Gå til innhold

[LØST] Kan man koble switcher i serie?


Myst

Anbefalte innlegg

Snart skal jeg hente min stasjonære og printer hit jeg bor nå, og har en allerede D-Link 10/100/1000 8p switch med 7 porter i bruk, og lurte på hvordan det blir hvis man kobler en switch til (med samme egenskaper) til den D-Linken . Jeg prøvde å undersøke litt og det er mest snakk om daisy chain link og star chain link som ikke ble helt klok av. Det eneste jeg forstod var at det kunne bli tap av hastighet og latency hvis det var mange switcher koblet sammen.

Så også at det selges switches med 12+ porter, men når billigste begynner fra 800,- og har allerede par switcher for hånd, vil jeg gjerne bruke de.

Hvorfor drive med kabel når man har trådløs si? Joa, printeren har Wi-Fi og har Wi-Fi kort i PCen (vet ikke om det funker da ikke har installert driver og SW siden formateringen) og vil nok prøve med det først, men er ikke alltid det er helt stabilt her inne og liker best å bruke kabel hvis det er mulig.

Summa sumarum, går det greit å koble to switcher i serie eller bør jeg investere i ny med flere porter?  F.eks https://www.komplett.no/product/618124/datautstyr/nettverk/switch/tp-link-tl-sg1016d-switch har fått gode omtaler, men kan visst være litt støyende (for bruk i serverskap kanskje?).

Takk på forhånd. :)

Endret av Myst
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 8/6/2021 at 2:49 PM, Myst said:

Hvorfor drive med kabel når man har trådløs si?

Denne føler jeg egentlig er litt viktig, og for meg handler det om å frigjøre wifi-ressurser til de enhetene som jeg ikke kan ha kablet. I teorien kan man også si at man evt. ser snillere med ytelsen til wifi-nett hos eventuelle nære naboer e.l. også hvis man begrenser sin egen wifi-trafikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...