Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Vaksinefiasko i Norge?


rotekte

Anbefalte innlegg

Hallo alle sammen. Jeg kjenner jo dere nordmenn og vet at dere er godtroende, blåøyde og naive til de grader. Verdensmestre i å logre for øvrigheten og gjøre som dere blir tilsagt uten å mukke. Nisselua godt trukket ned over øynene. Et folk av husmenn. Dere kritiserer aldri noe som kommer ovenfra, protesterer aldri, mistror aldri myndighetene. Sånn er dere bare og jeg vet ikke hvordan det skal gå med dere i en ond verden.

Jeg har lest litt rundt her i Covid-avdelingen og funnet dere som jeg ventet. Ingen dyperegripende kritikk av noenting. Nå har vi den situasjon at nesten hele det norske folk er vaksinert mot Covid-19, men samtidig satte smitteraten ny rekord både i forgår og i går. Ingen av dere stusser over dette :) Ikke en kjeft. Alt er såre vel. Så lenge regjeringen og folkehelsa og nrk og vg sier det så er det det. Den som sier noe annet er en farlig konspirasjonsteoretiker, et internett-troll som dere personlig aldri har støtt på IRL men som dere vet - grøss! - finnes her ute på nettet blant Utgard-maktene. Han burde bures inn på Dikemark!

Ja, så kommer jeg da, Fenris-ulven som skal rase fram over jorda på den ytterste dag og sluke alt. Hold dere fast! I et normalt folk forventet jeg å finne en tråd hvor man slåss så fillene fyker om vaksinene virker eller ei. Det finner man ikke her i et norsk forum, selvfølgelig ikke, og det forventet jeg heller ikke. Så jeg får selv ymte frampå, forsiktig forsiktig så ikke tråden går rett i papirkurven. Altså: Har dere noensinne spurt dere selv hvor effektiv en Covid-vaksine er mot smitte, sykdom eller død? Klødd dere litt i hodet og sagt hmm? Når Folkehelsa rykker ut og sier at vaksinene fungerer alldeles utmerket, har det falt dere inn å spørre hvordan de vet det, hva de bygger det på?

Har dere noensinne lest en vitenskapelig artikkel som prøver å bevise at en vaksine beskytter mot Covid-19? Har dere tenkt over hvordan man skulle kunne gå fram for å bevise dette - eller mislykkes i å bevise det? Jeg er av den ekle sorten som ikke tror på noenting før det er bevist. Minst av alt når det kommer fra myndigheter og autoriteter eller legemiddel-industrien som tjener svimlende summer på dette styret. Uten ansvar! Ja, for det har de ikke, må vite. Ikke spor. Kan ikke saksøkes for skadevirkninger, å nei du. Hvis det norske folk tar skade av Pfizer-vaksinen er det nordmenn selv som skal erstatte det! Sånn funker det. Det er fordi Pfizer stoler fullt og fast på at vaksinen ikke har noen skadevirkninger men redder oss alle fra sykdom og død. Selvfølgelig. Bare spør Rockefeller (Folkehelsa).

Og effektiv er den. Til de grader. Så vi nå har satt ny rekord i antall smittede på en dag. Jeg hører dere si at alt ville vært mye verre uten 4 millioner vaksinerte nisser, men nå vil jeg gjerne høre mer: Hvordan det egentlig? Og ikke nøy dere med å papegøye videre hva dere har hørt på TV, men legg pannen i dype folder og tenk litt. Vær ikke flinkeste gutten i klassen nå, rekk ikke hånden ivrig opp, jeg har det, frøken! Vær heller litt rampete, sitt bakerst i klasserommet og vipp på stolen og le av det som foregår på tavla. Blås i dårlige karakterer men tenk selv!

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

Så jeg får selv ymte frampå, forsiktig forsiktig så ikke tråden går rett i papirkurven. Altså: Har dere noensinne spurt dere selv hvor effektiv en Covid-vaksine er mot smitte, sykdom eller død? Klødd dere litt i hodet og sagt hmm? Når Folkehelsa rykker ut og sier at vaksinene fungerer alldeles utmerket, har det falt dere inn å spørre hvordan de vet det, hva de bygger det på?

Vaksinen virker nok i begrenset grad, men ikke over lengere tid er enig med tanke på varighet er pfizer og AstraZeneca så kunne den vært bedre.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Bjrmel/effekt-mot-delta-derfor-er-moderna-bedre-enn-pfizer

https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/helse/2021/08/25/195782359/studie-coronavaksiner-svekkes-merkbart-over-tid

Men hvis vi ser på antall døde og sykehusinnlagte er bare eldre folk i risikoensonen som faktisk blir alvorlig syk.

Men mye gjenstår nå, man vet lite om morderna, sputnik. Men vi vet det blir ferre smittet og ferre sykehus innleggelser med vaksine.

Sitat

Ja, så kommer jeg da, Fenris-ulven som skal rase fram over jorda på den ytterste dag og sluke alt. Hold dere fast! I et normalt folk forventet jeg å finne en tråd hvor man slåss så fillene fyker om vaksinene virker eller ei.

Ja høres som disel\bensin motstander dette, bare vær i mot at det er så dyrt med drivstoff. Man må jo forsøk å holde liv vertfall 3\5 dels av befolkningen men du får velge selv om du vil ha vaksine eller ikke, både pfizer og morderna er mere sikkert en ingenting. Men tror før eller senere vil man angre?

https://www.nrk.no/nordland/korona-og-vaksine_-ble-syk-pa-ferie_-na-angrer-birger-fra-lofoten-bittert-1.15616509

Men skulle du nekte vaksine å bli syk spørs om forsikringen eller nav eller arbeidsgivernen vil hjelpe deg i en slik sitvasjon.

Sitat

Jeg er av den ekle sorten som ikke tror på noenting før det er bevist. Minst av alt når det kommer fra myndigheter og autoriteter eller legemiddel-industrien som tjener svimlende summer på dette styret. Uten ansvar! Ja, for det har de ikke, må vite. Ikke spor. Kan ikke saksøkes for skadevirkninger, å nei du. Hvis det norske folk tar skade av Pfizer-vaksinen er det nordmenn selv som skal erstatte det! Sånn funker det. Det er fordi Pfizer stoler fullt og fast på at vaksinen ikke har noen skadevirkninger men redder oss alle fra sykdom og død. Selvfølgelig. Bare spør Rockefeller (Folkehelsa).

Tja vi vet ikke hvem som er årsaken til corona noen sier det er faktisk produsert i kina på labritorum  var dette planlagt å bruke som biologisk våpen faktisk noen som tror på slik. Men slik kan ikke bevises godt mulig vaksineprodusenter tjener mye ufortjent men skal vel noe til før en vaksine blir godskjent faktisk ble pfizer og og morderna godkjent lenge før andre vaksiner ble godkjent så kan være de stresset med å sjekke effektiviteten over lengere tid kan jo være det finnes unntak det å blande vaksiner kan gi mindre beskyttelse mot smittebærer og dårligere mot middels forsølsesymtomer er mye som ikke er bevist. Men risikoen for de som tar pfizer og morderna er liten. Fleste får kun vondt i armen noen dager. Er jo mere synd på de som bor i afrika som knapt får tilbud er vel kun prosenter som er vaksinert.

Men er jo noe positivt blir du smittet ikke alvorlig https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/

Så kan du få grønn corona sertfikat, problemet hvis det blir arvårlig syk så er vel risikoen større for bivirkninger.

Muligens staten kunne vært strengere å teste folk før de vaksinere, for noen får 2 doser om det er tvil om de har vært corona syk eller ikke, synd på de i utlandet som ikke får tilbud om vaksine, så du får vurdere selv. Mange i afrika som gjerne vil ha vaksine.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
rotekte skrev (40 minutter siden):

Har dere noensinne lest en vitenskapelig artikkel som prøver å bevise at en vaksine beskytter mot Covid-19? Har dere tenkt over hvordan man skulle kunne gå fram for å bevise dette - eller mislykkes i å bevise det?

den eneste troverdige måten å forsøke bevise at en vaksine virker er å påføre smitten på vaksinerte frivillige.

Eneste aktøren jeg har lest om, som hadde et slikt forsøk, var Oxford Universitet/AstraZeneca. Dessverre finner jeg ikke linken (postet på forumet et sted) og heller ikke fått med meg hvordan det gikk. Men det var vel rundt desember/januar, og de hadde 15 frivillige yngre mennesker som da først fikk vaksinen, og noen uker senere skulle påføres koronaviruset direkte. På den måten var det ingen tvil hvorvidt vaksinen fungerte eller i hvilken grad. Dette da i motsetning til de andre vaksinene der ute, som "bare" er antagelser om effektivitet. (med mindre de har gjennomført lignende forsøk)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
mickey1928 skrev (53 minutter siden):

Jeg lar meg stadig forbløffe over hvor mange som mener at gud og hvermansen er i stand til å gjøre seg opp reflekterte meninger om alt fra medisin til klimaendringer bare ved å "tenke litt selv". Som om verden og alt i den aldri er mer komplekst enn hva hver og en av oss er i stand til å skjønne uten en eneste forutsetning. Denne forakten for kunnskap, utdanning og fagfolk er forbløffende. 

 

Selvsagt kan man finne et og annet eksempel på en klok fyr som mener noe rart. Men når majoriteten av fagmiljøer på tvers av kloden er enige, så er det helt sykt at man i påskudd av å "tenke selv" heller setter sin lit til han raringen på torget som roper at alt er løgn.

 

Jeg klarer ikke å se logikken i det. Hva er det folk har å vinne på det da? Om covid er skapt at legemiddelindustrien for å generere et behov som ikke var der fra før, så gagner jo ikke dette myndighetene. Det er vel ikke en eneste stat som tjent penger på pandemien? Eller er det myndighetene som skal injisere oss med miniroboter for å kontrollere oss?

 

Er det èn ting jeg har lært meg om verden, så er det at ingenting fungerer så knirkefritt at en verdensomspennende konspirasjon av dette kaliberet ville være mulig å gjennomføre uten at noen fikk nyss i det. 

 

Så bare legger jeg ved denne, sånn avslutningsvis: https://no.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger-effekten

 

 

Det er fordi det er slik som skjer når man er noenlunde oppegående, men likevel ikke smart nok til å skjønne at man egentlig er ganske dum.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
:utakt skrev (1 minutt siden):

Sier du at vaksineprodusentene ikke har testet effekten (det har de)? 

Eller at det er noe galt med studiene (hva?)

Tja de har ikke testet risikogruppen som fikk pfizer og AstraZeneca og ble fyllvaksinert.

https://www.aftenposten.no/norge/i/JEE89R/kan-det-bli-noedvendig-med-en-tredje-vaksinedose-derfor-er-helsemyndig

https://www.nettavisen.no/nyheter/studie-viser-at-3-pfizer-dose-gir-svart-hoy-beskyttelse-dette-er-losningen-pa-delta-utbruddet/s/12-95-3424169551

Desverre er det første gang er dødsfall etter 3 pfizer dose https://www.tv2.no/a/14045144/

Men vi aner ikke om det skyldes vaksinen eller hva årsaken er.

Men vil jo alltid være noen saken på fleste vaksiner uansett er vel risikoen liten.

Lenke til kommentar
LMH1 skrev (9 minutter siden):

Desverre er det første gang er dødsfall etter 3 pfizer dose https://www.tv2.no/a/14045144/

Men vi aner ikke om det skyldes vaksinen eller hva årsaken er.

Men vil jo alltid være noen saken på fleste vaksiner uansett er vel risikoen liten.

Selv med 10 vaksinedoser vil det fremdeles forekomme dødsfall. Ingen vaksine er 100 % effektiv. Men det er mye mer effektivt enn å ikke vaksinere seg. Helt ærlig, corona-vaksinen burde vært påbudt for alle som ikke har en medisinsk grunn til å ikke ta den. Samfunnet har ikke råd til at noen få vaksinemotstandere skal ødelegge for alle andre.

  • Liker 9
Lenke til kommentar
:utakt skrev (3 minutter siden):

Sier du at vaksineprodusentene ikke har testet effekten (det har de)? 

Eller at det er noe galt med studiene (hva?)

Pfizer og Moderna har "testet" i den forstand at de hadde en gruppe frivillige (var vel rundt 3-4000 forsøkspersoner) hvorav halvparten fikk vaksine og de øvrige fikk placebo. Og så sjekket de forekomsten av smitte blant deltakerne noen uker senere for å se hvor mange som var blitt smittet og hvordan smitten fordelte seg blant de to gruppene av forsøkspersoner. Og, da fant de ut at det var færre smittede blant de som hadde fått "ekte" vaksine vs. de som fikk placebo.

Men en slik metode er jo ikke vanntett. Er mange usikkerhetsmomenter, f.eks. kan de som fikk ekte vaksine, ha vært plaget av bivirkninger, noe som har gjort at de har holdt seg mer i ro og hjemme. Mens de som fikk placebo, fortsatte å leve like "utsvevende" sosialt som før., og dermed mer eksponert for smitten.

Som sagt, det er kun såkalt Human Challenge forsøk, som jeg nevnte over, som er tilnærmet helte sikre om effektivitet.

Om Pfizer og Moderne har foretatt slike, vet jeg ikke/ikke sett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser jo kjapt hvem som skriver og heller ikke vanskelig å lokalisere amatøren.

Uansett så er det nok sånn at vi som har tatt vaksinene er "under kontroll" og blir nok fjernet når det passer "rikinger"...

Synd at noe så enkelt som mutasjoner i viruset motbeviser stort sett all møkka som blir kastet ut av de  som ikke tror vaksinen faktisk kan redde liv.

 

Så her sitter jeg og slapper av selv om jeg trolig har dratt på meg en forkjølelse eller i verste fall covid 19 D som jeg trolig overlever som en relativt ufarlig forkjølelse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
:utakt skrev (10 minutter siden):

Orker ikke. 

Pfizer er ordinært godkjent. Moderna kommer nok hakk i hæl. 

Vaksinene er testet, virker og er trygge. Dere i "tenke sjæl" gjengen får bare surre på med deres. 

selvsagt gir begge vaksinene beskyttelse og bedre "enn ikke noe"

jeg bare svarte på det med effektivitet og hvordan det testes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...