Gå til innhold

Nåværende leder - referanse


Anbefalte innlegg

Hei.

jeg har en bachelor i et «strengt» fag der offentlige jobber trumfer.

jeg har søkt på en stilling i kommunen og stilte opp med 2 offentlige referanser (begge har en øvre posisjon ift min stilling).

intervjuet jeg var på gikk veldig bra etter min tolkning. På slutten av intervjuet sier intervjuer «hos oss er det på en måte et kriterie å skaffe inn din nåværende referanse for å bli så godt kjent med deg som mulig». Jeg var klar over fra start at jeg ikke ønsker dette da det kunne ødelegge for meg videre i nåværende jobb og forklarte dette i ro og make. Det ble noe stille og hun følger opp med spørsmålet: «er dine nedskrevene referanser klar til å bli ringt?».

fikk også spørsmål om vikariat var av interesse, eller kun fast. Jeg sa at for begges deler at det kunne være greit å starte i et vikariat. (Jeg har ikke jobbet i denne type stilling før, kun praktikant).

 

hva tenker dere? Har jeg sjans? Har dere erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Baranladion skrev (4 minutter siden):

Som intervjuer ville jeg vært svært skeptisk om en jobbsøker oppgav referanser jeg ikke fikk lov til å kontakte.... Da ville jeg heller latt vær å føre opp de referansene. 

 

 

De to jeg oppga kunne hun selvsagt kontakte? Det var spørsmålet på min nåværende arbeidsplass jeg måtte beklage å si nei til

Lenke til kommentar
Enmannpaa27 skrev (Akkurat nå):

De to jeg oppga kunne hun selvsagt kontakte? Det var spørsmålet på min nåværende arbeidsplass jeg måtte beklage å si nei til

Åja, beklager, jeg leste nok for fort og misforstod. 

Jeg kan da forstå argumentet ditt, men ville likevel vært litt skeptisk som intervjuer. For meg er det naturlig å informere min leder om at jeg søker andre jobber og hadde spurt lederen om det var greit å bli satt opp som referanse.  

Det er mulig at intervjuer tenker at det kan være merkelig å ikke informere sin leder om at man ser seg om etter andre jobber. 

Lenke til kommentar

For den som intervjuer så er det din noværande leiar som er den mest interessante referansen, særleg om du har jobba der lenge eller har få andre relevante jobbar på CVen. Refferanser frå kollegaer eller det som eg forstår som mellomleiarar som ikkje har leia deg er sjølvsagt også aktuelle, men som arbeidsgiver så er det sjefen din som sitter på best informasjon om deg. 

På den andre sida så er det også vanleg at den som søker på ny jobb ikkje nødvendigvis annonserer dette for sjefen sin.

Det som er vanleg å gjere då er å oppgi sjefen som referanse fyrst når ein har komt så langt i intervjuprosessen at det berre er den siste referansesjekken igjen. Ein oppgir ikkje sjefen sin som referanse og surer til arbeidsmiljøet tidleg i prosessen, men når det står mellom deg og ein annan kandidat så må du ta sjansen på å bruke sjefen som referanse for å fortsatt være med i vurderinga. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hei, takk for svar folkens.

nåværende jobb har jeg vært i kun 11mnd og er ikke relevant ift de to referansene som jeg har oppgitt er. Der har jeg også vært over lengre tid og mer «prestisjefylte» arbeidsgivere.

Nå er jeg spent på om intervjuer ringer tilbake ila uken og forteller nettopp det - at jeg er aktuell men de vil kreve referanse fra nåværende arbeidsgiver….

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...