Gå til innhold

Derfor er strømprisen så høy: Gassmangel, tørr sommer og lite vind


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
5CJ56A5D skrev (6 minutter siden):

Mangel på vann. Ikke i følge MDG. Det skulle jo bli et våtere klima med mere både vind og regn. Slår ikke dette til ?

Huff, snakk om å gjøre seg dummere enn man er.

Ingen som har snakket om umiddelbare endringer. Dette er endringer som skjer over tid, dog langt raskere enn man ønsker. Og set snakkes fra forskerne om at man er i ferd med å nå et "point of no return", der effektene tiltar uansett hva vi gjør.

Det er uansett snakk om drastiske endringer av klimaet, slik at flere områder vil få et langt våtere klima, ikke bare litt våtere, mens andre områder vil bli drastisk tørrere. Ja så tørt at det vil oppstå ørkenområder etterhvert.

På veien vil altså ekstremværet tilta i både styrke og mengde, slik at høststormene vil bli kraftigere og hyppigere, og de samme områdene vil til tider kunne oppleve lengre tørkeperioder, som går ut over avlingene.

Sist, men ikke minst. Dette er fra forskerhold, MDG som jeg forøvrig ikke har sansen for i det hele tatt, er nok langt mere drastisk i fremføring av budskapet, men det er samtidig ikke dems budskap egentlig, bare FNs klimapanel og skaren av forskere som danner grunnlaget for disse spådommene.

Dessverre ansees ikke spådommene for å være kontroversielle, selv om endel tar hardere i for å få frem budskapet. Forskningen har vel allerede hatt noen år på å se hvordan klimaet har endret seg pga mennesker, de siste hundre årene, og utviklingen i de senere årene har egentlig mer vært preget av at det går raskere enn de hadde spådd.

Lenke til kommentar
10 hours ago, uname -i said:

Satser på en langvarig periode med sprengkulde og vindstille til vinteren. Med skyhøye strømpriser toppet med strømrasjonering/blackouts så vil det kanskje gjøres en vurdering av hvordan befolkningens vannkraft forvaltes og noe godt vil kanskje komme ut av elendigheten.

Vil tro jeg får god pris på salg av ved da.

Lenke til kommentar

https://www.europower-energi.no/kraftmarked/ny-nordisk-prisrekord-priseksplosjon-i-england/2-1-1067464

Quote

I morgen kveld må britene betale 2500 pund/MWh, tilsvarende 30 kroner/kWh. Analytiker tror på ville norske priser når kabelen til England åpner.

 

Quote

– De har investert mye i ny produksjonskapasitet, men får ikke utnyttet den fordi det ikke blåser. England kan få store problemer dersom det blir svært kaldt til vinteren og det ikke blåser. Da blir det ekstreme priser, sier Brottemsmo - som om ikke 2500 pund/MWh er ekstremt nok.

For det norske markedet er det store spørsmålet hvor mye England-kabelen kommer til å påvirke de norske prisen.

– Når UK-kabelen kommer i ordinær drift, så vil vi nok prisen i det norske prisområdet NO2 (Kr.sand) stige, men vi vet ikke hvor mye. Men erfaringen fra Tyskland-kabelen tilsier at prisen i de sørlige områdene vil øke betydelig, sier han.

Dette kan jo fort bli en ganske så heftig regjeringskrangel i vinter.

Endret av shockorshot
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...