Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Snøfreser til 250-300 kvm2 gårdsplass med grus


Anbefalte innlegg

Heisann!

Håper noen har noen gode tips! Jeg er på jakt etter en snøfreser som kan rydde gårdsplassen for snø! Hele gårdsplassen har grus/pukk (rundt 16-22mm)¨, så trenger en som håndterer dette / man kan heve inntaket på slik at man ikke rydder gårdsplassen for grusen :)

Budsjett er rundt 10-15.000   - har noen gode tips? Jeg kan også se på brukt (slik at man evnt. får en bedre modell kontra ny)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vil vel nesten si enhver vil gjøre jobben hvis forholdene er ideelle, noe de ofte ikke er. Har du f.eks mulighet til å sprute snøen i "alle" retninger, eller stort sett bare én? Snøfresere er skikkelig dårlige på å kaste snø i motvind, da kommer litt bare noen meter og resten av snøføyka tilbake. Kastelengde er også viktig når du har så stor gårdsplass, går ut ifra at det ikke er en lang tarm. Selv om mange annonserer med kastelengde på 15-20 meter, er det i beste fall med litt medvind. Mere realistisk å kutte av noen meter på oppgitt kastelengde, men det avhenginger også av snøtype og mengde, og ikke minst vindforhold. Utfordringen starter når du må frese over område hvor du allerede har kastet snø, den blir fort veldig tung å håndtere på nytt for snøfreseren.

Når det kommer til grus, så avhenger det av hvordan værforholdene er der du bor. Er det kaldt og tele stort sett hele vinteren, vil det ikke bli noe større problem. Er det derimot regn, bart, snø, tele, teleløsning om hverandre hele vinteren, vil det gi et visst problem med at den plukker opp stein og grus. Høyden kan justeres på både ski og skjæret bak skruen slik at den ikke barberer bakken hvis du ikke vil.

Lenke til kommentar

Å brøyte med skjær går bra så lenge det er helt padde flatt eller hardt underlag (tele eller asfalt), hvis ikke vil skjæret ta med seg grus med en gang hvis det er det minste forhøyning eller fordypning. Skuffe fungere bedre i og med at det er større flate som ligger nedpå (så lenge skuffa ligger flatt nedpå) som jevner ut ujevnheter. Problemet med skuffe er at den blir fort full og at snøen setter seg fast i skuffa.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...