Gå til innhold

Tillit forsikring bortkastet?


LMH1

Anbefalte innlegg

https://www.tillit.no/

Hva vil dere tro om xiomi mix3 5g og ulefone power 5 noe tro på god forsikring der? 

Noen som har vært borti forsikring hvor dere blir oppgradert til xiomi 11 ultra eller ulefone power 6 eller armor 13 hva tror dere her? 

Sitat

Hos Tillit bruker vi 80% av inntekten på faktiske skader. Får vi inn for mye, senker vi prisen påfølgende måned.

Her begynner jeg å lure får de mye skader blir det dyrt? Kanskje forsikre HD DVD spiller er så vanskelig å få tak i samt minidisk. Men får blueray spiller fra LG eller MP3 spiller som erstattning?

Eller er risikoen man ville fått https://www.elkjop.no/product/mobil-og-gps/mobiltelefon/297353/motorola-moto-g20-smarttelefon-464gb-breeze-blue som erstattning eller mellom 1000 kr eller 1500 so maks?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du får gjerne prisen tilsvarende kostnaden av ny, lik telefon, men gjerne med fratrekk for at den er brukt og de trekker fra egenandelen. Ellers ser det ut som om tillit.no også reparerer, da får du din egen mobil tilbake, men reparert.
Får de mye skader blir det dyrt for de ja. Får de lite skader blir det billig. Relativt logisk om man tenker seg om..

Ellers ser jeg verken HD DVD-forsikring eller minidisk-forsikring der, uansett får du bare verdien om du har f.eks innboforsikring. Det er ikke slik at forsikringsselskapet kjøper en ny HD DVD-spiller og sender til deg, men du får f.eks 500kr om det er verdien etter egenandel og andre fradrag så må du skaffe deg en selv. 

 

Uansett, de fleste forsikringer går etter prinsippet om at de enten reparerer skaden eller at du får verdien av ett tilsvarende produkt. Da minus egenandel og andre fradrag slik som bruksfradrag.
Går din minidisk-spiller i stykker og du har en forsikring som dekker dette, så sender får du ikke en ny MP3-spiller i posten, du får ett beløp inn på konto.

Men akkurat hvordan tillit.no gjør det om mobilen skulle ryke får du høre med de om, mulig du får en ny tilsvarende mobil av de, mulig du får penger av de.

Men ikke forvent å få en bedre/dyrere telefon enn det du har. Ikke forvent å få mer penger enn ny telefon koster. Forsikringen skal dekke tapet ditt, ikke mer enn det og gjerne mye mindre også, ettersom man både har egenandel og bruksfradrag.

 

1*KNPJHKf0p6NQGW7dfMitfA.png

 

"Om du har en iPhone 11 Pro Max vil pris for skjermbytte koste 3999 kr hos Teknikmagasinet uten forsikring. Med 40% av reparasjonskostnadene betaler man 1599 kr. Etter hundre skadefrie dager betaler du kun 199 kr i egenandel

På en iPhone 12 koster skjermbytte 5999 kr uten forsikring. Med forsikring og egenandel på 40% av reparasjonskostnaden betaler du 2399 kr. Mens etter hundre dager og 5% av reparasjonskostnaden i egenandel betaler du kun 299 kr for skjermbytte på din iPhone 12.

Skjermbytte på en iPhone 11 koster 1999 kr uten forsikring. Med egenandel på 40% blir kostnaden på 799 kr. Etter 100 skadefrie dager og med 5% av reparasjonskostnader i egenandel blir prisen 99 kr.

Hos Tillit begynner de skadefrie dagene å telle fra når du har tatt bilde av skjermen din og fått denne godkjent. Dette er en prosess som tar under 5 minutter å gjennomføre så du skal kunne få tjene opp de skadefrie dagene dine så fort som mulig."

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Men hva med tap med tanke på å sende mobilen til reprasjon i utlandet og man aldri får den reparert?  eller dekkes ikke garanti om man har kjøpt mobilen i utlandet? For er lattelig om slike ting ikke dekkes? Det er ikke min feil, norske butikker svarer med å øke prisene fordi er lite lønnsomt å selge mobilt til 4000 kr med 5 års reklamasjon.

Ganske håpløst å måtte betale 2500 kr for å låse opp mobilen om den er låst med kode ved skjermbytte? Er vel egne priser på firma og bedrifter.

Nå koster ikke deler mye på eBay eller aliexpress men man tar jo risiko om man blir lurt.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

1. Hvorfor ha forsikring som reparerer mobilen om du uansett skal sende den til reparasjon til utlandet?
2. Om garanti eller ikke dekkes av produsenten (ja, det er produsenten som står for garanti, ikke forsikringen, ikke butikken, ikke verkstedet) er opp til produsenten. Irrelevant ift. forsikring
3. Hvorfor må du betale 2500 for å låse opp en mobil låst med kode?
4. Du blir antagelig lurt om du kjøper deler på eBay eller aliexpress ja, uavhengig av kategori. Gjelder deg konkret. Hold deg unna slike butikker. Irrelevant ift. forsikring

Endret av aklla
  • Liker 4
Lenke til kommentar
aklla skrev (11 timer siden):

1. Hvorfor ha forsikring som reparerer mobilen om du uansett skal sende den til reparasjon til utlandet?
2. Om garanti eller ikke dekkes av produsenten (ja, det er produsenten som står for garanti, ikke forsikringen, ikke butikken, ikke verkstedet) er opp til produsenten. Irrelevant ift. forsikring
3. Hvorfor må du betale 2500 for å låse opp en mobil låst med kode?
4. Du blir antagelig lurt om du kjøper deler på eBay eller aliexpress ja, uavhengig av kategori. Gjelder deg konkret. Hold deg unna slike butikker. Irrelevant ift. forsikring

Problemet mitt får ikke seriøst avtale med produsentene angående reprasjon de fremstår for å være greie, men blir pakken borte eller ligdene er det begrenset hva man får fra forsikringen til posten, da både ulefone og xiomi kan flytte verkststed og ligdene uten det blir informert der risikerer jeg å gå på tap. Forsiking er for å ungå tap, spessiel når man får begrenset rettigheter på ebay\aliepress.

Sitat

Du blir antagelig lurt om du kjøper deler på eBay eller aliexpress ja, uavhengig av kategori. Gjelder deg konkret. Hold deg unna slike butikker. Irrelevant ift. forsikring

Tja ikke alltid noen tilfeller hvor ladere er billigere og funger helt fint. Koster jo vesentlig mye mere i norge.Men er jo vanskelig å bevise om noe er falsk eller ekte uten å demontere det. Prøv finn skjerm og batteri i norge uten om ebay\aliexpress?

https://www.batteriexperten.com/no/artiklar/batterier/laptop-batterier/sony-3/index.html#

https://www.teknikkdeler.no/mobilbatteri/xiaomi-batteri/

https://altitec.no/batterier/batteri-til-mobiltelefon/xiaomi-batterier.html

Så er vel omtrent samme som ebay selger mye av de samme varene til høyere pris, men kan jo aldri vite om det er falske eller ekte.

Da i bestefall har bedre reklamsjon men så er det mye som importer også. Slags gråimport.

Sitat

Sjekk også innboforsikring,  der kan det være noe å henta i tilfelle skade osv.

Tja dekker vel lite mistenker jeg særlig hvis butikken eller er vanskelig. For er jo mulig å reprarere ting selv, men problemet er dyrt hvis man skal styre unna ebay og aliexpress.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...