Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Gå ned i vekt - beste metode?


Hektor

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dr. Brad Schoenfeld har lagt ut informasjon om en studie på Instagram. Den viser at det er overspising av ting som "fast-food" som fører til vektoppgang/økning i kroppsfett.

Hvis man slavisk teller hver eneste kalori så kan man spise hva man vil uten å legge på seg fett - så lenge man ikke går i kalorioverskudd.

Men så er det jo lurt å tenke på at selv om man kan spise hva som helst, så bør man tenke på hva som er sunt også. Dessuten er mat med lav kaloritetthet gjerne mer mettende også, så man slipper å gå sulten.

Men altså, for elskere av junkfood så går det fint an å gå ned i vekt og fettprosent. Man må bare passe på at man har kaloriunderskudd. Det gjør man ved å telle kalorier.

 

Endret av hekomo
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Gjest Slettet+6132

Kontakte en profesjonell, få satt opp en plan og følge et regime lagt opp spesielt for deg. Sjekk med fastlegen om det trengs en betraktning om helsa di først. Regn med at du skal lage en liste over alt du spiser og drikker i l a 2 uker.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Dubious skrev (På 27.7.2021 den 16.03):

Det vet vi faktisk ikke.

Har vært artikler som sier at løping er bortkastet, og at det kun er for de som liker å løpe.

Og de lever ikke stort lenger. Muligens 6 mnd. Levealder må være programmert inn i oss på andre måter som vi ikke kan påvirke så lett. Men livskvalitet er noe vi kan påvirke. Aktivitet er det vi er laget for. Noen sier at vi kan fint tilbakelegge 50 km gange pr dag og at det vil alltid være positivt for den generelle livskvalitet for alle friske individer. Ikke sikkert at vi blir verken tynnere eller friskere av det, men det er det vi har utviklet oss for å mestre siden tidenes morgen.

Lenke til kommentar

Denne videoen om "trening" er fin, synes jeg - den legger listen ganske lavt både når det gjelder intensitet (mest vanlig gåing) og mengde (halvtime om dagen). Helseeffekten av dette målt i forhold til en helt uaktiv person, er svært stor. Effekten øker videre om man øker intensitet og mengde ytterligere, dog ikke like drastisk som det å komme seg bort fra et tilnærmet bevegelsesfritt liv. Det viktigste og mest effektfulle er altså å begynne, og så får du litt mer jo mer du drar på :) 

Edit: Personlig mener jeg at det er viktig å makse pulsen en gang i blant også, bare for å ha sagt det ;) 

Endret av a_aa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...