Gå til innhold

Fullt forkurs for ingeniør?


Athen011

Anbefalte innlegg

Hei!

Lurer på om det er best å ta forkurs for ingeinør som fulltidsstudent der du har alle fagene eller deltidsstudent med kun fysikk og matte? 

Jeg har snittet for å komme inn på det jeg vil i ordinær kvote og har derfor ikke bruk for forkurskvoten, men grunnen til at jeg er usikker på om jeg skal være deltidsstudent eller fulltidsstudent er på grunn av øknomien. Altså jeg har ikke lyst til å stresse meg penger ett helt år og jeg har heller ikke lyst til å ta opp fag mens jeg bor hjemme. Har helst lyst til å studere på et universitet der alle midlene for å lykkes er tilgjenglig. 

Sånn sett er ikke fullt forkurs noe jeg gruer meg til, men vil helst ikke har nynorsk enda ett år....

Er forresten 19 år og har tatt studiespesialiserende med fordypning i realfag (biologi og s-matte)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke helt sikker på hva du mener. Kunne du utdypt forskjellen? Hvor kommer nynorsk inn? Forkurs trenger du kun om du mangler realfagskompetansen (R1+R2+FY1 er som regel standarden for ingeniør).

Min erfaring med forkurs er at det tas parallelt med vanlig fulltidsutdanning, bare at man starter om sommeren og har ett par ekstra fag (fysikk og matte) de første semestrene. Men det er mulig det er andre praksiser rundt omkring.

Om du har lov til å bo hjemme under utdanning er sikkert ikke økonomi det største problemet heller? Du får i overkant av 120.000kr i studielån, og om du porsjonerer ut de første utbetalingene hvert semester har du ca. 10.000kr i mnd å rutte med. Ikke noe å bli rik av, men som regel nok å klare seg på. Uansett greit å bli ferdig så fort som mulig, da et års tapt arbeidsinntekt gjerne er mye mer enn det en drar inn i en deltidsutdanning+jobb kombinasjon.

 

Endret av Dolandyret
  • Liker 2
Lenke til kommentar

^^Du blander sammen forkurs for ingeniørutdanning og opptak gjennom TRES og Y-vei. Førstnevnte er fulltidsstudie der man har matte, fysikk, norsk og innføringsfag. Det er i sistnevnte at man tar matte og fysikk i tillegg til hovedstudiet.

TS: Klarer ikke forstå hvorfor du vil ta forkurs hvis du er kvalifisert til ordinær kvote? Du kan høre med institusjonen om du kan få innpass i de andre fagene og bare ta opp fysikk og matte? Det gjorde jeg når jeg skulle begynne på nytt ingeniørstudie, men ville repetere matte og fysikk før jeg begynte på hovedstudiet.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har ikke hatt R1, R2 eller fysikk på vgs. Men ble fortalt av rådgiveren at det er lurt å ta et forkurs eller realfagskurs da man får dypere forståelse i de fagene som dominerer ingenørstudie. Og på den tiden syntes ikke jeg at TRES var noe som kunne passet meg da jeg fortsatt ikke var sikker på om jeg skulle ta ingeniørstudie eller siviløkonomistudie.

Derimot, etter at jeg begynte å planlegge hvor mye tid jeg (kanskje) kommer til å bruke på disse fagene så innså jeg at det var lite vits å ta fullt forkurs. Men har regna på det at det er mulig for meg å være deltidstudent dersom jeg får en deltidsjobb eller at foreldrene mine støtte med halve leien til studentboligen min (Koster 3400 inkludert alt). Har også spart en del så jeg har noe å falle tilbake på dersom jeg havner i en krise. Men lurte bare på om det var like greit å ta fullt forkurs siden man ikke trenger å stresse med en deltidsjobb ved siden av studie også har man tid til å lære seg flere programmeringsspråk. 

Lenke til kommentar

Jeg forstår det slik at det ene alternativet er 1 år full tid på forkurs for ingeniør. Da er det matte og fysikk og noen andre fag på timeplanen. Det andre alternativet er å ta bare mattematikk og fysikk. Det kan tas som 1/2 år eller deltid i ett år.

Jeg ville tenkt at det var best å ta det første alternativet her for da tar du det på fulltid og får noen andre fag på kjøpet. Da er det også lettest å legge nok vekt på matte og fysikk siden du er fulltids student.

Men selvfølgelig om du har en grei deltidsjobb og bare tar de fagene du trenger så er det også en fin mulighet.

Endret av Svein M
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...