Gå til innhold

Ulovlig prissamarbeid? Mat vi alle kjøper


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

En avis sammenlignet kiloprisene på like produkter i tre butikker.

prissamarbeid.JPG.238c4d09259dac94542ebef815a0947e.JPG

Hvis dette er tilfeldig, så er jeg julenissen.

Endret av Slettet+6132
Skrivefeil
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra for konkurransen er det i hvert fall ikke. Men det største problemet er at leverandørene opererer med skjulte prisstrukturer. Som gjør at NorgesGruppen får kjøpt inn varer mye billigere enn konkurrentene uten at konkurrentene er klar over hvor stor forskjellen er. Hadde dette vært tilgjengelig informasjon for konkurrentene ville det ha vært ett sterkt forhandlingskort å ha. Rema1000 kunne for eksempel presset Tine på å gi dem en bedre pris, eller true med å kaste ut Tine av butikkhyllene, og heller få til bedre avtaler med Q-meieriene og Synnøve Finden. 

Alt dette gjør jo selvfølgelig at det er NorgesGruppen ved Kiwi som er prispresseren. Og konkurrentene følger bare etter, men har ikke musklene til å utfordre på pris selv. Problemet er ikke at det bare er 3 aktører i Norge, men heller at de mindre aktørene ikke er konkurransedyktige, på grunn av mangler i konkurranselovgivningen.

Endret av Kron
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Kron said:

Bra for konkurransen er det i hvert fall ikke. Men det største problemet er at leverandørene opererer med skjulte prisstrukturer. Som gjør at NorgesGruppen får kjøpt inn varer mye billigere enn konkurrentene uten at konkurrentene er klar over hvor stor forskjellen er. Hadde dette vært tilgjengelig informasjon for konkurrentene ville det ha vært ett sterkt forhandlingskort å bruke. Rema1000 kunne for eksempel presset Tine på å gi dem en bedre pris, eller true med å kaste ut Tine av butikkhyllene, og heller få til bedre avtaler med Q-meieriene og Synnøve Finden. 

Noe av problemet slik jeg forstår det mens jeg leser denne, er at innkjøpsgruppene har alt å vinne på å presse ned leverandørens priser, da det er staten som subsidierer bonden, og dermed kan fks. Reitan høste overskuddet av den nedpressede prisen, og det faktum at norske folk betaler mellomlegget bonden trenger for å drive lønnsomt, slik at Reitan gruppen beriker seg på borgernes penger to ganger.
Dette prisjaget beriker bare leveradørene, skader bonden, og landbrukspolitikken.

Endret av Atib Azzad
glemte legge ved link
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...