Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan man legge på seg av laks?


Nysgjerrig3

Anbefalte innlegg

henrikwl skrev (46 minutter siden):

Med mindre man har en eller annen tarmsykdom så stemmer det rett og slett ikke. Det er gjerne noen små prosent varians mellom mennesker, men ikke noe man trenger å tenke på som lekmann – 100g laks er 100g laks samme hvem som spiser den. 

Jeg mente selvfølgelig at det var små variasjoner. 

Eneste som er sikkert er man ikke tar opp mer energi enn det er i fisken. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forskjellane på kor mykje kroppen tek opp kan variere ganskje mykje frå person til person, både fysologiske forhold, tilbereding av maten, og kostholdet elles har innvirkning på kor mykje av næringa kroppen rekk å ta opp før maten er ute av fordøyingssystemet.
Varmebehandla fisk er forholdsvis lett for kroppen å bryte ned (med unntak av fiskebeina) ettersom varmebehandlinga gjer fisken lettare å fordøye. Kroppen vil trenge lengre tid for å bryte ned rå fisk, så om fisken er rå så vil meir av næringa gå gjennom systemet utan at kroppen tek opp næringa.
Det er også ein del spennande forskning som viser at dersom ein har mykje kalsium i kosten så vil kroppen ta opp mindre av fettet som då blir skilt ut som avføring.

Det sagt så er eg likevel einig i at for friske folk som et vanleg lettfordøyd mat så blir forskjellane i opptak av næringsstoff mest teoretisk.

Lenke til kommentar
The Avatar skrev (2 minutter siden):

Det sagt så er eg likevel einig i at for friske folk som et vanleg lettfordøyd mat så blir forskjellane i opptak av næringsstoff mest teoretisk.

Det var også konklusjonen i linken jeg delte for en side siden eller deromkring.

Hvis man er interessert i cutting edge forskning rundt mat og helse så er det sikkert mange muligheter å diskutere. De konservative rådene vi får er derimot ganske enkle: spis mindre. Spis en større andel grønt og grovt. De fleste av oss synder mot dette til tider i alle fall, mao er det lett å finne ut hvordan man kan spise sunnere hvis det et et mål.

-k

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Nstin skrev (5 timer siden):

Det der er fullstendig bullshit. Du går opp uansett hva du spiser om du spiser for mye kalorier. Har ingenting å si hvor de kommer fra. Spiser du mer enn du forbrenner så går du opp i vekt. Ferdig snakka.

Det er uten tvil et energibudsjett hvor energien du tar opp fra maten, energien du bruker, og energien som lagres i form av fett må gå opp.

Hvis man vil være spissfindig så er det vel slik at  energi i mat rent teknisk er brenn-verdi. Slik at kostfiber som er en slags karbohydrater kan brenne og bidrar til kaloriene i mat, men ikke kan nyttiggjøres av mennesker. I alle fall ikke direkte, jeg vet ikke om bakterie-floraen kan omdanne kostfiber til noe som vi kan ta opp?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...