Gå til innhold

Gamingskjerm IKKE lagd i kina


AndréMF

Anbefalte innlegg


Hei, er på utkikk etter ny skjerm og jeg boikotter kina. Jeg plukket med meg en Odyssey G7 fra Samsung  men oppdaget at den var produsert i Kina og satte den tilbake. Kontaktet så Samsung Norge for å få tips om en gamingskjerm som var produsert utenfor kina. Ifølge representanten var alle skjermene de solgte fra sine nettsider produsert i Europa!? 

Kontakter så Power men de kunne ikke finne informasjonen,  og fikk beskjed om å fysisk oppsøke butikken for å sjekke hver eske til aktuelle produkt selv...kundeservice2021

Siden jeg har et gavekort som går ut om 3 dager  på Power håpet jeg noen her inne kjenner til en skjerm (hos power) som er egnet til gaming og ikke laget i kina? Takker på forhånd for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lignende spørsmål er stilt ved andre nettsteder, så jeg gjentar litt av det som sies der.

 

Det meste av LCD-paneler er vel laget i Kina. Så man har for det meste kinesiske komponenter i svært mange skjermer. Det er også slik at de aller fleste produsenter, selv de med OLED produserer nå sine skjermer i Kina, siden en stor fabrikk ble åpnet for litt over en år siden. Mange tror denne produksjonen bare skjer i Sør Korea, men det ser ut til å fases ut. De har forsøkt å finne andre mindre kjente merkevarer, som japanske Eizo, men det viste seg også at den hadde klistrelapper som er merket "Made in China".

Nokså mange har undersøkt dette, men det finnes ikke noen gode alternativer. En del andre industrier kjøper deler produsert i Kina, for å så sette dem sammen i et annet land, slik at de unngår visse regelverk for skatt og fortolling, samt de kan ha en liten hårstrå å henge påstanden som 'genuin tysk vare', i stedet for å erkjenne at det i all helhet er kinesisk produsert. Omtrent alt er produsert helt eller delvis i Kina.

 

Så jeg tviler sterkt på at du lykkes i å boikotte Kina der, dessverre. Kanskje om du klarer å finne en litt eldre OLED-skjerm fra LG eller Samsung, som er produsert fra før de åpnet en fabrikk i Kina. Da kan du unngå at den største komponenten er produsert der. Men det finnes garantert mindre deler som er laget i Kina, selv i dem.

  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hei Anon du hadde rett, jeg var innom Power Lørenskog, Elkjop Lørenskog, og Power Strømmen. Det var kun en eneste skjerm fra Samsung som var laget i Vietnam, eller hadde alle de andre blitt skipet fra "andre siden av verden". Siden 24 ble alt for lite for bruken endte jeg opp i å bite i det bitre, sure eplet og kjøpte et Kinaprodukt. Skjermen er i det minste flott selv om bismaken er lei. Takk for innspill Anon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...