Gå til innhold

DEBATT: Tungvint arkivering koster Norge 5 milliarder i året


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg tror det trengs en "holdningsendring" både hos innkjøpere og applikasjonsleverandører. Arkivering bør være en av de sentrale funksjonene i et fagsystem, sånn ar arkivering er en del av hvordan dataflyten er. Idag virker det som mye bygges på prinsippet "i dette systemet har vi kun dagsaktuell informasjon" også skal alt annet dumpes over i et eller annet generelt system for arkivering og man mister mye av fagsystemenes funksjonalitet og potensielt også data eller data synlighet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Først og fremst kan dette bli et demokratsk problem, om det ikke allerede er i ferd med å bli det? Hadde NAV møte med Departementet om dagpengesaken? Ble saken diskutert andre i møter de hadde? Salget av Bergen Engines, hvem gjorde hva og når? Barentzhavet og leteboring, kostnader og verdi av funn?

Det kan jo se ut som det har noe med holdninger å gjøre, og bevisstheten om hvilket ansvar som følger med rollene man har i forvaltningen og i politiske tillitsverv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Da beslutningen om å stenge ned Norge ble tatt i mars 2020, ble ikke diskusjoner og beslutninger dokumentert."

Toppbyråkrater dokumenterer alt på refleks. Når de ikke gjør det er med overlegg. Det er statsministerens ansvar i ytterste konsekvens å kreve dokumentasjon av statsråder og etatsjefer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...