruk av olje.

Helt enig.

Et vellykket lokalt tiltak er jo elbilpolitikken.

Forøvrig er det få som går inn for "trappe ned produksjon av olje og tro at behovet for olje verden minker av den grunn". Reduksjon av leterefusjon er etter mitt og mange andres syn i all hovedsak et tiltak for å redusere statens utgifter og å overføre risikoen til oljeindustrien. Mye bedre enn om Stortinget skulle prøve å bestemme risikoen.

Endret av trikola
rettet dårlig setningsoppbygging
Lenke til kommentar

Det er nesten ikke til å tro, at oljenæringen trenger sitt eget skatteregime når det samtidig hevdes at det er landets mest lønnsomme industri. Hvordan kan det da ha seg at bransjen fortsatt må ha skattefordeler sammenlignet med annen industri? Det er jo fortsatt skattebetalerne som tar regningen for letingen, nå s8m direkte avskrivning /samme år. Den politiske belastningen ved forsatt tildeling av nye leteområder i Barentz kommer nok sterkere og tydeligere i nær fremtid. Så er det jo en helt bakvendt økonomisk prioritering når fornybarsatsingen skriker ettet både penger og bemanning.

https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2021/09/15/7735248/den-nye-oljeskatten-er-slett-ikke-noytral

Endret av NERVI
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...