Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Salg av bil - uten omregistrering


Gjest 703f0...300

Anbefalte innlegg

Bilansvarslova § 15 bestemmer at det er eieren som har forsikringsplikt:

Motorvogn som er registrert eller skulle vore registrert eller ha kjennemerke etter vegtrafikklova, skal eigaren trafikktrygda for all skade som går inn under kapitel II. Anna motorvogn skal eigaren trafikktrygda om han let vogna verta brukt, faren med eller fråsegsett på slik vis at det kan koma opp skadebotkrav etter denne lova.

Regressrett når motorvognen ikke er forsikret følger av § 13. Også her er det eieren (og føreren/brukeren) som er ansvarlig: 

Dei trygdelaga som har reidd ut skadebot etter § 10 fyrste leden, kan søkja utlegget att, anten nokon er ansvarleg for skaden etter vanlege skadebotreglar eller ikkje, hjå den som forsømde å trygda motorvogna, eller hjå den som køyrde eller brukte henne då skaden vart gjord, endå han visste eller måtte vita at vogna ikkje var lovleg trygda. Om motorvogna vert nytta urettmessig, svarar brukaren i staden for eigaren. Kjem det til å verka urimeleg i fall heile kravet lyt svarast, og åtferda er orsakande, kan retten minka kravet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
krikkert skrev (8 minutter siden):

Bilansvarslova § 15 bestemmer at det er eieren som har forsikringsplikt:

ja og det betyr trådstarter, i det her tilfellet.

I Statens Vegvesen sine øyne, eier han forsatt bilen. (dog ingen forsikringsplikt, siden bilen er avskiltet)

Hvis handelen til overmål ble oppgjort med kontanter og familiemedlemmet evt. ikke engang har navnet på vedkommende, hvordan komme seg ut av det?

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar

Nei, det gjør det ikke. "Eier" betyr den som eier kjøretøyet, det vil si den som har loven på sin side når vedkommende ønsker å rå over kjøretøyet. Dette har også Finansklagenemnda lagt til grunn i en klagesak om gebyr, se FinKN-2021-402, hvor hvem som er registrert er et bevismoment i spørsmålet om hvem som er eier, men det er adgang til å føre motbevis. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
krikkert skrev (9 timer siden):

Nei, det gjør det ikke. "Eier" betyr den som eier kjøretøyet, det vil si den som har loven på sin side når vedkommende ønsker å rå over kjøretøyet.

men kjære deg, du misser jo helt essensen i det trådstarter forteller.

I det tilfellet her, er det jo åpenbart at kjøper ikke har noe uttalt ønske om å få rå over kjøretøyet (altså eierskifte med papirer) siden bilen angivelig skulle "til Afrika"

Det du henviser til er der hvor det er oppstått tvist, og kjøper faktisk vil bevise han er rettmessig eier. Ser du forskjellen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...