Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Han dytta, jeg spytta


Chakra

Anbefalte innlegg

Hadde man bare vært full, frekk og ufin. Å fokuserer på at det var en jente som fikk reaksjonen synes jeg egentlig ikke bør stå sentralt. Det hadde vært like kritikkverdig om det var en mann som fikk juling. Vi lever ikke i 1950 lenger.

Jeg har aldri slått en kvinne i løpet av mine 40+ år og håper jeg aldri blir nødt til det. Men jeg mener det er feil å påta seg privilegier basert på kjønn i 2021.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (4 minutter siden):

Når mennesker tyr til vold handler det om følelser. Følelser basert på underliggende elementer. Når det kommer en knyttnevne så stopper man ikke for å diskuterer hvorfor den kommer.

De fleste oppegående mennesker reagerer ikke intuitivt med en knyttneve eller 7, spesielt ikke mot små jenter/damer. Jeg forsvarer vedkommendes rett til å bli fly forbanna, men det burde holdt å bli det. 

Skal jeg gjette helt ut av det blå, så tipper jeg at dette ikke er første gang bareieren driver med vold. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
mwy skrev (16 minutter siden):

Han må betale en ertstatning, og får noen måneder sikkert, kanskje noe betinget eller med fotlenke. Det er prinsippet. Du banker ikke opp jenter på 150 cm. 

 

Gouldfan skrev (4 minutter siden):

Det her er alvorlig unødvendig vold mot jente. Det skal anmeldes.

Om han så mister bevilgningen for en tid, så ok.

Driver man bar bør man tåle at av og til folk blir fulle, noen blir frekke også.

Som bareier har du et ansvar, det han istedenfor burde gjort er å utestenge deg for life. Å anmelde noen for spytting selvom det er Covid19 er litt søkt. Han får kanskje 5000kr i oppreisning men hvem bryr seg?

Utvisning er nok så kommer aldri personen i samme situasjon igjen.

Jeg liker at dere er gammeldagse 😄

 

EDIT: Uansett... Det er ikke greit å utagere med vold.  Jeg ville anmeldt tilfelle.

Endret av Heradon
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 minutter siden):

Hadde man bare vært full, frekk og ufin. Å fokuserer på at det var en jente som fikk reaksjonen synes jeg egentlig ikke bør stå sentralt. Det hadde vært like kritikkverdig om det var en mann som fikk juling. Vi lever ikke i 1950 lenger.

Det er ganske stor forskjell, både blant folk og blant lekdommere og dommer..

Også i lovteksten.

Det er ikke bra om det hadde vært en gutt heller. Men dette er verre.

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
1 minute ago, Baranladion said:

De fleste oppegående mennesker reagerer ikke intuitivt med en knyttneve eller 7, spesielt ikke mot små jenter/damer. Jeg forsvarer vedkommendes rett til å bli fly forbanna, men det burde holdt å bli det. 

Skal jeg gjette helt ut av det blå, så tipper jeg at dette ikke er første gang bareieren driver med vold. 

Dette blir bare stråmannsargumentasjon.

Lenke til kommentar
Heradon skrev (3 minutter siden):

 

 

Jeg liker at dere er gammeldagse 😄

Chivalry never dies. Men det kan uansett ikke stå igjen som en akseptabel oppførsel. Da får masse kvinnfolk problemer. Maktbaleasen er vesentlig. Hun er ikke Brækhus, formoder jeg? Dessuten er jo alt unødvendig. 

Endret av mwy
Lenke til kommentar

Om du anmelder så kommer det fram att du spytta, i disse tider risikerer isåfall begge parter straff. 

 

Edit, om min erfaring med politiet er korrekt, så blir din anmeldelse hennlagt grunnet bevisets stilling, mens motanmeldelse blir tatt tak i, for der er det penger å hente, i form av bot. 

Endret av Duriello
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Herrefred så mye bullshit det var i denne tråden. Ro dere litt ned a folkens.

Det finnes, så langt jeg er bekjent, ingen ting innen for Norsk lov som gir deg rett til å mørbanke en person som spytta på deg. I retten vil kanskje omstendigheten bil tatt hensyn til, men det er ikke sånn at man har lov til å svare med denne typen vold. Dette burde anmeldes og denne personen gikk for langt. 

Det var idiotisk av deg å havne i en krangel på fylla, det var idiotisk av han å  dytte deg og det var ikke greit av deg å spytte på han. Det er noe du må stå for og ta konsekvensen av, men det å banke driten ut av noen er på et helt annet nivå. Det er ganske åpenbart at han tok det et godt steg videre og overreagerte kraftig med sin bruk av vold, på en måte som jeg er ganske sikker på (uten at jeg er advokat ) er langt uten for hva loven tillater.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Eide han baren dere var i? Forstår jeg episoden slik at du var full, han ville at du skulle forlate lokalet, dyttet deg, du spyttet på ham, så banket han deg opp?

Å forstå slike situasjoner i etterkant, basert på den ene sidens beskrivelse er omtrent umulig.
«Dytting» er veldig vagt. Jeg kan «geleide» en full person ut av hagen min og vedkommende kan oppfatte det som dytting. Å spytte er veldig konkret : en spyttklyse i ansiktet er vanskelig å bortfoklare. Det samme kan man si om p banke opp noen.

Generelt så er vold nesten aldri løsningen, og vold mot en person som er mye mindre og svakere enn deg er stygt.

Sett utenfra så virker det rimelig at du får en reaksjon for å ha spyttet og at han får en (strengere) reaksjon for å ha banket deg. Mitt inntrykk i slike saker er at man ofte balanserer de to partenes bidrag, hvis begge har vært omtrent like fæle så passerer det.

-k

Endret av knutinh
Lenke til kommentar

Du spytta på noen, det er ikke en reaksjon som er greit når man blir dyttet. Trengs ikke å nevnes engang men å spytte på noen er kulturelt fryktelig ufint, og det er uhygienisk når det ikke er pandemi. Det som er bra her er jo at du selv synes det ikke var en grei ting å gjøre. 

Det er sak en. Her kan du bli anmeldt. 

Du ble banket opp, mørbanket hørtes det ut som. Som en reaksjon på at du spyttet. I Norge skal det mye til for at det skal være greit juridisk sett å gi juling til en person. 

Det er sak to. Jeg personlig synes du bør anmelde, slik at noen kanskje lærer at vold ikke er en løsning. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Chakra skrev (34 minutter siden):

Fullstendig klar over at jeg kan bli anmeldt å.. så unødvendig av meg å gjøre noe så ufint.. skjemmes .. skal til legen kl 1230 for å dokumentere skadene . Får rådføre meg med han å om jeg skal gå videre med det 

Mest sannsynlig så blir det hele henlagt, litt avhengig av hvor store skadene er, men jeg tenker det er greit at det registreres overdreven og unødvendig voldsbruk på denne personen. Alle kan drite seg ut å gjøre dumme ting ( som å slå og spytte), men hvis det skjer flere ganger så er det noe annet. 

Jeg håper du har lært ihvertfall, spytting gjør man ikke,. 

Lenke til kommentar
Gjest 186e4...acb
32 minutes ago, Theo343 said:

Når mennesker tyr til spontan vold handler det om følelser. Følelser basert på underliggende elementer. Når det kommer en knyttnevne så stopper man ikke for å diskuterer hvorfor den kommer.

Du understreker jo nettopp poenget mitt.. Han stopper ikke opp for å tenke hvilke konsekvenser en spyttklyse kan ha med tanke på smitte. Den tanken kommer først i ettertid. Det er en spontan reaksjon som ville vært den samme uavhengig av Covid-19. Vi har bare hatt covid i underkant av 2 år. Det må nok gå minst 5 år til før smittefare er så innprintet i våre liv at det er noe vi rekker å tenke i slike spontane situasjoner.

Anonymous poster hash: 186e4...acb

Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (2 minutter siden):

Ja det er absolutt en uting, men langt i fra vold. Det ser en også på loven. 

Spytting på folk som ikke vil bli spytta på faller nok også innenfor definisjonen på vold. Er jo så klart ikke like alvorlig om det ikke får ytterligere konsekvenser som annen form for vold om den gir ytterligere konsekvenser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er litt rart at vi skal sammenligne spytting med det som beskrives av TS som en god gammeldags runde med rundjuling. Ingen av de er "greit", men det er da ikke noe å lure på at det er nyanser, og det ene er vesentlig verre enn det andre. Og ja, egentlig uvesentlig om offer er kvinne eller mann, eller hva de måtte veie. Vi reagerer kanskje sterkere på noe vi ser på som mer urettferdig, men det handler ikke om størrelsesforskjell her, det handler om ett (eller flere) individ sin mangel på beherskelse, og det å gå inn i en situasjon med ønske og vilje om å skade en annen person.

Spyttingen var en feil reaksjon ja, og rundjulingen var også en helt feil reaksjon. Til TS: dere får i så fall anmelde hverandre og se hva som skjer. Jeg vil tro din sak er sterkere enn den andre vedkommende sin sak.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...