Gå til innhold

TV2 vil nekte Altibox å produsere fjernkontroller uten egen TV2-knapp


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Per Helge skrev (4 timer siden):

Da har jeg sjekket, og det finnes ingen slik knapp i dag. Jeg har lagt opplysningen inn i saken.

Takk! 

Uten at noen av partene kan bekrefte, tar jeg det for gitt at det allerede er lagt på bordet et forlag fra TV2 om en egen «TV2 Play»-knapp. Til gjengjeld blir det bittelitt rimeligere for Altibox å sende TV2-kanalen(e). 

Og siden forslaget allerede er fremlagt – men på ingen måte ferdig behandlet, så mener altså TV2 at de kan nekte Altibox å produsere fjernkontroller. All produksjon må nå legges på is, helt frem til forhandlingene er ferdige. 

Er det juridisk hold i dette? 
Kan man, med bakgrunn i inngående samtaler, lenge før noen avtale foreligger, kreve at motparten pauser sin produksjon?

Dersom TV2 er redd for at Altibox skal omgå avtalen med å produsere opp X millioner fjernkontroller før avtaleperioden starter; kan de ikke bare justere litt på avtaleteksten da? F.eks. kan forslaget gå ut på at Altibox forplikter seg å levere fjernkontroll MED nevnte knapp innen tre måneder etter kontraksinngåelse? Gitt en slik avtale, kommer sannsynligvis Altibox til å pause eventuell fjernkontroll-produksjon av egen fri vilje. Så resultatet blir det samme. Men uten behov for rettssak og så videre. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er helt vanvittig hvordan slike markedsvridende krefter får fritt spillerom. Det burde slåes hardt ned på TV2 for forsøket. Fint at slik råtten taktikk bli avslørt for leserne slik at vi blir godt advart mot holdningene til det selskapet og kan sky dem som pesten.

Microsoft presset i sin tid tastaturprodusentene til å ha en egen Windows-tast, som de også må betale lisens for å ha og under forutsetning av at tastatur uten tast med windows-logo ikke skal ha en fysisk tast der. (For å stikke kjepper i hjulene for en eventuell pingvin-tast og epletast). Samme råtne taktikk som TV2 for å gi deres merkevare et urimelig fortrinn. Nå er det lettere å forstå at USA har mye slappere anti-kompetitiv lovgivning, men jeg håper ikke vi får sånne tilstander i Norge. La TV2 betale alle saksomkostninger + bot for urimelig markedspraksis.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Om det er slik som artikkelen kan gi inntrykk av, at dette bare et et forhandlingsutspill fra TV2, og som Altibox i formodentlig da står fritt til å akseptere, forkaste eller forhandle om, så virker kravet fra TV2 svakt rettslig begrunnet. Det virker som man søker å håndheve en avtale som TV2 ønsker at de hadde, men ikke har. Det ville også skape en merkelig presedens om en part ved et rent forhandlingsutspill skulle kunne binde opp motparten slik.

Jeg tipper imidlertid kravet har flere nyanser enn det som fremkommer av artikkelen her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes vel fint lite pent å si om dette. De presser allerede på for å ta seg langt bedre betalt fra distributøren på tross av at de sender plenty reklame, og viser ingen vilje til å respektere sluttbrukernes valgfrihet. Nå har vi i tillegg dette... Det er på tide at noen setter foten ned for dette tullballet. TV2 har ikke livets rett hvis de tror de kan holde på sånn

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...