Gå til innhold

Vibrasjoner i basselement


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har fått tak i et par Tandberg-forsterkere (TR 1040 og Huldra 10) og er mektig imponert over lyden. Imidlertid er det et problem som oppstår når jeg skrur opp volumet noe og har på en del bass. Da dirrer basselementene noe voldsomt og jeg må dempe lyden. Hva kan dette komme av? Det skjer bare når jeg bruker platespiller, og ikke når jeg streamer via bluetooth. Det hadde vært fantastisk om noen hadde et tips om løsning på dette problemet, for etter å ha hørt på disse forsterkerne ønsker jeg ikke noe annet. Høyttaler er Marantz HD 680.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mato skrev (36 minutter siden):

utdyp mer på hva du mener med dirrer, er det en skurre lyd ? 

har du sjekket om det er noen løse skruer noen plass ? 

Basselementet vibrerer, dirrer. Det vil si at det beveger seg ut og inn. Men en del volum på  blir det en mørk brummelyd. Men andre, nyere, forsterkere er denne vibrasjonen ikke synlig. Har lest at det muligens kan være feedback fra platespilleren, men litt rart når andre forsterkere virker utmerket. 

Lenke til kommentar
7 minutes ago, vidor said:

Du kan prøve å ikke kjøre lyd på den inngangen du bruker og skru opp forsterkeren til problemområdet. Hvis du da får ikke får samme symptom er det nok ikke feedback.

Det er antageligvis mekanisk feedback. Bassen får pick-upen til å vibrere, som igjen lager lyd.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Da har jeg testet litt mer her. Platespilleren står på garasjeloftet og gulvet der er ikke like solid som i et bolighus. Det er litt svikt når jeg går på gulvet. Jeg dro derfor høyttalerkabel ned til 1. etg. i garasjen der det er betonggulv. Satte på platespilleren og vibrasjonene i basselementet er det samme. Da er det en etasje mellom platespilleren og høyttalerne. Da kan det vel ikke være noe feedback å snakke om??

Lenke til kommentar
vidor skrev (19 timer siden):

Du kan prøve å ikke kjøre lyd på den inngangen du bruker og skru opp forsterkeren til problemområdet. Hvis du da får ikke får samme symptom er det nok ikke feedback.

Om jeg ikke kjører lyd på og skrur opp er det ingen vibrasjon. Jeg kan skru volum veldig høyt opp og fortsatt ingen vibrasjon. Når jeg setter stifta ned på plata er det med en gang vibrasjon i basselementet og jeg tør ikke ha på høy lyd. 

Har akkurat prøvd med Spotify via bluetooth og da kan jeg dra på med skikkelig volum uten at det gjør noe. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...