Gå til innhold

Hensikten med angrepet


Anbefalte innlegg

Etter angrepet ringte ABB til politiet å sa at hensikten med angrepet var å stanse islamiseringen av Norge og Europa, det samme som SIAN og FRP ønsket.

https://no.wikipedia.org/wiki/Stopp_islamiseringen_av_Norge

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4Mgn6/jensen-islamiseringen-paagaar-for-fullt

Har det blitt noe mindre islamisering etter angrepet ?

Endret av Kroat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dessverre blir ordet islamisering tolket nokså ulikt - utfra hvor man står i innvandringsdebatten. Helt nyansert handler islamisering i akademisk betydning at islam som religion skal få større innpass i vårt samfunn. 

Siden Norge blir mer og mer multikulturelt - er det naturlig at staten Norge blir mer religionsnøytral. I 2017 kom det blant annet en omfattende reform som har til hensikt å skape et tydelig skille mellom stat og kirke. Kilde: https://www.regjeringen.no/no/tema/tro-og-livssyn/forvaltningsreform-for-et-tydelig-skille-mellom-kirke-og-stat/id2424037/

Dette åpner derimot ikke for mer islamisering. For selv om reformen utelukkende var for å skille kristendommen fra staten - er det ikke en "invitasjon" for å fremme islamistisk ideologi inn til Norge. Sånn har det heller aldri vært; og det at muslimer skal "ta over landet" er kun en svært tåpelig konspirasjonsteori. 

Jeg tenker det er viktig å skille muslimer som religion - og islamisering som politisk reform. Muslimer vil alltid være en minoritet i Norge, og kommer derfor aldri til å ha spesielt stor politisk innflytelse på vår politikk.

image.png.7fbc8b50612ecc4967be93c6d9eb8f8b.png
Andel muslimer er ikke høyer enn andre land i rike land; som det man gjerne får inntrykk av gjennom media.

image.png.793483ae4a1f65e79ec1b9fdce2f4cf7.png
Dette er et sannsynlig senario om 30 år.

image.png.ab41e5f63d253f40d637de2f887f5bf1.png
Mindre sannsynlig. 
 

Personlig tror jeg ikke at muslimer flest ønsker noe islamisering i Norge. Jeg tror heller aldri vi har hatt noe særlig islamisering i den grad det kan måles opp mot noe. Å koble islamisering direkte opp mot statistikk ovenfor islam som religion - blir feil. Det er to vidt forskjellige saker. Men de som er helt til høyre i innvandringspolitikken vil høyst sannsynlig være uenig med meg her. 

Du spør: "Har det blitt noe mindre islamisering i Norge". - Da må man først stille seg spørsmålet. "Hva er islamisering i Norge?". Finnes det i det hele tatt konkret informasjon eller data på at det er kommet forsøk på dette? I så fall; er det ikke meg bekjent. 



 

image.png

image.png

Endret av Kris85
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Poenget er vel at det aldri har vært noen islamisering i den forstand Brevik har forespeilet det.

Islamisering er et begrep som er brukt til å hjernevaske enkle og lite intelligente individer slik at de stemmer på FRP, og støtter SIAN og HRS. 

Samme taktikk som Hitler brukte. 

Endret av Psykake
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det et naturlig at når en minoritet vokser så tar fellesskapet mer hensyn til dem. Ikke sånn å forstå at det er greit å tråkke på jøder (som er en pitteliten populasjon i Norge) men når du utgjør 5% av befolkningen så gir det mening at det offentlig bruker endel penger/fokus spesielt tilpasset disse.

Noen vil oppfatte slike hensyn som «islamisering». Det er i mine øyne feil. At offentlige institusjoner tilbyr mat fri for gris når en vesentlig minoritet helst ikke vil spise gris er bare rimelig (gitt at volum og infrastruktur åpner for det).

Vi ser derimot berøringsangst, redsel og spesialbehandling som skyldes viljen til vold blant en liten minoritet av muslimer. Aktive debattanter og kunstnere vil gjerne kritisere eller harselere med andre religioner men ikke islam. Mange vil gjerne harselere med islam, men det er kanskje ikke «de rette» personene. Det er problematisk men har mer å gjøre med terror og voldskultur enn med innvandring.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Psykake skrev (8 minutter siden):

Poenget er vel at det aldri har vært noen islamisering i den forstand Brevik har forespeilet det.

Islamisering er et begrep som er brukt til å hjernevaske enkle og lite intelligente individer slik at de stemmer på FRP, og støtter SIAN og HRS. 

Samme taktikk som Hitler brukte. 

Du sa det bedre enn jeg fikk til.

Ordet islamisering er tett bundet opp mot en konspirasjon (les: frykt) der muslimene skal ta over Norge. En frykt FRP, SIAN, HRS og enkle sjeler på diverse nettforum bruker til å fremme innvandrerkritiske holdninger (les: rasisme). I et forsøk på assimilering av islam som minoritetsreligion i Norge. 

Rundt omkring i hele verden har det foregått, og foregår fremdeles systematisk assimilering av minoriteter - enten religiøse, eller urbefolkning som ikke er en del av majoriteten i samfunnet. Enkelte grupper her i Norge ønsker derfor en "rensing" av islam som religion, og bruker da islamisering (som er ikke-eksisterende her hjemme) som propaganda.

Edit:

@knutinh - bra innspill... Men selv om samfunnet i større grad tilpasses muslimer. Så har vi også en klar grense for hva som ikke er akseptabelt. For eksempel ved håndhilsning av motsatt skjønn, bruk av heldekkende plagg på skole og lignende. Der har Norge blitt mer tydelig de senere årene. Det er helt  greit at vi tilrettelegger, men det skal gå begge veier. En minoritet som tilflytter må også respektere våre verdier og holdninger. På tross av at det går i mot egen kultur. Her er det en balanse som alltid vil være oppe til diskusjon. 

Endret av Kris85
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...