Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Han dytta, jeg spytta


Chakra

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, BIGG said:

Han var ikke full gjest, han var faktisk på jobb!!  ref. innlegg fra TS 13. aug.

Nei slik jeg leste det så var eieren gjest i sin egen bar, han var tydelig beruset og han slo ei jente rett ned. Og om han faktisk var edru og på jobb så gjør det vel ikke saken bedre for ham? Da er han jo helt utilregnelig også edru? Slag i ansiktet og kvelemerker, sprukken leppe, og hun skrev noe om at hun bli ristet som en filledukke av fyren. Kom igjen. Om jenta var drita skulle de stoppet skjenking av henne og vist henne bort fra stedet. Reglene er klinkende klare. Om en som er på jobb ikke klarer å takle situasjonen som oppstår er det vanlig at andre ansatte kommer til og mekler. Alle kan drikke seg for full, men det er skjenkestedets plikt å stoppe skjenkingen når folk er fulle, og det er også utestedenes plikt å stoppe og roe ned situasjoner. Vold er ikke lov. Uansett. Det er også skjenkestedets plikt å sørge for at fulle folk vises bort. Det finnes ikke en eneste åpning for at eiere eller ansatte skal utøve vold på gjestene. Vold bryter både med loven og bestemmelsene for skjenkeløyve. 

Uansett om eieren var nykter eller drita. Han sørget for at krangling eller whatever eskalerte og ble fysisk. Han dyttet til henne. Hun spyttet. Og han slo henne rett ned, tok kvelertak på henne og filleristet henne. Edru og på jobb eller drita på byen, spiller det noen rolle? Fyren bør anmeldes. Og muligens bør han finne seg en helt annen jobb. 

Men her er hva hun selv skrev 13 august;

  

On 8/13/2021 at 11:06 AM, Chakra said:

Mannen som banka meg er bareier og var selv særdeles bedugget av inntak i baren..

Altså fyren var drita i egen bar, og var da å anse som gjest. 

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

Jaja da er det jo helt klart at den mannen bør bli anmeldt og kanskje også fratatt skjenkeløyvet. At han var edru og på jobb gjør jo ting ennå verre. For slike galninger har ingenting i slike jobber å gjøre. Han kan jo fortsatt eie baren, men han bør holde seg til kontorarbeid og kanskje fylle på beholdningen, vaske toaletter etter stengetid eller gjøre annet forefallende arbeid der han ikke har noen som helst kontakt med kunder. 

Er bare å håpe på at hun anmelder og at det får konsekvenser for fyren. 

Lenke til kommentar
4 hours ago, BadCat said:

Hva med mer alvorlige saker? Det er ikke akkurat ubegrenset kapasitet. Jo lengre behandlingstid, desto større strafferabatt i alvorlige saker. Det er ikke alltid man skal gjøre noe selv om man kan.

Mer alvorlige saker? Du synes ikke vold på et utested er alvorlig? Seriøst? Og ikke når det er eieren av utestedet som skjenker seg på jobb og banker opp gjestene sine i fylla? Vi snakker jo grisebank. Hun fikk skikkelig juling. Hun fikk blåveis, sprukken leppe, hadde kvelemerker på halslen, diger kul i tinningen, var oppskrapet på armer, ben og rygg. Vi snakker ikke en enkel lusing. Vi snakker skikkelig grov grisebank. Og han grisebanket ei jente på halvannen meter og 50 kg. Sånn grov vold kan ikke bortforklares. Det var også eieren som faktisk eskalerte situasjonen med å bli fysisk. 

Jeg tenker fengselsstraff for den oppførselen. Og blir det fengsel er det vel fortjent. 

Endret av bojangles
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

 

Quote

Ja, du kan anmelde noen for å spytte på deg. Å spytte på noen med vilje kan være en kroppskrenkelse etter straffeloven § 271. Straffen er bot eller fengsel inntil 1 år. Dette gjelder både før og under koronatiden.

Quote

SPYTTET PÅ POLITIET OG TRUET MED CORONA - DØMT TIL 75 DAGER FENGSEL


Ikke det smarteste å anmelde noen når man har utført en kroppskrenkelse med relativt høy strafferamme som provokasjon først og i tillegg under en pandemi. Det kan bli en relativt stor bot for spyttingen. Antakelig dobbelt så stor som for juling.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
BadCat skrev (På 2021-09-03 den 2.25):

 


Ikke det smarteste å anmelde noen når man har utført en kroppskrenkelse med relativt høy strafferamme som provokasjon først og i tillegg under en pandemi. Det kan bli en relativt stor bot for spyttingen. Antakelig dobbelt så stor som for juling.

Det kommer an på hvor hun lille jenta spyttet også da, CSI usannsynlig å spytte noen opp i ansiktet. Mer CSI sannsynelig at hun spyttet på skjorta...

Og han dyttet først, han er eier av pøbben og var full, og har problemer med politiet fra før....

Kan ikke sammenligne dette med fulle folk som spytter på "edru" politi på jobb.....

Lenke til kommentar

Å spytte på folk er som å be om trøbbel. Det gjør man bare ikke. Svært provoserende. Men bartenderen har en plikt til å holde seg noenlunde edru, for det er jo nettopp han eller hun som skal ta vare på gjestene. Man må rett og slett holde både takt og tone samt ha oversikt over situasjoner som kan oppstå der hvor det inntas alkoholholdige drikkevarer.

- Så bare anmeld selv du selv ikke har på deg den hvite hatten. Lykke til!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...