Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Ekstra vakter fjernes av sjefen


Gjest 66b33...ff0

Anbefalte innlegg

Gjest 66b33...ff0

Samboer har innkallingskontrakt med et par faste dager her og der. 

Ellers blir det satt opp mange tilfeldige vakter. 

Også satt opp to faste dager hun jobber alltid, men ikke definert i kontrakt. 

- Sjefen fjerner mange av disse vaktene som konsekvens for at hun har vært gyldig sykemeldt her og der. Som en slags straff. Jeg mener dog sjefen ikke kan gjøre det, siden det har blitt en rutine i alle mnd/år å jobbe feks 80% selv om kontrakt sier 20%

- spørsmål 2 blir at to faste dager ble fjernet fra lista forrige måned. Hun har dog alltid hatt disse to dagene fast, men ikke spesifisert i kontrakt. Jeg mener siden det har vært rutine her at det kan ansees som fast avtale, og hun derfor har krav på lønn for disse 2.

Anonymous poster hash: 66b33...ff0

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg jobbet skift så var oppsatte vakter det du skulle møte opp på og få betalt. Jeg hadde faste, og visste hvilke vakter 1 år om gangen. Skal noe endres så mener jeg det skal gjøres enten 14dager eller 30dager i forvegen. 

Siden hun har 20% stilling og jobbet tillegg som tilsvarer 80% til sammen er nok hun også i skyld i å ikke skrive endrings-oppsigelse eller hva det er kalt. Der % endres til det hun har jobbet i siste 3/6/12mnd. 

Kontrakten er vel på fast 20% + tilkalling og det er det hun har krav på. Det har hun også godtatt ved å skrive under på en slik kontrakt. Da kan man også forvente å ikke få noen tilkalling/ekstra vakter etter avtalen hun har med arbeidsplassen.

For at hun skal få lønn for de 2 dagene så måtte arbeidsgiver endre vaktene tidligere enn 14dager eller hva den fristen er på. Har arbeidsgiver forholdt seg til fristen/tiden så er han på det tørre. Hvis ikke så skal hun ha betalt for oppsatte dager. Om hun jobber eller ikke. 

Dette er også tema når avtalen er feks annenhver onsdag, det er 17. mai den onsdagen. Hvis butikken skal holde stengt må arbeidsgiver si ifra tidligere enn 14dager, eller så er det betalt helligdag etter avtale om man jobber eller ikke. 

Lenke til kommentar

Hvordan får samboeren din vite hvordan hun jobber? Du skriver at "Også satt opp to faste dager hun jobber alltid, men ikke definert i kontrakt". Får hun en vaktplan på forhånd, eller ringer sjefen hver uke og ber henne jobbe ekstra de dagene hun alltid jobber? Hvis hun alltid jobber tirsdag og torsdag, må hun be om fri hvis hun ikke skal jobbe?  Henger det vaktliste på bakrommet på jobben, tar hun bilde av vaktlisten og bruker som dokumentasjon for at hun er "satt opp". Er hun vikar for noen i 60 prosent, må hun be om å få kontrakt på dette.

En ting å være obs på i forhold til helligdager og avlønning, er at det er ofte er forskjellig praksis i bedrifter med og uten tariffavtale. Formuleringen "lønn etter tariff" eller lignende i arbeidskontrakten gir ikke nødvendigvis like gode rettigheter når det kommer til lønn på rød- og helligdager hvor bedriften har stengt. Det kan også gi praktiske utslag hvorvidt den ansatte har månedslønn eller timelønn.

Lenke til kommentar

Hvis hun har innkallingskontrakt (tilkallingsvakt/ekstrahjelp/ringehjelp), så skal man i utgangspunktet ikke ha faste dager. Selv om det er vakter som har vært de samme i en lengre periode, står både arbeidsgiver og arbeidstaker fritt til å fjerne disse vaktene. Arbeidsgiver må gjøre det senest 14 dager innen vakten, eller ikke sette henne opp på disse vaktene i utgangspunktet. Arbeidstaker kan gjøre det ved å si nei takk til disse vaktene før vaktplanen settes opp (arbeidsgiver skal normalt spørre om disse vaktene passer/spørre om det er dager man ikke kan jobbe).

Derimot er det slik at om man en lengre periode jobber faste dager, så er det et tegn på at det er behov for å fylle disse vaktene på permanent basis. Da kan man kreve å få en deltidsstilling i stedet, og da har man krav på disse vaktene/en fast stillingsprosent. Men det må gjøres mens man fortsatt blir satt opp på disse vaktene. Hvis hun nå mister disse vaktene, må hun eventuelt vente til hun eventuelt blir satt opp på faste vakter igjen.

Men du skriver også at hun har en kontrakt på 20%? Da kan hun ikke ha en innkallingskontrakt?

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...