Gå til innhold

Backup fra Mac til PC?


Anbefalte innlegg

Hepp!

Er det mulig å ta en fullstendig backup av en Mac, for så å flytte det over til en PC? Bilder, filer, programvare, nettverk og nettleser-innstillinger osv?

Slik at man får en sømløs overgang uten å måtte installere absolutt alt og bruke mye tid på det? Eller må man bare gjøre det på gamlemåten?

- Takk for innspill!

Endret av Ludvig86
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette gjelder for PC -> PC.

Enkleste er å klone disk(ene). Dette kan du f.eks gjøre ved å boote linux og kjøre Clonezilla.

Pass på å scanne og reparere alle diskene du skal klone først og avslutt helt (ikke bruk hibernate) før du booter linux, så slipper du at ting stopper opp p.g.a feil i filsystemet. Pass på å klone til store nok destinasjoner.

Hvis du ikke trenger en 1-1 kopi kan du montere gamle disker i USB-kabinetter og bruke det direkte på den nye maskinen. Alt av programvare må da reinstalleres på ny maskin og du må også justere alt på nytt.

Ikke alle versjoner av Windows lar seg klone slik at de kan brukes direkte. Du vil f.eks ikke få det til å fungere direkte hvis du har OEM-versjon.

Acronis True Image pleier å følge med noen ganger f.eks når en kjøper ny disk som f.eks SSD, så man kan bruke det f.eks.

Macrium har blitt anbefalt her før, men det er ikke noe jeg selv har testet.

https://www.macrium.com/reflectfree

Snapshot er et enkelt lite program som kloner, men det tar ikke alt og det lagrer filer. Fordelen er at alt kan kjøres i systemet du normalt bruker da det bruker shadow-funksjonalitet.

Snapshot/Setup will NOT copy anything into your Windows or system directory.
Snapshot/Setup will NOT change anything in your system's configuration.

http://www.drivesnapshot.de/en/down.htm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For MAC -> PC hadde jeg bare brukt FTP server på MAC og FTP klient på PC for å overføre vesentlige filer.

Alternativ så bruker du bare en USB-disk som er formatert til exFAT som begge maskinene forstår. Kopier det du vil ha over på den fra MAC og så kobler du den inn i PC og kopierer inn der.

Dette er en grei disk til jobben. Kjekk til sikkerhetskopiering senere også.

https://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/tilbehor/ekstern-lagring/portabel-extern-harddisk/intenso-memory-case-5-tb/1018469.11007/

Endret av vidor
Lenke til kommentar

For å flytte fra en mac til en windows-pc.

Jeg vil tro at å klone disken er uaktuelt her.

Så du må flytte alt manuelt. Dvs kopiere over alle filer du vil ha over.

Når det gjelder nettlesere så kan du ofte importere og eksportere data mellom forskjellige nettlesere. Og de lager også oppsettet sitt i skylagring om du har nettleseren tilkoblet der. Det er vel spesielt favoritter (internett adresser) som er noe å ta vare på.

For andre program må du nesten sjekke hvert program om der er mulig å overføre eller ta vare på oppsett. I de fleste tilfeller er det lite muligheter for slikt.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

En ting en må være oppmerksom på er om en har lagret filer i formater som støttes kun av Apple Mac programmer (proprietære). Da må en sjekke om disse filene kan leses av Windows programmer. Ellers kan en konvertere filene til lesbare formater mens man er på mac'en.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Takk for innspill! 

Etter nærmere ettertanke så er det ikke allverden av programvare som må flyttes/installeres på nytt. Så da er det vel en vanlig sikkerhetskopi som gjelder? Den vil få med seg rubbel og bit av filer på maskinen?

Dere skjønner nok at dette ikke har blitt gjort så ofte... 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...