Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utleie over 30 dager borettslag


sowhatswrong

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Antakelig et brev med advarsel fra styret om at bruksoverlatelsen ikke er/var tillat og at "vesentlig mislighold" kan føre til salgspålegg. Hvis utleien fortsatt foregår har man "rimelig tid til å avvikle bruken" (jf. Høyesteretts ankeutvalg i Rt-2010-476 avsn 22). Hvis bruken ikke avvikles, eller det skjer igjen, blir det et spørsmål om misligholdet er "vesentlig" (jf. samme kjennelse avsn 23). Det kan evt komme flere advarsler før krav om salg.

Hele § 5-22:

 

Quote

 

§ 5-22.Salspålegg frå laget

(1) Dersom ein andelseigar trass i åtvaring misheld pliktene sine vesentleg, kan laget påleggje andelseigaren å selje andelen. Kravet om åtvaring gjeld ikkje i tilfelle der det kan krevjast fråviking etter § 5-23 første ledd. Åtvaring skal vere gitt skriftleg og opplyse om at vesentleg mishald vil gi laget rett til å krevje andelen seld. Pålegg om sal skal vere gitt skriftleg og opplyse om at andelen kan krevjast seld ved tvangssal dersom pålegget ikkje er etterkome innan ein frist som ikkje skal setjast kortare enn tre månader frå pålegget er motteke.

(2) Er pålegget ikkje etterkome innan fristen, kan laget krevje andelen seld etter § 4-8 andre ledd.

 

 


 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Man kan sikkert leie ut i lang tid før det merkes og rapporteres til styret. Deretter bruker styret lang tid på å behandle dette før det evt. foreligger en skriftlig reaksjon. Så vil man jo naturligvis bruke litt tid på å omstille leieforholdet osv.

Man blir nok ikke kastet ut som følge uvitenhet og "dumskap".

Jeg vil tro du kan holde dette i gang i 60 dager, kanskje lenger om du informerer leietagere om å være diskre og forsiktige.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...