Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Fotballskudd traff forbikjørende bil


Andreasodland

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
6 hours ago, Andreasodland said:

På en uorganisert fotball-økt klarte jeg å skyte en ball ut av banen, og i en forbikjørende bil. Bilen fikk (selvfølgelig) en bulk i siden. Hvem er erstatningsansvarlig i denne saken? Vedkommende mener hans egenandel er på 6000kr..

 

 

Hvem tenker du er kandidater for ansvar her? Pappa, Erna Solberg?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, geir__hk said:

Mulig jeg tenker feil her, men hvis du ved å skyte en fotball klarer å påføre skade på biler, da tenker jeg at enten har du en  overmenneskelig styrke i den foten, eller så fantes det en skade på bilen fra før av.

Fysikk er ikke din sterke side? Hva tror du skjer på en bil dersom den kjører i 50 kmt og treffes av en ball i 2 kmt? Bilens fart alene vil sørge for skade. Trenger ikke noe Ronaldo skudd for å forårsake skade…

Lenke til kommentar
8 minutes ago, Sverre1969 said:

Fysikk er ikke din sterke side? Hva tror du skjer på en bil dersom den kjører i 50 kmt og treffes av en ball i 2 kmt?

Vis et regnestykke da vel. Du kan vel demonstrere dette?

For min egen del tror jeg nok at en ball i 2 kmt er noe enhver våken bilfører skulle klare å oppdage tidlig og stoppe for, vet ikke hvordan det er med deg da ?

Lenke til kommentar

Alternativene her er naturligvis at den skaden rammer bærer kostnadene ved skaden, noe som er den klare hovedregel. Å dra inn Erna Solberg og/eller pappa er useriøst. (Selv om foreldre etter omstendighetene kan bli ansvarlige for barns skadeverk) 

Spørsmålet her er om du ved å sparke ballen ut i veien har opptrådt erstatningsbetingende uaktsomt. Hvis du har spilt på en faktisk fotballbane vil jeg mene det skal godt gjøres, det er sånn som skjer når man spiller fotball. Hvis du har spilt på en gressplen er det litt mer aktuelt, men også da er jeg litt usikker på om du kan klandres for at ballen kommer på avveie. 

De som bare uten videre konkluderer med at du må betale her gjør det for enkelt for seg selv.  

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Satt på spisen;

la oss si at jeg kjører en idiotisk dyr bil, uten forsikring. Skal da en fotballsparker kunne bli skyldig flere hundre tusen kroner for et uhell? Er han kun erstatningsansvarlig dersom summen er «liten»?

Det virker rettferdig at fotballspilleren gjør opp for seg, men for at samfunnet skal kunne fungere på en fornuftig måte så må man selv ta ansvar for sine eiendeler dersom uhell oppstår. Bileier sitter nok igjen med regningen her.. 
 

ps. Uforsvarlige handlinger eller ting gjort med forsett er selvfølgelig annerledes. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...